GuidePedia

0
Αντιμέτωπη με τον ίδιο της τον εαυτό ήρθε η κυβέρνηση με αφορμή το σχέδιο νόμου για το επίδομα αλληλεγγύης και την έκτακτη εισφορά, καθώς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επέκριναν την φιλοσοφία και την ουσία των ρυθμίσεων.
Τον «χορό» άνοιξε ο πρόεδρος της Βουλής, που με αιχμές κατά του υπουργού Οικονομίας τόνισε πως τα κοινοβουλευτικά όργανα δεν πρέπει να αιφνιδιάζονται και να μαθαίνουν τα νομοσχέδια από τα μέσα ενημέρωσης.
«Κρατάς το χαράτσι και καταργείς την απόσυρση»,.......
φέρεται να δήλωσε ο κ. Πετσάλνικος σχολιάζοντας τις αποφάσεις για τα τέλη και την απόσυρση, ενώ επέκρινε και το ότι οι αγρότες δεν περιλαμβάνονται στους δικαιούχους του επιδόματος.
«Πυρά» εξαπέλυσε και η Βάσω Παπανδρέου, πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Μέλη του τομέα οικονομίας του ΠΑΣΟΚ άσκησαν κριτική στα εξής σημεία: η προεκλογική δέσμευση ήταν για επίδομα συνολικού ύψους 1,65 δις, δεν γίνεται αναφορά στο επίδομα θέρμανσης, δεν λαμβάνονται υπόψη οι αγρότες και νομιμοποιείται το ΕΤΑΚ παρά τις εξαγγελίες για κατάργησή του.
Αντιδράσεις, όμως, υπήρξαν και στο εσωτερικό του Υπουργικού Συμβουλίου. Μεταξύ άλλων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η Κατερίνα Μπατζελή υποστήριξαν πως οι δικαιούχοι ορίζονται με φορολογικά κριτήρια και δεν λαμβάνονται υπόψη π.χ. κοινωνικοί παράγοντες.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top