GuidePedia

1


Ζήτω η Ελλάς!
_Ζήτω το Έθνος!
_Ζήτω οι τιμημένοι ημών πρόγονοι!
_Ζήτω οι.. οι... και κοίταξε γύρω του με αγωνία, μην μπορώντας να βρεί τίποτε να συνεχίσει τα ζήτω και τις ιαχές του..
Και άξαφνα έπεσε του τάφου άκρα σιωπή.. τι έγινε ρε παιδιά; δεν έχει το χαρτάκι μαζί του;
Στο τιμημένοι ημών πρόγονοι κόλλησε. Δεν είχε παρακάτω.
_Ζήτω οι τιμημένοι απόγονοι των τιμημένων προγόνων πες ρε μάστορα....


Γύρισε και με κοίταξε, και κουνώντας το κεφάλι με πίκρα, μου είπε.
_Μην λες μαλθακίας παιδί μου. Θα σηκωθεί γιατί κανένας πρόγονος καμιά ώρα, και άντε μετά να κρυφτούμε, για θα μας πάρει και θα μας σηκώσει όλους από δω πέρα. Και βάρδα να μην είναι και κανένας Κολοκοτρώνης, γιατί είχε και άσχημο στόμα ο σχωρεμένος.
_Μια χαρά ήταν το στόμα του μπάρμπα, απλά, σε χαλασμένα αφτιά μίλαγε.
_Ζήτω ο Κολοκοτρώνης!
_Ζήτωωωωωωωωωω.....
_Ο λαός δεν ξεχνά..!!
_Ζήτωωωωωω.....
_Τι ζήτω ορέ γίδια, ποιός λαός δεν ξεχνά; Της Ζιμπάμπουε σίγουρα, αυτός κι αν έχει καλό θυμητικό. Ρε; της Ελλάδας μπάς και εννοείτε εσείς; Αφού οι Έλληνες έχουν όλοι Αλτσχάϊμερ, δεν σας το 'πανε; Θα ξέχασαν, η θα το ξεχάσατε.
Είναι ο πλέον ξεχασιάρης λαός του κόσμου. Στο σπίτι του ξεχνάει τα κλειδιά του, ξεχνάει τα γεννέθλια της γυναίκας του, των παιδιών του, ξεχνάει τις υποσχέσεις που δίνει στους γύρω του.. Είπα υποσχέσεις έ;
Ναι, αλά πάντα θυμάται τις υποσχέσεις που του δίνουν οι άλλοι. Βέεεβαια βέβαια. Δεν ξεχνάει ποτέ, και πάντα εκδικείται, τιμωρώντας την ασυνέπεια των άλλων. Για την δική του δεν γίνεται λόγος φυσικά.
_Ζήτωωωωωωωωω!!
_Σκάσε μούσκαρε!

Εσένα που με διαβάζεις αυτή τη στιγμή, θέλω να σου πώ κάτι, έτσι για να με θυμάσαι όταν πεθάνω από βαθιά και τιμημένα γηρατειά.
Έγινα 46 χρονών, άσπρισαν τα γένια μου, μαύρισαν τα μαλλιά μου (τι πως πού;) και έχω να θυμάμαι κάποια πράγματα πολύ έντονα από την Ελλάδα.

Θυμάμαι που πάντοτε επέλεγε ο λαός πολιτικούς που είχαν κι αυτοί Αλτσχάϊμερ.
Αν κάποιος τους ρωτούσε, πείτε μου κύριε Πρωθυπουργέ, κύριε υπουργέ, κύριε βουλευτά κ.τ.λ.π. πού είναι η Άνω Βροντού για παράδειγμα, ή πού είναι η Κερκίνη π.χ. θα σου έκλειναν ραντεβού με την γραμματέα τους, για να βρουν χρόνο να το ψάξουν στον Γούγλη, η αγγλιστί, Google. Γούγλη ζεις, εσύ μας οδηγείς.

Όταν όμως ερχόταν δύσκολοι καιροί, ημέρες εκλογών και νύχτες αγωνίας, τους έβλεπες να παίρνουν αμπάριζα δρόμους και δρομάκια, στενά και στενάκια, χωριά και χωριουδάκια. Από το Γαϊδουρονήσι μέχρι και στου βοδιού το κέρατο τους έβρισκες.
Ξεσκόνιζαν οι ίδιοι και τα τσιράκια τους την χώρα, απ' άκρη σ' άκρη. Έσκυβαν μπροστά στον "ψηφοφόρο λεχρίτη", τον οποίο ονόμαζαν ποιητικά, χάριν ομοιοκαταληξίας δηλαδή, "τιμημένο πολίτη", άκουγαν τον πόνο του, κάνοντας φιλότιμες σκέψεις εν τω μεταξύ, το πού θα πάνε μετά να φάνε τζάμπα όπως πάντα, και για το ποιός πρόεδρος, ποιανής κοινότητας θα τους φιλοξενήσει, και τίνος κόμματος είναι..Δύσκολες και βαρυσήμαντες σκέψεις. Για να ξεχάσουν ευθύς αμέσως, και δη την επομένη των εκλογών, και το που πήγαν, και το τι είπαν, και το τι υποσχέθηκαν. Πλήρης αμνησία. Γι αυτό και δεν δικάζονται ποτέ, έχουν πλήρη άγνοια των πράξεών τους. Ενώ ο λαός, δεν έχει δικαίωμα άγνοιας. Ο λαός πρέπει να τιμωρείται για να υπάρχει τάξη. Οι ανάπηροι τω πνεύματι, είναι και υπεράνω του νόμου, φαινόμενο παγκοσμίως μοναδικό, γίνεται μόνο στην Ελλάδα.

_Δεν θα πας Ελλάδα;
_Τι λέτε ρε παιδιά, να πάω και να κάνω τι;
_Τζάμπα ρε, δίνουν τζάμπα εισιτήρια για να πας να ψηφίσεις.
_Και ποιός τα πληρώνει αυτά τα εισιτήρια;
_Τα μεγάλα κόμματα, ποιός θες να τα πληρώνει;
_Α, τότε αλλάζει.. και πείτε μου κάτι ακόμα, από πού βρίσκουν τόσα εκατομμύρια βρε παιδιά για τόσες χιλιάδες εισιτήρια για τόσο κόσμο από το εξωτερικό;
_Έλα ρε, καλά, εσύ είσαι ντιπ άσχετος, αφού τα κόμματα παίρνουν χρήματα από το δημόσιο.
_Τότε τα πληρώνει ο λαός τα εισιτήρια ρε ξύπνιε, όχι τα κόμματα, ή μήπως δημόσιο σημαίνει πλέον "κόμματα";
_Καλά ρε, πώς κάνεις έτσι, και τι σε νοιάζει στο κάτω κάτω, δεν θέλεις να πας τζάμπα Ελλάδα; Να η ευκαιρία.
_Όχι ρε φίλε, δεν θέλω να πάω με τέτοιου είδους τζάμπα, γιατί δεν είναι καθόλου τζάμπα τελικά. Εσύ, εγώ και όλοι οι υπόλοιποι ηλίθιοι τα χρεωνόμαστε και τα χρυσοπληρώνουμε με κάθε τρόπο που μπορείς να φανταστείς, για να περνάνε αυτοί εκεί πάνω καλά..ξύπνα!
ΞΥΠΝΑ ΚΟΡΟΪΔΟ!!!!

Δημοσίευση σχολίου

  1. Πολύ καλό άρθρο, όμως το είδα και αλλού. Ποιός το έγραψε τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top