GuidePedia

0
Μια περίεργη υπόθεση απάτης, με πρωταγωνιστές έναν επιχειρηματία και έναν σύμβουλο επιχειρήσεων, βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.
Στην ίδια υπόθεση, εμπλέκονται υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και ο νυν διοικητής κ. Τάκης Αράπογλου, καθώς οι υπογραφές τους εμφανίζονται σε έγγραφο που χρησιμοποίησαν οι φερόμενοι ως δράστες.....

Οι δύο πρωταγωνιστές, ο 61χρονος επιχειρηματίας και ο 58χρονος σύμβουλός του, εμφανίστηκαν στο κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος και αιτήθηκαν να παραλάβουν το ποσό των 200.000 δολαρίων ΗΠΑ. Όπως ισχυρίστηκαν, αφορούσε χρηματοοικονομικές συμβουλές που παρείχε ο επιχειρηματίας σε αλλοδαπή, υπήκοο Νοτίου Αφρικής, η οποία παρουσιάστηκε ως αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης της Νοτίου Αφρικής.

Προκειμένου να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς τους, παρουσίασαν έγγραφα της Standard Bank και πλαστό έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος, το οποίο έφερε την υπογραφή του κ. Τάκη Αράπογλου, προκειμένου να γίνει η εκταμίευση.

Και οι δύο συνελήφθησαν και αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθεί η πηγή της προέλευσης των χρημάτων

Δημοσίευση σχολίου

 
Top