GuidePedia

0

Το πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) που θα καταθέσει τον Ιανουάριο στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. θα περιλαμβάνει τη δημιουργία εταιρείας συμμετοχών (holding) στην οποία θα περάσουν οι μετοχές που έχει το Δημόσιο στις κρατικές εταιρείες (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ. ΕΥΑΘ κ,ά.) με σκοπό την εισαγωγή της holding στο ελληνικό χρηματιστήριο......
Ακόμα, θα δημιουργηθεί Κρατικό fund για τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του. Στόχος είναι η δημιουργία ενός «καλαθιού» αξιοποιήσιμων ακινήτων, δηλαδή μίας εταιρείας ακινήτων που θα εισαχθεί στην κεφαλαιαγορά. Θα ακολουθήσει η πρόσληψη συμβούλων που διαθέτουν εμπειρία στην σύσταση τέτοιων εταιρειών και οι οποίοι θα υποδείξουν στο Υπουργείο Οικονομικών ποια ακίνητα θα περιληφθούν σ’ αυτό το πακέτο.

Τέλος, το υπουργείο θα προχωρήσει σε τιτλοποίηση εσόδων από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της φορολογικής μεταρρύθμισης η κυβέρνηση θα προσδιορίσει τα ακριβή έσοδα που θα εισπράξει από τους μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων. Τα έσοδα αυτά θα αποτελέσουν τον τίτλο του ομολόγου που θα εκδώσει και το οποίο θα διατεθεί στο επενδυτικό κοινό.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top