GuidePedia

0
Σε ποσοστό 46,1%, Θετικά απάντησαν στην ερώτηση εάν μέχρι τώρα ο Γιώργος Παπανδρέου επιβεβαίωσε ή διέψευσε τις προσδοκίες ως πρωθυπουργός οι πολίτες που ρωτήθηκαν στο πλαίσιο δημοσκόπησης που δημοσιεύει το περιοδικό «Φαντομάς». Το 44,3% λέει ότι δεν υπάρχει συνέπεια στα οικονομικά μέτρα.
Η πανελλαδική τηλεφωνική δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων κατά το διάστημα 9 με 13 Νοεμβρίου 2009.
Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 21,8% δήλωσαν επιφυλακτικοί, ενώ αρνητικά έκρινε τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το 32,1%.....
.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Γ. Παπανδρέου κερδίζει θετικές γνώμες και από ψηφοφόρους της ΝΔ σε ποσοστό 21,9% καθώς και άλλων πολιτικών χώρων σε ποσοστό 30,2%.

Εξάλλου, θετική είναι η αντίδραση των ερωτηθέντων στην επιλογή της κυβέρνησης να καταργήσει τα προγράμματα stage στο Δημόσιο με το 50,5% των πολιτών να απαντά "Ναι".

Σύμφωνα με το περιοδικό, οι ερωτηθέντες εκφράζουν την παραδοσιακή δυσπιστία τους, και το άγχος τους για τα οικονομικά μέτρα.

Παρατηρείται ελαφρά υπεροχή του "όχι" στο ερώτημα αν το κυβερνών κόμμα είναι συνεπές προς τις δεσμεύσεις του στην οικονομία, με 44,3% έναντι 39,7%. Ένα σημαντικό ποσοστό της τάξης του 16% κρατά στάση αναμονής.

Επίσης, προκύπτει ότι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι συσπειρωμένοι και στηρίζουν απόλυτα την επιλογή τους σε ποσοστό 70%.

Την ίδια ώρα, οι ερωτηθέντες εκφράζουν τη γνώμη τους για τα οικονομικά μέτρα, λέγοντας ότι βλάπτουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα σε ποσοστό 46,3%. Υπάρχει, όμως, και µια ισχυρή μειοψηφία της τάξης του 32,7% που δηλώνει ότι τα ευνοούν.

Χαμηλή η ποιότητα του διαλόγου στην εκλογή προέδρου στη ΝΔ

Στο περιοδικό "Φαντομάς" δημοσιεύεται και δημοσκόπηση για το θέμα της εκλογής νέου αρχηγού στην ΝΔ.

Σύμφωνα µε την έρευνα, οι πολίτες εμφανίζονται, πολύ δυσαρεστημένοι από την ποιότητα του διαλόγου, που εξελίσσεται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ποσοστά 39% και 23% δηλώνουν "καθόλου" και "λίγο" ικανοποιημένοι, από τα όσα παρακολουθούν στις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες. Στους ψηφοφόρους της ΝΔ, οι επιλογές "λίγο" και "καθόλου" ως προς το βαθμό ικανοποίησης από τον προεκλογικό διάλογο για την αρχηγία, κυριαρχούν με ποσοστό 31,7% και 29% αντίστοιχα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top