GuidePedia

0
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην 32η τακτική ανακρίτρια ο 20χρονος Μανώλης Γιόσπας, 1 εκ των 4 συλληφθέντων στο Χαλάνδρι, που φέρονται ως μέλη της οργάνωσης «Συνομωσία των πυρήνων της φωτιάς».
Έπειτα από μία μαραθώνια ανάκριση, που ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης και ολοκληρώθηκε μετά τη 1.00 τα μεσάνυχτα, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η συγκατηγορούμενή του, Μυρτώ Παντέλογλου....
στην οποία επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση 2 φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.
Κατά την απολογία τους οι 2 νέοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Η Παντέλογλου υποστήριξε ότι δεν έχει σχέση με την οργάνωση, ότι το μοναδικό στοιχείο που την συνδέει με την υπόθεση είναι ότι διατηρεί ερωτική σχέση με τον Γιόσπα και ότι όσες φορές πήγε στο επίμαχο διαμέρισμα δεν είδε τίποτα το παράνομο.

Ο Γιόσπας από την άλλη, τόνισε ότι εμπλέκεται στην όλη υπόθεση μόνο και μόνο γιατί σύχναζε στο διαμέρισμα του συγκατηγορουμένου και ξαδέλφου του Χαρίλαου Χατζημιχελάκη, το οποίο βρίσκεται κάτω από το δικό του διαμέρισμα.

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν σήμερα Τετάρτη ζήτησαν και έλαβαν οι άλλοι δύο νεαροί συλληφθέντες. Πρόκειται για τους Παναγιώτη Μασούρα που έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στις 9 το πρωί και τον Χαρίλαο Χατζημιχελάκη που θα απολογηθεί στις 11.

Και οι τέσσερις κατηγορούνται για τρία κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα, ενώ σε βάρος τους ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top