GuidePedia

0
Ενώ τα σκουπίδια στην Αθήνα σχηματίζουν βουνά, ο δήμαρχος Αθηναίων και ο υπουργός Εσωτερικών, αλληλοκατηγορούνται για την απαράδεκτη κατάσταση.
Επιστολή με την οποία ζητείται να ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων απέστειλε στο δήμαρχο Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, χαρακτηρίζοντας τα αιτήματα των απεργών "αντισυνταγματικά" και "παρόνομα".....O κ. Ραγκούσης σημείωνει ότι αν και η απεργία κηρύχθηκε καταχρηστική από το δικαστήριο, το κέντρο της Αθήνας παραμένει γεμάτο σκουπίδια και επαναλαμβάνει ότι τα αιτήματα των απεργών δεν μπορούν να ικανοποιηθούν.
Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Κακλαμάνη για τη στάση που κρατάει απέναντι στους απεργούς.
"Ο κ. Κακλαμάνης γνωρίζει ασφαλώς ότι η μονιμοποίηση τους είναι ευθέως αντισυνταγματική και παράνομη, όπως έχει επιβεβαιωθεί με αποφάσεις ανώτατων δικαστηρίων. Αλλά και η προσαύξηση της μοριοδότησής τους είναι καταφανώς άδικη και έχει βάσιμα επικριθεί ως αντισυνταγματική, αναφέρει ο υπουργός.
Ο Γιάννης Ραγκούσης χαρακτηρίζει αδικία τη μοριοδότηση, όλων όσων "είχαν προσληφθεί με το προϋπάρχον καθεστώς" και καταλήγει λέγοντας ότι όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Η απάντηση Κακλαμάνη
Σε απάντηση της επιστολής του κ. Ραγκούση, o δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης επισημαίνει ότι από χθες έχουν ξεκινήσει οι νόμιμες διαδικασίες από το δήμο της Αθήνας.
Ο κ. Κακλαμάνης σημειώνει ότι ο υπουργός θυμήθηκε αργά να παρέμβει και η κατάσταση οφείλεται στην αδιαλλαξία του κ. Ραγκούση να ικανοποιήσει το βασικό αίτημα των απεργών για μοριοδότηση στη θέση του οικείου φορέα".
Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρει ότι "το αίτημα των απεργών υποστηρίζεται από την ΚΕΔΚΕ (ομόφωνα) και από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Βουλής, πλην της κυβέρνησης" και καταλήγει χαρακτηρίζοντας ανακρίβειες τα όσα αναφέρει ο υπουργός στην επιστολή του.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top