GuidePedia

0
Αλλάζει η διαδικασία πρόσληψης προσωπικού στη Βουλή, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
Συγκεκριμένα αλλάζει το ισχύον σύστημα πληρώσεως θέσεων μόνιμου προσωπικού στη Βουλή, το οποίο έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα και οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (διοικητικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό) θα γίνονται πλέον υποχρεωτικά μέσα από την αδιάβλητη διαδικασία του ΑΣΕΠ.....


Για την πλήρωση θέσεων ειδικών κατηγοριών στις οποίες ενδείκνυται η επιλογή να γίνεται από την ίδια τη Βουλή (π.χ. ειδικό επιστημονικό προσωπικό, στενογράφοι), αυτή θα γίνεται με διαφανή κριτήρια. Οι θέσεις θα προκηρύσσονται δημόσια, και θα διεξάγεται διαγωνισμός ανοικτός σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Για το διορισμό μετακλητών υπαλλήλων που υπηρετούν σε συγκεκριμένες θέσεις (όπως π.χ. στο Προεδρείο της Βουλής και τις κοινοβουλευτικές ομάδες) αυτονόητο είναι ότι η επιλογή συνεργατών και συμβούλων θα γίνεται από τους φορείς ή τα πρόσωπα με τα οποία αυτοί θα συνεργάζονται. Ωστόσο, είναι σαφές ότι και για τους μετακλητούς υπαλλήλους της Βουλής θα ισχύει ό,τι και για όλους τους μετακλητούς υπαλλήλους του δημοσίου.

Για την υλοποίηση αυτών των μεταρρυθμίσεων θα υπάρξει συνεργασία με τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ώστε οι αλλαγές αυτές να ενταχθούν στην επιχειρούμενη ευρύτερη μεταρρύθμιση των διαδικασιών στελέχωσης των Δημοσίων Υπηρεσιών.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top