GuidePedia

0
Επίθεση στους «γαλάζιους» που αμφισβητούν την ορθότητα της απόφασης του Πρωθυπουργού για προσφυγή σε πρόωρες κάλπες εξαπέλυσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς δηλώνοντας: «Οι εκλογές είναι προς το συμφέρον του τόπου» - με απαραίτητη προϋπόθεση την επανεκλογή της ΝΔ... Την ίδια στιγμή, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ κ. Ι. Ραγκούσης δήλωνε ότι «μοναδικός γνώμονας των αποφάσεων που λαμβάνουμε είναι το συμφέρον των πολιτών». Και ενώ τα δύο μεγάλα κόμματα ανταγωνίζονταν σχετικά με το ποιο θα επιτύχει πιο αποτελεσματικά το κοινό καλό, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ.
Καρατζαφέρης συνέτρωγε σε δημόσιο στέκι με τον Ηλία Ψινάκη και άφηνε εντέχνως να «διαρρεύσει» ότι ο επαγγελματίας κοσμικός θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού....

Για το συμφέρον του τόπου και αυτός! Εμένα πάλι έχει αρχίσει να... μη με χωράει ο τόπος.

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί γιατροί και δικηγόροι, ώστε να προφτάσουν να συμπληρώσουν πριν από τις εκλογές τις αιτήσεις που θα τους επιτρέψουν να εισπράξουν την επιχορήγηση την οποία τους είχε τάξει η κυβέρνηση για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό των γραφείων τους. Οχι τόσο επειδή έχουν ανάγκη τα λεφτά, αλλά για συναισθηματικούς λόγους. Γιατί θέλουν να έχουν κάτι δικό της να τη θυμούνται...

Οσο όμως κι αν στο εσωτερικό της χώρας φουντώνει ο προεκλογικός πυρετός, όσο και αν άπαντες οι πατριώτες ετοιμάζονται να πουν το μεγάλο «ναι» ή το μεγάλο «όχι» (ανάλογα με τις προτιμήσεις τους), όσο και αν η καρδιά του έθνους χτυπάει στις κάλπες, η μισή μου καρδιά στην Ιαπωνία βρίσκεται. Παραμένοντας συγκλονισμένος από τις πρόσφατες αποκαλύψεις της Μιγιούκι Χατογιάμα, συζύγου του πρωθυπουργού της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου Γιούκιο Χατογιάμα, σύμφωνα με την οποία «ενώ το σώμα μου κοιμόταν, η ψυχή μου απογειώθηκε με ένα UFΟ τριγωνικού σχήματος και έφτασε στην Αφροδίτη», θεωρώ ότι οι εξωγήινοι απήγαγαν λάθος άνθρωπο. Γεγονός που, ως φαίνεται, συνειδητοποίησαν και οι ίδιοι, γι΄ αυτό και την επέστρεψαν. Αν πάντως είχα επαφή μαζί τους θα μπορούσα να τους υποδείξω δεκάδες πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις προς απαγωγή και μελέτη ανάμεσα στους πολιτικούς μας- με την προϋπόθεση να μην τους επιστρέψουν ποτέ.

Γιατί αν μέσα στο μυαλουδάκι της κυρίας Χατογιάμα δεν βρήκαν παρά συνταγές για το τέλειο σούσι (η πρώτη κυρία της Ιαπωνίας συγγράφει «τσελεμεντέδες», όπως θα διαβάσατε και στο «Βήμα» της περασμένης Πέμπτης), στους φαεινούς εγκεφάλους που μας κυβερνούσαν τόσο καιρό θα έβρισκαν όλα τα τρωτά, όλα τα παράλογα, όλες τις εξηγήσεις για την κατρακύλα του ανθρώπινου γένους... Θα έβρισκαν, κοντολογίς, όλες τις τακτικές και τις μεθόδους που θα τους επιτρέψουν, σε περίπτωση που καταλάβουν τον πλανήτη Γη, ή να μας καταστρέψουν ολοσχερώς εφαρμόζοντάς τες εκ νέου, ή να μας σώσουν αποφεύγοντάς τες.

Παρεμπιπτόντως, δεδομένου ότι η κυρία Χατογιάμα (δεν μπορώ να τη βγάλω από το μυαλό μου από τότε που πληροφορήθηκα την περίπτωσή της) κάθε πρωί «τρώει τον ήλιο για πρωινό» αποκτώντας ενέργεια (σύμφωνα με τα λόγια της), μήπως έφτασε η ώρα να (ξανα)δοκιμάσουμε τον «πράσινο ήλιο» που θα έχει λόγω χρώματος και μπόλικη χλωροφύλλη; Ομως εμείς δεν είμαστε φυτά... Γιατί τότε οι περισσότεροι πολιτικοί μάς αντιμετωπίζουν σαν φυτά;

Ή σαν ζώα;

Μιας και βρισκόμαστε στον κόσμο των φυτών και των ζώων, να σας ενημερώσω ότι σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα ο φόβος που έχουν οι γυναίκες για τις αράχνες είναι «εμφυτευμένος» στον εγκέφαλό τους από τη γέννησή τους. Ο φόβος που έχουν οι άνδρες για τις γυναίκες«αράχνες»;

Και μια άλλη επιστημονική ανακοίνωση, η οποία αφορά ιδιαίτερα χώρες σαν τη δική μας, όπου απαντάται συχνά-πυκνά ο σωματότυπος «αχλάδι», με τις διαστάσεις των γοφών να είναι μεγαλύτερες (ενίοτε πολύ μεγαλύτερες) από εκείνες των ώμων. Ομάδα ειδικών αποφάνθηκε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που έχουν μεγαλύτερη περίμετρο γοφών διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων και θανάτου! Για δες που τόσα χρόνια χρησιμοποιούσαμε την (αγοραία) έκφραση «κωλοζωή» με την αρνητική σημασία της, ενώ τελικά μπορεί και να είναι συνώνυμη της μακροζωίας!

Να ζήσουμε να τα θυμόμαστε! Στα ΤΕΙ αναφέρομαι, τα οποία ψυχορραγούν. Σε πλήρες αδιέξοδο φτάνει χρόνο με τον χρόνο η πολιτική «κάθε πόλη και ΤΕΙ», καθώς δεκάδες τμήματα υποδέχθηκαν ελάχιστους ή και κανέναν φοιτητή. Επιπλέον, τα στατιστικά στοιχεία λένε ότι μόλις το ήμισυ των φοιτητών των ΤΕΙ φτάνει στο πτυχίο, ενώ οι άλλοι μισοί παίρνουν των ομματιών τους και αναζητούν αλλού την τύχη τους.

Και εκτός από όλα αυτά, όπως θα διαβάσετε στο αναλυτικό ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα «Το Βήμα», ο νέος νόμος που ψήφισε η (οσονούπω παλαιά) Βουλή υπογράφει το τέλος αρκετών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων: όσα τμήματα δεν καταφέρουν να καλύψουν το 10% των θέσεών τους επί πέντε χρόνια μετονομάζονται, αλλάζουν επιστημονικό αντικείμενο, συγχωνεύονται ή κλείνουν οριστικά. Θλιβερό.

Συνεδρίασε χθες η Διυπουργική Επιτροπή για την Οικονομία υπό την προεδρία του κ. Κ. Καραμανλή (ανάμεσα στα θέματά της τα οικονομικά μέτρα που πρόκειται να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, απόψε το βράδυ, και το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης στο πλαίσιο που όρισε στο διάγγελμά του). Εν όψει εκλογών όλοι συνεδριάζουν. Να έβγαινε και τίποτε...

Αρκετά όμως με την πολιτική, ας ασχοληθούμε λίγο με την τέχνη, που εξευγενίζει τα πνεύματα. Ενίοτε. Γιατί ορισμένες φορές τα φουντώνει, πυροδοτεί εντάσεις. Οπως έγινε με έκθεση στο Τελ Αβίβ, το θέμα της οποίας ήταν οι βρεφοκρατούσες Παναγίες. Για την ακρίβεια, οι παραλλαγές πάνω σε βρεφοκρατούσες Παναγίες.

Οι οποίες, αν τις κοίταζες με μεγαλύτερη προσοχή, ήταν παλαιστίνιες καμικάζι, από εκείνες που έχουν σκορπίσει πολλάκις τον θάνατο στο Ισραήλ. Το σοκ που επιχείρησαν να προκαλέσουν οι διοργανωτές στους φιλότεχνους ισραηλινούς ξεπερνούσε όμως τις αντοχές τους, και η έκθεση έκλεισε προτού καν εγκαινιαστεί.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top