GuidePedia

0
Στο χρονικό σημείο της περσινής εμφάνισης του κ. Καραμανλή στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης προσδιορίζεται η αρχή της φθοράς για την κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας, αφού από εκεί και πέρα ξεκίνησε ο δημοσκοπικός "κατήφορος" του κόμματος του κ. Καραμανλή. Φθορά, η οποία πιστοποιήθηκε από την ήττα στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.
Η ομιλία του Πρωθυπουργού πριν από περίπου από έναν χρόνο(7 Σεπτέμβρη 2008) χαρακτηρίστηκε από την "κάλυψη" που παρείχε ο κ. Καραμανλής σε ισχυρά στελέχη της κυβέρνησης, εμπλεκόμενα στα σκάνδαλα που συγκλόνισαν την κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός στήριξε τον Θόδωρο Ρουσόπουλο, τον Γιώργο Βουλγαράκη, τον Αριστοτέλη Παυλίδη και εμφάνισε δικαιωμένο και τον Χρήστο Ζαχόπουλο
Ασφαλώς και θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι κ.κ. Ρουσόπουλος και Βουλγαράκης (μόλις χθες) ανακοίνωσαν ότι δε θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές και οι κ.κ. Παυλίδης και Ζαχόπουλος προκάλεσαν "πονοκεφάλους" στη Ρηγίλλης με τις υποθέσεις τους.....
Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός θεώρησε ως υπεύθυνη τη διεθνή κρίση για την κακή κατάσταση της οικονομίας, υιοθέτησε τα μέτρα του τότε υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Αλογοσκούφη για τη μείωση του ελλείμματος και προανήγγειλε τεκμήρια για τους φορολογούμενους.
Ένα χρόνο μετά, το έλλειμμα είναι ακόμα μεγαλύτερο, ζήτημα για το οποίο ο νυν υπουργός, Γιάννης Παπαθανασίου ζητά συνεχώς παράταση χρόνου για τη μείωσή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο κ. Αλογοσκούφης έχει τεθεί από τον κ. Καραμανλή εκτός κυβέρνησης κατά τον ανασχηματισμό.
Ένα χρόνο μετά, ο κ. Καραμανλής έχει επιδοθεί στην επιχείρηση "καθαρά ψηφοδέλτια" αποκλείοντας τους εμπλεκόμενους σε σκάνδαλα. Τώρα πλέον φαίνεται πως είναι πλέον πολύ αργά και η κάλυψη του πρωθυπουργού στα υψηλόβαθμα στελέχη του φαίνεται πως προκάλεσε την κοινή γνώμη και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στο Μέγαρο Μαξίμου.
To μόνο λάθος που αναγνώρισε ο κ. Καραμανλής

Στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός
Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για τα εγκαίνια της 74ης Διεθνούς Έκθεσης, η οποία έχει σημαδευτεί από τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
Ο κ. Καραμανλής ,κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τις διοικήσεις της HELEXPO ΑΕ και της ΔΕΘ ΑΕ δήλωσε ότι "τώρα και χωρίς καθυστερήσεις πρέπει να πάρουμε γενναίες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής" και επισήμανε ότι "η προσφυγή σε εκλογές έγινε αποκλειστικά και μόνο για το εθνικό συμφέρον".
"Τώρα πρέπει να αλλάξουμε όσα πρέπει να αλλάξουν. Να προχωρήσουμε σε μεγάλες και τολμηρές διαρθρωτικές αλλαγές", είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως οι τρεις κομβικές κατευθύνσεις του για μετά τις εκλογές είναι "το νοικοκύρεμα του κράτους, η αποφασιστική καταπολέμηση της διαφθοράς και η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων".
"Οι Έλληνες έχουμε δείξει πως, όταν θέλουμε, μπορούμε να καταφέρουμε πολύ σημαντικά πράγματα, όταν στις δύσκολες στιγμές προτάσσουμε το εθνικό συμφέρον και βάζουμε εθνικούς στόχους. Εύχομαι να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας", είπε.
Για τη Διεθνή Έκθεση είπε ότι "είναι ένας θεσμός που αναδεικνύει σε όλο τον κόσμο το δυναμισμό της ελληνικής οικονομίας και κυρίως της Βόρειας Ελλάδας". Για τη Μακεδονία και τη Θράκη επισήμανε ότι "έχει αναδειχθεί σε οικονομικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής με την υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών τα τελευταία πέντε χρόνια".
Ο πρωθυπουργός εγκαινίασε την 74η ΔΕΘ και στη συνέχεια επισκέφθηκε περίπτερα της Έκθεσης. Στα Περίπτερα της Νομαρχίας και του Δήμου τον υποδέχθηκαν ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης και Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Στο Περίπτερο της Πυροσβεστικής ο κ. Καραμανλής ευχήθηκε επιτυχία στο δύσκολο έργο της.
Η Ινδία είναι η τιμώμενη χώρα στην 74η ΔΕΘ και στο Περίπτερο της τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο πρέσβης της Ινδίας Ντιλίπ Σίνχα ενώ του προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα.
Στον αγιασμό που έγινε στο πλαίσιο των εγκαινίων χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος ανέγνωσε μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Καραμανλής συνάντησε και το νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος του έδωσε δώρο δύο παπαγαλάκια για τα παιδιά του, αφήνοντας, ασφαλώς, υποννοούμενο για το προεκλογικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας στις πρόσφατες Ευρωεκλογές.
Ο πρόεδρος της HELEXPO Αριστοτέλης Θωμόπουλος και ο πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ Δημήτρης Μπακατσέλος παρουσίασαν στον πρωθυπουργό στοιχεία για τη φετινή διοργάνωση όπως και για τα οικονομικά αποτελέσματα των δύο εταιρειών που είναι κερδοφόρα τα τελευταία χρόνια.
Τον πρωθυπουργό συνόδευαν οι υπουργοί Γιάννης Παπαθανασίου, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Κωστής Χατζηδάκης, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, Σωτήρης Χατζηγάκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χ. Μαρκογιαννάκης, οι υφυπουργοί (κ.κ. Βλάχος, Κασσίμης, Ιωαννίδης, Γκιουλέκας, Παπαδόπουλος, Κιλτίδης), ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, βουλευτές, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
Κατά την περιοδεία του κ. Καραμανλή σε περίπτερα της 74ης ΔΕΘ μέλη της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ τον επευφημούσαν και φώναζαν συνθήματα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top