GuidePedia

0
Η προεκλογική περίοδος έως τώρα φαίνεται να εξαντλείται σε εξωραϊσμούς ή γενικόλογες προσεγγίσεις για όλα τα θέματα αλλά και για την οικονομία σε μια στιγμή τόσο κρίσιμη.
Oι εξελίξεις όμως των τελευταίων ημερών ήλθαν να επιβεβαιώσουν τους χειρότερους φόβους μας για την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας και τις συνέπειες μιας κρίσης που για τη χώρα μας όλα δείχνουν ότι θα έχει βάθος και διάρκεια. Στη δική μας χώρα. Γιατί σε άλλες χώρες φαίνονται ήδη -έστω και αμυδρά- τα φώτα της εξόδου από το τούνελ.
Eυθύνη των κομμάτων και ειδικώς των δυο μεγαλύτερών που διεκδικούν να κυβερνήσουν τον τόπο, είναι να μιλήσουν με συγκεκριμένα προγράμματα για το αύριο. Δεν υπάρχει ούτε μια μέρα περιθώριο για πολιτικολογία και άκαρπες αντιπαραθέσεις....
Tα σύννεφα της ύφεσης έχουν πυκνώσει και η χώρα απειλείται με οπισθοδρόμηση που θα μας πάει πολύ πίσω. Oι μικροκομματικές προσεγγίσεις όμως φαίνεται πως έχουν πλήξει τα κομματικά επιτελεία για μια ακόμη φορά.

Ωστόσο αυτή η απαράδεκτη και πολλαπλώς επιζήμια τακτική τώρα καθίσταται επικίνδυνη καθώς η χώρα βρίσκεται στα όρια της οικονομικής κατάρρευσης και δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για διορθωτικές κινήσεις κάποτε στο μέλλον.

Tο... αύριο για την οικονομία είναι προχθές και η επόμενη κυβέρνηση (όποια και αν είναι αυτή) δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση αν δεν πει από τώρα την αλήθεια και αν δεν σκύψει με ευθύνη και ρεαλισμό στα προβλήματα. Oι ωραιοποιήσεις της πραγματικότητας και οι αυτάρεσκοι απολογισμοί που δεν έχουν σχέση με αυτά που συμβαίνουν και τα χειρότερα που μας απειλούν μπορεί να εξελιχθούν σε παγίδα.

Ως εκ τούτου είναι ευθύνη των ηγεσιών να εγκαταλείψουν την πεπατημένη και να αντιμετωπίσουν την τραγική επιδείνωση όλων των μεγεθών της οικονομίας ως έκτακτη κατάσταση χωρίς περιστροφές και λαϊκισμούς. Tα «λουκέτα» των ημερών κρύβουν ανθρώπινα δράματα και χρέος όλων είναι να βρουν λύσεις τώρα όσο επώδυνες και αν είναι. O παράδεισος που μας υπόσχονται μπορεί να περιμένει...

Δημοσίευση σχολίου

 
Top