GuidePedia

0

Αναστάτωση στην αγορά, ανοικτό ενδεχόμενο επιστράτευσης, πιθανή επίσκεψη του προέδρου της COSCO στην Αθήνα και πρόταση για «πάγωμα» της εγκατάστασης των Κινέζων για ακόμα δύο μήνες, συνθέτουν την φουρτούνα στο λιμάνι του Πειραιά.
Η κυβέρνηση δεν αποκλείει την πολιτική επιστράτευση, ενώ οι απεργοίλιμενεργάτες αποφασίζουν σήμερα για την συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων......
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Λούκα Κατσέλη αναμένει τη σημερινή στάση των απεργών και μετά θα κινηθεί, καθώς θεωρεί πως τα περιθώρια διαλόγου έχουν εξαντληθεί.
Την απάντηση της κυβέρνησης περιμένουν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που πρότειναν από κοινού να μετατεθεί κατά δύο μήνες η εγκατάσταση της COSCO στο λιμάνι, ύστερα από συνάντησή τους.
Στο μεταξύ, στις15 Νοεμβρίου θέλουν οι πληροφορίες να έρχεται στην Αθήνα ο πρόεδρος της COSCO, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Κι ενώ η τρικυμία συνεχίζεται , στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής θα θέσει ο ΣΥΡΙΖΑτο θέμα της μετοχικής σύνθεσης της COSCO. Σύμφωνα με δηλώσεις του
του Αλέξη Τσίπρα, το 57% των μετοχών ανήκει σε αγνώστους και το 43% στην εταιρεία.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top