GuidePedia

0
Συνεχίστηκε για δεύτερη εβδομάδα η κόντρα μεταξύ του υπουργού Εθνικής Αμυνας Βαγγέλη Βενιζέλου και της εφημερίδας «Veto», με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν τον πατέρα του υπουργού αλλά και την αγορά του ξενοδοχείου «Ακροπόλ» στο κέντρο της Αθήνας από το υπουργείο Πολιτισμού επί υπουργίας Βενιζέλου.
Η αντίδραση του υπουργού, και την προπερασμένη Κυριακή αλλά και χθες, ήταν ιδιαίτερα έντονη με σαφείς αιχμές προσωπικά κατά του εκδότη Μ. Τριανταφυλλόπουλου αλλά και για διαπλοκή της εφημερίδας του με έμπορο οπλικών συστημάτων......

Η κόντρα ξεκίνησε όταν στο δεύτερο φύλλο της εφημερίδας «Veto» δημοσιεύτηκε ρεπορτάζ για τον πατέρα του υπουργού και την απόκτηση οικοπέδων «μέσω σκανδαλωδών ανταλλαγών με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου» όπως έγραψε. Ακολούθησε σκληρή απάντηση καθώς, κατά τον κ. Βενιζέλο, «το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας "Veto" της Κυριακής, συμφερόντων του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, χρησιμοποιεί το όνομα και τη φωτογραφία μου έτσι ώστε να προσβάλλει βάναυσα και κατά τρόπο ενσυνείδητο και οργανωμένο την τιμή μου ως πολιτικού προσώπου...».

Χθες η εφημερίδα επανήλθε με δύο θέματα. Το πρώτο για «καταδίκη του πατέρα του κ. Βενιζέλου για απάτη» και το δεύτερο για την αγορά από το υπουργείο Πολιτισμού του κτηρίου του ξενοδοχείου «Ακροπόλ» επί υπουργίας του κ. Βενιζέλου.

«Ακροπόλ» και «όπλα»

Η αντίδραση του υπουργού ήταν ιδιαίτερα έντονη για την καταδικαστική απόφαση του πατέρα του. Οπως υποστηρίζει, η πρώτη αθωωτική απόφαση για τον πατέρα του ανατράπηκε προκειμένου να πληγεί προσωπικά ο ίδιος «...δύο από τα μέλη της σύνθεσης του δικαστηρίου, συμπτωματικώς, ο ένας υπηρέτησε την κυβέρνηση της Ν.Δ. ως ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και ο άλλος επελέγη από αυτήν ως πρόεδρος του Αρείου Πάγου».

Για το «Ακροπόλ» είπε ότι πρόκειται για μια από τις «επωφελέστερες συμβάσεις που έχει υπογράψει το Δημόσιο καθώς η αξία του σήμερα είναι υπερπολλαπλάσια της αγοράς».

Ακόμη, κατηγορεί ευθέως την εφημερίδα για διαπλοκή με τον Νίκο Κιολεΐδη, αντιπρόσωπο οπλικών συστημάτων. Χαρακτηριστικά ο υπουργός αναφέρει μεταξύ άλλων: «Παρατήρησα ότι στο φύλλο του "Veto" της περασμένης Κυριακής υπήρχε ανυπόγραφο ολοσέλιδο δημοσίευμα για την προμήθεια των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης και μεταφοράς προσωπικού που κατέληγε σε απερίφραστη προώθηση πρότασης συγκεκριμένης επιχείρησης συγκεκριμένου επιχειρηματία, τα γραφεία της οποίας συστεγάζονται με το "Veto" και ο ιδιοκτήτης της, σύμφωνα με σχόλια εργαζομένων της εφημερίδας στο Διαδίκτυο, επισκέπτεται συχνά τα γραφεία της».

Απάντηση υπήρξε και από τον κ. Τριανταφυλλόπουλο από τη διαδικτυακή σελίδα του «Ζούγκλα», στην οποία διαψεύδει κατηγορηματικά την όποια σχέση της εφημερίδας με εταιρείες οπλικών συστημάτων και επισημαίνει ότι η μόνη σχέση του με τον κ. Κιολεΐδη είναι ότι «αγόρασε το κτήριο από αυτόν για να στεγάσει την εφημερίδα».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top