GuidePedia

0
Ο Αμερικάνος σκιτσογράφος Elzie Crisler Segar γίνεται γνωστός ως ο δημιουργός του Ποπάι, ένας χαριτωμένος και τρελούτσικος χαρακτήρας που εμφανίζεται το 1929.
Ο Ποπάι είναι ένα ναυτάκι, που τρώει σπανάκι και γίνεται πολύ δυνατός.
Γεννημένος ο δημιουργός σαν σήμερα το 1894 στο Τσέστερ, του Ιλινόις, εργάστηκε αρχικά σαν μηχανικός προβολής ταινιών σε τοπικό κινηματογράφο ενώ παρακολουθούσε μαθήματα γελοιογραφίας. Μετακομίζει στο Σικάγο δουλεύει σε ένα περιοδικό και τον Μάρτιο του 1916 δημοσίευσε το πρώτο του κόμικ......
Στη συνέχεια όταν το περιοδικό εξαγοράστηκε και έκλεισε, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου δημιούργησε σειρά κόμικ το Thimble Theatre, με πρωταγωνίστρια ένα ντροπαλό κορίτσι, την Όλιβ Όιλ, καθώς και τον αρραβωνιαστικό της, Χ. Χαμγκράβι. Το κόμικ κάνει ντεμπούτο τον Δεκεμβρίου του 1919, στη σειρά "Thimble Theatre" της εφημερίδας New York Journal. Μετά από 10 χρόνια τελικά εμφανίζεται ο Ποπάι. Στις 27 Ιουνίου του 1929, όταν ο Ποπάι αποσύρεται, οι αναγνώστες άρχισαν να στέλνουν επιστολές παραπόνων. Ο Ποπάι ξαναγυρνά για πάντα.
Με τη χαρακτηριστική του πίπα και τη δύναμη που έπαιρνε από το σπανάκι του, ο ναύτης έγινε ένας από τους πιο δημοφιλείς ήρωες της δεκαετίας του 30'. Οι Αμερικανοί σπανακοπαραγωγοί τού το αναγνώρισαν και το 1937 έστησαν το άγαλμά του στην Κρίσταλ Σίτι, μία πόλη του Τέξας που ζει κυρίως απ' το σπανάκι.
Ο σκιτσογράφος πέθανε στις 12 Οκτωβρίου του 1938, μετά από χρόνια αρρώστια, σε ηλικία μόλις 43 ετών.

Σήμερα η Google αφιερώνει το λογότυπό της στα γενέθλια του πατέρα του Ποπάι.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top