GuidePedia

0

Πολλά προβλήματα προκλήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε μεγάλο μέρος της χώρας την Τρίτη (3/11). Στην Αττική, η Πυροσβεστικής δέχθηκε τουλάχιστον 15 κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια, για κοπές ξεριζωμένων δένδρων, αλλά και για απομάκρυνση διαφόρων αντικειμένων (πινακίδων, τεντών κ.λ.π.).
"Γολγοθάς" οι δρόμοι
Πολύ αυξημένη ήταν η κίνηση στους κεντρικούς δρόμους του λεκανοπεδίου, λόγω της βροχόπτωσης, δοκιμάζοντας τα νεύρα των οδηγών. Καθυστερήσεις υπήρξαν στην Αττική Οδό, στο ρεύμα προς Ελευσίνα,  από Πλακεντίας έως Κύμης......

Διακοπή της κυκλοφορίας υπήρξε στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας λόγω έργων στο 87ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Λαμία και στο 101 χμ στο ρεύμα προς Αθήνα.  Στην Αθήνα, το τμήμα της οδού Πειραιώς από την Π. Ράλλη έως και τη Χαμοστέρνας έμεινε αποκλεισμένο, λόγω πλημμυρισμένου οδοστρώματος από την παρατεταμένη βροχή.
Ακραία φαινόμενα στην Ηλεία

Ισχυρός ανεμοστρόβιλος
χτύπησε την περιοχή της Ηλείας, με επίκεντρο τα χωριά Μετζιά και Πλάτανος. 

Μεταξύ άλλων η μανία του καιρού σήκωσε τη στέγη ενός σχολείου, μέχρι και τις μπασκέτες, ενώ όπως έγινε γνωστό οι μαθητές πρόλαβαν να προφυλαχθούν και δεν κινδύνευσαν άμεσα. Δεν έχει διαπιστωθεί κάποιος τραυματισμός.

Περισσότερα από 30 δένδρα ξεριζώθηκαν προκαλώντας σοβαρότατα προβλήματα στο δίκτυο επτά κοινοτήτων της Αρχαίας Ολυμπίας. Συνεργεία της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή, αλλά και στα Κρέστενα, όπου, επίσης, έπεσαν 14 δένδρα, στον Πύργο δέκα και στην Αμαλιάδα τέσσερα.

Για την απομάκρυνση επτά ξεριζωμένων δένδρων έσπευσαν συνεργεία της ΠΥ και στην Πάτρα, καθώς επίσης και στο Μεσολόγγι, όπου έπεσαν τέσσερα δένδρα.

Ηλεία, Αχαϊα, Αιτωλοακαρνανία και Αττική είναι οι περιοχές, όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα προβλήματα.

Επιπλέον, στο Μεσολόγγι οι άνδρες της Πυροσβεστικής προχώρησαν σε απάντληση υδάτων σε πέντε περιπτώσεις, στο Αγρίνιο σε 25 και στη Ναύπακτο σε άλλες πέντε, ενώ στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, λόγω πλημμύρας σε δρόμο, χρειάστηκε η επέμβαση των Πυροσβεστών για τον απεγκλωβισμό δύο ατόμων από τα αυτοκίνητά τους.

Απαγορευτικό απόπλου
λόγω των θυελλωδών ανέμων από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας. Από τον Πειραιά δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο για τον Αργοσαρωνικό, ούτε για τα Σελίνια και τα Παλούκια Σαλαμίνας.

Δεμένο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης παρέμεινε το επιβατικό πλοίο "Θεόφιλος", που επρόκειτο να εκτελέσει δρομολόγιο προς Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο, εξαιτίας απαγορευτικού απόπλου, που ισχύει από νωρίς το απόγευμα, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σποραδικές χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και της Ημαθίας. Όπως έγινε γνωστό, αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου. Επίσης, αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί, που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου και Τριών - Πέντε Πηγαδιών.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top