GuidePedia

0
Σαρκαστική ήταν η  απάντηση της  πλευράς Μητσοτάκη στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. Κ.  Μαρκόπουλο που  είχε σχολιάσει αρνητικά την πρόσφατη παρέμβαση  τού πρώην πρωθυπουργού. Την ίδια  ώρα ο Αντώνης  Σαμαράς έδινε το  «χαρτοφυλάκιο»  του περιβάλλοντος  στον Κυριάκο Μητσοτάκη
Το πολιτικό φλερτ του Αντώνη Σαμαρά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επισημοποιήθηκε χθες με τη συμμετοχή του βουλευτή στη «σκιώδη κυβέρνηση» που συγκροτεί ο νέος αρχηγός της Ν.Δ. Ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέλαβε τον τομέα του Περιβάλλοντος, προκαλώντας ρήγμα στο στρατόπεδο των μητσοτακικών και διαχωρίζοντας τη θέση του από την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία λίγες ημέρες νωρίτερα είχε αρνηθεί την πρόταση Σαμαρά για συμμετοχή στην ομάδα των τομεαρχών.
Στη γαλάζια «σκιώδη κυβέρνηση», από τα κεντρικά στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή δεν συμπεριλαμβάνονται ούτε οι....... κ.κ. Ευάγγ. Μεϊμαράκης, Άρης Σπηλιωτόπουλος και Ευρ. Στυλιανίδης, αλλά επιτελικά στελέχη της Ρηγίλλης δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο της αξιοποίησής τους σε άλλες θέσεις στο απώτερο μέλλον. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε προχθές και με τον κ. Σπηλιωτόπουλο, χωρίς να γίνει συζήτηση για συγκεκριμένους ρόλους. Με την αξιοποίηση του Κυρ. Μητσοτάκη, εξάλλου, ο κ. Σαμαράς συνεχίζει τις κυκλωτικές κινήσεις στο στρατόπεδο της κ. Μπακογιάννη και επιχειρεί να ελέγξει την αναταραχή που δημιουργούν στη Ν.Δ. η ενεργοποίηση του επίτιμου προέδρου της κόμματος Κων. Μητσοτάκη και η κλιμακούμενη επίθεση που εξαπέλυσαν χθες στενοί συνεργάτες του κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Κων. Μαρκόπουλου.

Τα καυστικά σχόλια του κ. Μαρκόπουλου για τις παρεμβάσεις του Κων. Μητσοτάκη έδωσαν αφορμή για αντεπίθεση από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού, που δημιούργησε χθες το πρωί πολιτική ατμόσφαιρα στη Ν.Δ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του επίτιμου προέδρου Ι. Πευκιανάκης προχώρησε σε μια εξόχως ειρωνική ανακοίνωση εις βάρος του κοινοβευτικού εκπροσώπου: «Θεωρώ υποχρέωση να ζητήσω συγγνώμη, για λογαριασμό του κ. Μητσοτάκη, διότι πράγματι διέπραξε το βαρύ ατόπημα να μιλήσει για τη βαθιά κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα η πατρίδα μας, χωρίς προηγουμένως να πάρει την άδεια του κ. Κ. Μαρκόπουλου», ανέφερε.

Το κλίμα βάρυνε ακόμη περισσότερο ο πρώην βουλευτής Χανίων και εκ των στενότερων συνεργατών του Κων. Μητσοτάκη Στ. Νικηφοράκης, ο οποίος χαρακτήρισε (στο «Αlter») «λασπολόγο» τον κ. Μαρκόπουλο και συνέστησε στον κ. Σαμαρά «να πάρει το σφουγγάρι που λέει ότι έχει και να... σφουγγαρίσει αυτούς τους Ηρακλείς».

Ανοιχτή διαμάχη. Η πρώτη ανοικτή διαμάχη στο εσωκομματικό πεδίο θορύβησε τη Ρηγίλλης. Συνεργάτες του κ. Σαμαρά έσπευδαν να υποβαθμίσουν τη δημόσια κόντρα τονίζοντας ότι «το θέμα θεωρείται λήξαν». Πολλοί στη Ν.Δ. ωστόσο συνδέουν με το ζήτημα που ανέκυψε και την ανακοίνωση της ανάληψης του τομέα Περιβάλλοντος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο βουλευτής της Β΄ Αθήνας - ο οποίος βρισκόταν και χθες στην Κοπεγχάγη εκπροσωπώντας τη Ν.Δ. στη διεθνή διάσκεψη για τις κλιματικές αλλαγές- συμπεριελήφθη στο δεύτερο «πακέτο» των γαλάζιων τομεαρχών που ανακοινώθηκε νωρίς χθες το πρωί, για να ακολουθήσει δύο ώρες αργότερα και τρίτο «πακέτο».

Στο μεταξύ χθες έγινε και μια πρώτη κίνηση για να σπάσει ο πάγος ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Σουφλιά. Με εντολή του νέου προέδρου της Ν.Δ., ο εκπρόσωπος Τύπου Παν. Παναγιωτόπουλος επικοινώνησε με τον πρώην υπουργό, ο οποίος συνέταξε ουσιαστικά την καταγγελία της Ν.Δ. για την απόφαση του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών να «παγώσει» το σχέδιο επέκτασης της Αττικής Οδού όπως αυτό είχε εγκριθεί επί υπουργείας Σουφλιά.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top