GuidePedia

0
"Εθνική υπόθεση" χαρακτηρίζει σε μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τη μάχη κατά της διαφθοράς, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα. Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, ο κ. Παπούλιας θα δεχθεί το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο της Διεθνούς Διαφάνειας - Ελλάς, κ. Κώστα Μπακούρη.
Ο κ. Παπούλιας καλεί σε πράξεις τους ιθύνοντες, καθώς "η κοινωνία έχει κουραστεί από ευχολόγια και ρητορείες".....

Ο ίδιος κατήγγειλε τη φιλοσοφία του πελατειακού κράτους, τονίζοντας ότι "χρωστάμε στη νέα γενιά μια θεσμική επανάσταση για την εμπέδωση κανόνων διαφάνειας και αξιοκρατίας σε όλους τους τομείς, με απτές και ουσιαστικές πολιτικές. Χρωστάμε ακόμη μια ριζική αλλαγή συλλογικής νοοτροπίας, που περνά μέσα από την αναθεώρηση της φιλοσοφίας του εκπαιδευτικού συστήματος. Το πελατειακό κράτος είναι ο κοινός εχθρός. Ή θα το γκρεμίσουμε ή θα γκρεμίσουν τα όνειρα των παιδιών μας”.
Άλλωστε, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, "στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η πάταξη της διαφθοράς στο σύνολό της. Σήμερα, βρισκόμαστε εν αναμονή ".
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συζήτηση για  φαινόμενα διαφθοράς προκύπτει μετά τα μη κολακευτικά συμπεράσματα της πρόσφατης έκθεσης της Διεθνούς Διαφάνειας, τα οποία έφεραν την Ελλάδα στην 71η θέση, από την 57η που βρισκόταν πέρυσι.
"Εμπόδιο στην υλοποίηση των αναπτυξιακών στόχων της χιλιετίας αποτελεί η διαφθορά" δήλωσε σε μήνυμα του ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα.
Ο κ. Μπαν Κι-Μουν σημείωσε επίσης, ότι "η κλοπή του δημόσιου χρήματος σημαίνει λιγότερους πόρους για την κατασκευή σχολείων, νοσοκομείων, δρόμων και εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού. Όταν η εξωτερική βοήθεια καταλήγει σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, τα μεγάλα έργα υποδομής σταματούν”.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top