GuidePedia

0
Απλήρωτα παραμένουν τα πληρώματα. Νέα έρευνα για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων διέταξε η Εισαγγελία, για να αποφασιστεί αν θα συλληφθούν οι υπεύθυνοι της εταιρείας. Το «Νήσος Μύκονος» στη γραμμή για Φούρνους
«Η λέξη ναυτικός είναι μεγάλη κουβέντα. Είναι ντροπή για το κράτος και για το υπουργείο να βρισκόμαστε μέσα στο λιμάνι του Πειραιά οι ναυτικοί του Γ. Αγούδημου απλήρωτοι και να πεινάμε. Και εμείς και οι οικογένειές μας».
Αγανακτισμένος μιλάει στο «Εθνος» ο μηχανοδηγός κ. Χρήστος Γουλιαρμής, ναυτικός του «Νταλιάνα», και προσθέτει: «Ολοι έχουμε παιδιά που περιμένουν από μας. Εγώ είμαι ένα μήνα εδώ, γιατί ήμουν ποντοπόρος. Αλλά στους συναδέλφους μου η εταιρεία οφείλει μισθούς από Ιούνιο και Αύγουστο - Σεπτέμβριο. Δεν έχουμε λεφτά ούτε για τσιγάρα. Κάνουμε τράκα.....
Ναυτικοί της G.A. Ferries μπροστά στα δεμένα πλοία της εταιρείας. «Η εταιρεία είναι κερδοφόρα. Ας μας πληρώσει να φύγουμε», τονίζει ο Π. Φυλακτός
Ναυτικοί της G.A. Ferries μπροστά στα δεμένα πλοία της εταιρείας. «Η εταιρεία είναι κερδοφόρα. Ας μας πληρώσει να φύγουμε», τονίζει ο Π. Φυλακτός
Τα πλοία είναι βρώμικα, με σβηστές ηλεκτρομηχανές. Δεν υπάρχει ούτε νερό να πλυθούμε. Ας ακούσουν επιτέλους στο υπουργείο Ναυτιλίας. Ταξιδεύω 20 χρόνια. Αυτό που συμβαίνει σε εμάς είναι... μεγάλη ντροπή».
Σημειώνεται πως ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά κ. Ιωάννης Προβατάρης έδωσε εντολή χθες να γίνει από το Α Λιμενικό Τμήμα νέα προκαταρκτική έρευνα για τα πλοία του Γ. Αγούδημου και για τη μη καταβολή δεδουλευμένων στα πληρώματα.
Σήμερα κιόλας θα υποβάλει στον εισαγγελέα τη δικογραφία το Α Λιμενικό Τμήμα και θα αποφασιστεί αν θα συλληφθούν οι υπεύθυνοι της εταιρείας κατά την αυτόφωρη διαδικασία. Δεν αποκλείεται μάλιστα η ποινική διαδικασία να φθάσει μέχρι και τον ίδιο τον πλοιοκτήτη, Γ. Αγούδημο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από το ΥΕΝΑΝΠ.
Αγανάκτηση
Στο λιμάνι του Πειραιά, στην προβλήτα του Αγίου Σπυρίδωνος, έξω από τα πλοία «Ροδάνθη», «Μαρίνα» και «Νταλιάνα», οι ναυτικοί αγανακτισμένοι, απελπισμένοι και λυπημένοι φωνάζουν και ζητούν να παρέμβουν υπουργός και κυβέρνηση για να πάρουν τις δεδουλευμένες αποδοχές τους.
Ο ναύκληρος του «Ροδάνθη» Κωνσταντίνος Καμπάς θα πει: «Μένουμε μέσα στο πλοίο. Κάποιοι είναι από νησιά ή επαρχιακές πόλεις. Να μας βοηθήσει κάποιος. Τρεις μήνες απλήρωτοι δεν έχουμε λεφτά για γάλα και τρόφιμα. Εχουμε παιδιά και υποχρεώσεις. Ακούμε κι εμείς πως η εταιρεία πάει για πτώχευση. Ομως το καλοκαίρι πήρε λεφτά, γιατί τα πλοία ταξίδευαν γεμάτα. Εχουμε απελπιστεί πλέον. Ολο υποσχέσεις ακούμε και δεν γίνεται τίποτα για μας».
Ο κ. Γεώργιος Ζαλαβούρας, ναύκληρος, εξηγεί: «Πώς να ζήσουμε απλήρωτοι μέσα στο καράβι; Πρέπει να βρεθεί λύση. Δεν αντέχουμε άλλο. Νερό παίρνουν από τις τουαλέτες του λιμανιού». Ο κ. Παναγιώτης Φυλακτός, διοικητικός υπάλληλος της G.A. Ferries, καταγγέλλει:
«Η εταιρεία είναι κερδοφόρα. Δέκα χρόνια τώρα παίρνει επιδοτήσεις. Το θέμα είναι πολιτικοοικονομικό. Ας αναλάβει τις ευθύνες του το κράτος. Ας πάρει τα πλοία το ΝΑΤ να τα δουλέψει. Δεν είμαστε μετανάστες μέσα στην ίδια μας τη χώρα. Τόσα χρόνια δουλειάς, και μάλιστα σκληρής δουλειάς. Ας μας αποζημιώσει η εταιρεία να φύγουμε».
Ολοι οι ναυτικοί στο λιμάνι έλεγαν χθες πως ο εφοπλιστής έχει χρήματα, αλλά δεν θέλει να τους εξοφλήσει και τα διαθέτει για επενδύσεις. Την ίδια ώρα στα γραφεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας οι συνδικαλιστές αποφάσισαν να ζητήσουν από τους ναυτικούς να προσέλθουν για να γίνει μία λίστα πληρωμών για όλα τα οφειλόμενα.
Συνδικαλιστές της ΠΕΜΕΝ και του «Στέφενσον» ενημέρωναν τους ναυτικούς να προσφύγουν όλοι σε δικηγόρο. Γιατί σήμερα που γίνεται ο πλειστηριασμός του «Ανθή - Μαρίνα» πρέπει να εκπροσωπηθούν, ν απαιτήσουν να πληρωθούν πρώτοι.
Στο υπουργείο υπουργός και υφυπουργός απουσίαζαν. Και το θέμα Γ. Αγούδημου το χειρίζονταν ο γεν. γραμματέας Αιγαίου Χρήστος Κουρούσης και ο α υπαρχηγός Αθαν. Μπούσιος.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, για τους Φούρνους έχει γίνει νέα προκήρυξη και αναμένεται από μεθαύριο Παρασκευή και τη Δευτέρα να ξεκινήσει ένα δρομολόγιο εβδομαδιαίως από Πειραιά για Φούρνους μέσω Σύρου, το πλοίο «Νήσος Μύκονος».

Οπως τονίζουν παράγοντες του ΥΕΝΑΝΠ, η Σίκινος, η Φολέγανδρος και η Ανάφη μέχρι 31 Οκτωβρίου καλύπτονται με το «Αδαμάντιος Κοραής». Η Ανάφη και με το «Πρέβελης». Ενώ από 1 Νοεμβρίου για Σίκινο - Φολέγανδρο θα κάνει δρομολόγιο το πλοίο «Αγιος Γεώργιος».

Συγκοινωνιακό πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Αγιος Κήρυκος Ικαρίας. Τέλος, ο πλειστηριασμός των πλοίων «Μαρίνα» και «Ροδάνθη» θα γίνει στις 4 Νοεμβρίου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top