GuidePedia

0

Μετακινήσεις μεταξύ των υποστηρικτών του Δημήτρη Αβραμόπουλου αρχίζουν να καταγράφονται μετά την αποχώρησή του, ενώ δέχεται «επιθέσεις» φιλίας από τα στρατόπεδα της Ντόρας Μπακογιάννη και του Αντώνη Σαμαρά. Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης καταγγέλλει ότι δέχεται πιέσεις για να αποσυρθεί, αλλά ξεκαθαρίζει ότι θα φθάσει μέχρι το νήμα. Την ίδια ώρα, αρχίζουν να ακούγονται φωνές που ζητούν πολιτικές θέσεις από τους υποψηφίους.....

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, οι δύο βασικοί υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη και Αντώνης Σαμαράς επιζητούν μια πολιτική συμφωνία με τον Δ.Αβραμόπουλο, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη στήριξή του. Παράλληλα ερίζουν για τον προσεταιρισμό των υποστηρικτών του κ. Αβραμόπουλου, αρκετοί εκ των οποίων ήδη αρχίζουν να εκδηλώνονται εν όψει και της εκλογής.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, αίσθηση προκάλεσε η άτυπη πρόσκληση του Παν.Παναγιωτόπουλου προς τον τέως υπουργό Υγείας να συνεργαστεί με τον κ. Σαμαρά, διεκδικώντας τη θέση του γραμματέα της ΝΔ. Κατά τον κ. Παναγιωτόπουλο, ο οποίος στηρίζει την υποψηφιότητα Σαμαρά, ο κ. Αβραμόπουλος «μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά» με τον Μεσσήνιο πολιτικό στο ηγετικό σχήμα που θα αναλάβει τις τύχες της ΝΔ. Ο ίδιος τόνισε, δε, μιλώντας στο Mega ότι μια τέτοια κίνηση θα πρέπει να γίνει πριν από τις κάλπες της 29ης Νοεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, από την ομάδα των 50 στελεχών που είχαν συνυπογράψει υπέρ της υποψηφιότητας του Δ.Αβραμόπουλου, η πρώτη επίσημη μετακίνηση σημειώθηκε την Τρίτη προς το στρατόπεδο του κ. Σαμαρά. Πρόκειται για τον συνδικαλιστή και πρώην μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ Γ.Πατσιόγιαννη, ο οποίος προέβαλε την «καραμανλική προέλευση» του κ. Σαμαρά.

Το μάτι προς την πλευρά του κ. Σαμαρά φαίνεται να κλείνει και η βουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία υπήρξε επικριτική για τις επιθετικές δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη προς τον τέως υπουργό Πολιτισμού. Στην κατεύθυνση της Ντ.Μπακογιάννη φαίνεται πως κινούνται οι βουλευτές Κ.Τσιάρας και Αλ.Δερμεντζόπουλος, που στο παρασκήνιο εμφανίζονταν ως υποστηρικτές του κ. Αβραμόπουλου.

Καταγγέλλει πιέσεις ο Π.Ψωμιάδης

Να πέσουν οι τόνοι ζήτησε την Τετάρτη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ενώ την ίδια ώρα κατήγγειλε ότι δέχεται πιέσεις για να αποσυρθεί από την κούρσα διαδοχής.

«Είμαι υποχρεωμένος να ζητήσω δημόσια να χαμηλώσουν οι τόνοι. Κλίμα εμφυλίου δεν θα ωφελήσει την παράταξη και δε νομίζω ότι εκφράζει κάποιον από τους υποψηφίους. Αγωνίζομαι για την ενότητα και θεωρώ δευτερεύον το ποιος θα εκλεγεί. Όποιος πιστεύει ότι η εκλογή του νέου προέδρου είναι μια διαδικασία που αφορά πρόσωπα είναι γελασμένος. Αφορά τη Νέα Δημοκρατία και το λαό της.

«Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, για μία ακόμη φορά δηλώνω ότι δεν αποσύρομαι. Δέχομαι πιέσεις αλλά θα φτάσω μέχρι το νήμα. Είναι δέσμευση προς τον απλό νεοδημοκράτη τον οποίο δεν πρόκειται να προδώσω ποτέ» τόνισε.

Αίτημα για πολιτικές θέσεις

Μέσα σε αυτό το κλίμα, άρχισαν να ακούγονται φωνές που ζητούν διάλογο των υποψηφίων στη βάση πολιτικών θέσεων.

Σύμφωνα με Το Βήμα, την Τρίτη, ο Αρ.Σπηλιωτόπουλος απέστειλε επιστολή στον κ. Σιούφα με την οποία προτείνει να γίνουν περιφερειακές συνδιασκέψεις -ουσιαστικά ντιμπέιτ- με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων αλλά και των στελεχών των τοπικών κοινωνιών. Και αυτό για να κατατεθούν προτάσεις και να διεξαχθεί γόνιμος πολιτικός διάλογος προτάσεων, μια πρόταση που έχει υποβάλει δημόσια και ο Σ.Τσιτουρίδης (Κανάλι Ενα), ζητώντας τη διεξαγωγή τέτοιων συζητήσεων στις έδρες των 13 περιφερειών.

Παράλληλα, πολιτικό κείμενο με τις υπογραφές 10.507 νέων κατατέθηκε στην Οργανωτική Επιτροπή της ΝΔ. Το κείμενο αυτό, όπως αναφέρουν, δεν στοχεύει στην υποστήριξη κάποιας υποψηφιότητας, αλλά καλεί να τοποθετηθούν όλοι οι υποψήφιοι αρχηγοί με σαφήνεια σε όλα τα μεγάλα ζητήματα ζητώντας τους να δώσουν το στίγμα της πολιτικής τους σε όλα τα μεγάλα ζητήματα (οικονομία, Παιδεία, εξωτερική πολιτική) και των προθέσεών τους για τη λειτουργία του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top