GuidePedia

0
Ύστερα από την κατάργηση του υφυπουργείου Αθλητισμού, με απόφαση του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου αναβαθμίζεται ο ρόλος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και όπως όλα δείχνουν υποψήφιος για την θέση είναι ο Κώστας Παταβούκας.

Ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής είχε εξαιρετική παρουσία στην εκλογική περιφέρεια της Α' Αθηνών, όπου μπορεί να μην κατάφερε να εκλεγεί, ωστόσο συγκέντρωσε πολλούς σταυρούς και η συνεισφορά του στην εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ κρίθηκε σημαντική από τους επιτελείς του κόμματος.....


Παράλληλα προέρχεται από τον χώρο του αθλητισμού και η εμπειρία του κρίνεται ως ιδιαίτερα χρήσιμη.

Ερωτηθείς από το gazzetta.gr για το ζήτημα που έχει ανακύψει αναφορικά με την ανάληψη της θέσης του ΓΓΑ από τον ίδιο ο Κώστας Παταβούκας τόνισε: «Έχω ακούσει και εγώ αυτήν την πληροφορία. Δεν έχω όμως επίσημη ενημέρωση για το θέμα. Άλλωστε μόλις ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση. Πιστεύω και εγώ ότι αύριο θα γίνει γνωστό τ' όνομα του ΓΓΑ. Εφόσον να κληθώ να καλύψω αυτήν την θέση θα το κάνω μετά χαράς».

Από εκεί και πέρα σχετικά με το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει πλέον Υφυπουργείο Αθλητισμού είπε: «Η κατάργηση του Υφυπουργείου Αθλητισμού είναι μία πολιτική απόφαση. Δεν μπορώ να πω εγώ κάτι παραπάνω. Από την στιγμή που έγινε αυτό θα πρέπει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να στελεχωθεί άμεσα έτσι ώστε να ξεκινήσει την δουλειά και να κοιτάξει να δώσει λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν στον ελληνικό αθλητισμό. Είχα πει και την προηγούμενη εβδομάδα πως πρέπει να στρωθούμε όλοι στην δουλειά».

Παράλληλα ακούγεται και το όνομα της παλιάς πρωταθλήτριας του ακοντισμού, Σοφίας Σακοράφα, ωστόσο από τη στιγμή που εξελέγη βουλευτίνα η υποψηφιότητά της αποδυναμώθηκε, καθώς δεν συνηθίζεται σε θέσεις γενικών γραμματέων υπουργείων να τοποθετούνται εν ενεργεία βουλευτές.

Πάντως όλες οι αποφάσεις που αφορούν τον αθλητισμό θα έχουν την υπογραφή του νέου υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top