GuidePedia

0
Στην αποκάλυψη ότι η νομική σύμβουλος του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου Γ. Σιούτη είχε στενή επαγγελματική σχέση με τον τέως «ισχυρό άνδρα» της Siemens Ελλάς Μ. Χριστοφοράκο προβαίνει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Συγκεκριμένα, η εφημερίδα αναφέρει ότι το Δ.Σ. της Siemens Ελλάς ανέθεσε το 2007 στο δικηγορικό γραφείο που εργαζόταν η κ. Σιούτη την εκπόνηση γνωμοδότησης σχετικά με το νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα, το οποίο αφορούσε στην έρευνα του δικηγορικού γραφείου Debevoise & Plimpton για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.....
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η γνωμοδότηση του γραφείου της κ. Σιούτη σημείωνε ότι η ελληνική νομοθεσία σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα είναι ιδιαίτερα αυστηρή και επέτρεψε στη Siemens Ελλάς να προσφύγει στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), η οποία, αν και ζήτησε περαιτέρω διευκρινίσεις για την παροχή στοιχείων στην Debevoise & Plimpton, ζήτησε επιπροσθέτως απόφαση του Δ.Σ. της μητρικής Siemens, η οποία θα δίνει εντολή στη Siemens Ελλάς να παρέχει στοιχεία μόνο στο «μέτρο που ο νόμος επιτρέπει». Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα η κ. Σιούτη, με επιστολή της προς την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε δικηγόρος του κ. Χριστοφοράκου, αλλά ότι η Siemens Ελλάς είχε αναθέσει στη δικηγορική εταιρεία στην οποία συμμετείχε την περιγραφή του νομικού πλαισίου προστασίας των προσωπικών δεδομένων της εταιρείας και του προσωπικού της.

Η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες βάση των οποίων το κλίμα για την κ. Σιούτη είναι βαρύ στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητείται ο κατάλληλος χρόνος για την εύσχημη απομάκρυνσή της από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top