GuidePedia

0


Το επικίνδυνο αφήγημα της Δύσης «η Ρωσία σίγουρα θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ»

Η Ρωσία σίγουρα θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ, με αυτό το γελοίο μύθο, αυτό το γελοίο αφήγημα προσπαθεί το καθεστώς Biden να πολώσει την αμερικανική κοινή γνώμη και ταυτόχρονα να συντηρήσει την χρηματοδότηση προς την Ουκρανία… παρά την αποτυχία της αντεπίθεσης των Ουκρανών, οι αμερικανοί είναι αμετανόητοι…
Εν τω μεταξύ η Ρωσία εξελίσσεται σε ένα κομβικό έθνος του κόσμου….

Το επικίνδυνο αφήγημα της Δύσης «η Ρωσία σίγουρα θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ»

Τα τελευταία δύο χρόνια, έχουμε ακούσει επανειλημμένα αντιρωσικές, ακόμη και ρωσοφοβικές δηλώσεις από δυτικούς ηγέτες.

Αλλά πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο πώς τις τελευταίες ημέρες, κορυφαίοι Αμερικανοί πολιτικοί, και στη συνέχεια δυτικοί εμπειρογνώμονες που ενώθηκαν μαζί τους, άρχισαν ταυτόχρονα να διατυπώνουν την ίδια ιδέα:
«Η Ρωσία σίγουρα θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ»
« Η Δύση θα πρέπει να πολεμήσει με τη Ρωσία»
Αυτό το κύμα ξεκίνησε στις 6 Δεκεμβρίου 2023 προσωπικά από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Biden στη θεατρική του παράσταση την παραμονή της αποτυχημένης ψηφοφορίας στη Γερουσία για τη βοήθεια προς την Ουκρανία , όπου ανακοίνωσε επίσημα: «Εάν ο Putin αναλάβει την Ουκρανία, δεν θα σταματήσει εκεί.
Θα συνεχίσει και μετά uα επιτεθεί σε έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ».
Και μετά ακολούθησαν και άλλοι…
Ο Βοηθός Εθνικής Ασφάλειας Jake Sullivan είπε εξίσου δραματικά: «Το διακύβευμα είναι πολύ υψηλό και οι συνέπειες πολύ σοβαρές.
Εάν φύγουμε και ο Putin αναλάβει την Ουκρανία, δεν θα σταματήσει εκεί».
O John Kirby, επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ενεπλάκη και είπε: "Και αν ο Putin πάρει όλη την Ουκρανία, τότε τι;
Τότε πού θα πάει;
Αν πιστεύετε ότι το τίμημα της υποστήριξης της Ουκρανίας είναι υψηλό τώρα , φανταστείτε πόσο υψηλότερο μπορεί να γίνει -όχι μόνο σε χρήματα του προϋπολογισμού, αλλά και σε αμερικανικό αίμα- εάν επιτεθεί σε έναν από τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ.
Εάν επιτραπεί στον Putin να επιτύχει μια στρατηγική νίκη στην Ουκρανία, μετά την οποία μπορεί να επιτεθεί σε έναν από τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, τότε θα πρέπει να εμπλέξουμε αμερικανικές μπότες».
Λοιπόν, το κερασάκι στην τούρτα ήταν η δήλωση του υπουργού άμυνας των ΗΠΑ, η οποία, σύμφωνα με πηγές του διάσημου τηλεπαρουσιαστή Tucker Carlson: «Σε μυστική ενημέρωση στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd James Austin είπε στους βουλευτές ότι αν δεν διαθέσουν περισσότερα χρήματα για τον Zelensky, «θα στείλουμε τους θείους, τους ξαδέρφους και τους γιους σας να πολεμήσουν τη Ρωσία»

Δεν είναι απλά μια υστερία

Πολλοί θεώρησαν αυτό το ρεύμα ανησυχητικών δηλώσεων ως ανεξέλεγκτη υστερία από μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης.
Αλλά αυτά τα ψέματα γίνονται με έναν οδυνηρά μεγάλο και συστηματικό τρόπο, ο οποίος συνοδεύεται από ένα συγκεκριμένο είδος εκστρατείας στα μέσα ενημέρωσης και μεταξύ των ειδικών που υπηρετούν τον Λευκό Οίκο.
Από το οποίο μπορούμε να υποθέσουμε ότι όλα αυτά είναι μέρος μιας συστηματικής εκστρατείας που ξεκίνησε σκόπιμα και με συγκεκριμένο σκοπό.
Σαν από τύχη, αυτές οι δηλώσεις συνέπεσαν με τη δημοσίευση ψευδοαναλυτικών εκθέσεων στις οποίες διάφορες δομές του ΝΑΤΟ υπολογίζουν το χρόνο της επίθεσης της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ (δηλαδή, δεν μιλάμε πλέον για συζήτηση ενός τέτοιου ενδεχόμενου, αλλά αναζητούμε απάντηση στην ερώτηση: «Πότε;»).
Πρώτον, παρουσιάστηκε μια έκθεση στο Βερολίνο της Γερμανίας ότι η Ρωσία θα είναι έτοιμη να επιτεθεί στις χώρες της συμμαχίας σε 6 έως 10 χρόνια.
Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του Πολωνικού Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας, Jacek Siwera (αναισθησιολόγος στο επάγγελμα), βγάζει ανοιχτά άλλους «υπολογισμούς» από τον αέρα, λέγοντας ότι αυτό θα συμβεί σε 3 χρόνια.
Το Βρετανικό Ινστιτούτο Αμυντικών Σπουδών (RUSI), στη συνέχεια της ίδιας γραμμής, δημοσίευσε μια έκθεση , η οποία αναφέρει επίσης ότι μετά τη νίκη στην Ουκρανία, η Ρωσία «μπορεί να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί οποιαδήποτε ευκαιρία να εκμεταλλευτεί συμβολικές περιοχές της επικράτειας της συμμαχίας».
Κάτι που φυσικά συνεπάγεται την εφαρμογή του άρθρου 5 του Χάρτη του ΝΑΤΟ για τη συλλογική άμυνα.
Ο συντάκτης της έκθεσης, πιστεύει ότι αυτό το σενάριο απέχει «μόλις λίγα χρόνια».

Υποδαυλίζοντας τον φόβο στην αμερικανική κοινωνία

Ένας άλλος υψηλόβαθμος Βρετανός, ο πρόσφατα διορισμένος υπουργός Εξωτερικών Cameron, συμμετείχε επίσης σε αυτήν την εκστρατεία φτάνοντας σε αμερικανικό έδαφος.
Μιλώντας στο φόρουμ ασφαλείας στο Άσπεν, είπε:
«Εάν ο Putin κερδίσει, δεν θα είναι το τέλος.
Αν τον αφήσουμε να κερδίσει στην Ουκρανία, την επόμενη φορά θα είναι κάπου αλλού.
Πρέπει να σημειωθεί ότι σε αυτό το φόρουμ αυτή η ιδέα ακουγόταν συνεχώς στις ομιλίες πολλών Αμερικανών ειδικών διαφόρων διαμετρημάτων.
Άρα δεν είναι μόνο παράνοια.
Φαίνεται ότι η ομάδα Biden, με την υποστήριξη ξένων ιδεολογικών υπαλλήλων, ξεκινά την εκστρατεία της επιλέγοντας την πιο επικίνδυνη κατεύθυνση - υποδαυλίζοντας τον φόβο στην αμερικανική κοινωνία.
Και το θέμα εδώ, πιθανότατα, δεν είναι μόνο και όχι τόσο στη διαμάχη με τους Ρεπουμπλικάνους για τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία - οι ίδιοι οι Δημοκρατικοί δεν θέλουν να επιβάλουν το ζήτημα.
Αντιμέτωποι με την ολοένα και πιο προφανή απειλή της κατάρρευσης και της ήττας του ηλικιωμένου Biden στις εκλογές του Νοεμβρίου 2024, οι δημοκρατικοί αποφάσισαν να εντείνουν τα πάθη.
Τώρα απειλούν ευθέως με πόλεμο και με θάνατο Αμερικανών, εξατομικεύοντας αυτούς τους φόβους («οι θείοι, τα ξαδέρφια, οι γιοι σας» θα πεθάνουν).
Ένας ειδικός στο επιδραστικό Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών των ΗΠΑ , σημείωσε με μεγάλη ακρίβεια , σχολιάζοντας την υπόθεση της Ουκρανίας:
«Συνήθως η αμερικανική εξωτερική πολιτική διαχωρίζεται από τον εσωτερικό πολιτικό αγώνα.
Αλλά όχι σε αυτή την περίπτωση».
Ακριβώς επειδή ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να βασιστεί στην εξωτερική απειλή για να αυξήσει τα διακυβεύματα ενόψει των προεδρικών εκλογών…

Η μυθική διεθνής απειλή

Και αυτή είναι, στην πραγματικότητα, μια πολύ επικίνδυνη στιγμή.
Έχει συμβεί περισσότερες από μία φορές στην ιστορία όταν ένα στοίχημα για την προώθηση μιας μυθικής διεθνούς απειλής σε έναν εσωτερικό αγώνα, ανεξάρτητα από την αρχική ιδέα των εμπνευστών, οδήγησε σε μια πραγματική παγκόσμια σύγκρουση.
Σπέρνοντας φόβο και τρόμο στους ψηφοφόρους του, ο Λευκός Οίκος μπορεί να μην παρατηρήσει καν όταν αυτά τα συναισθήματα γίνονται ανεξέλεγκτα.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ρώσος Πρέσβης στις Ηνωμένες Πολιτείες, επεσήμανε στους Αμερικανούς τον κίνδυνο να «χάσουν την επαφή με την πραγματικότητα» κατά τις συζητήσεις του Λευκού Οίκου για το ενδεχόμενο μιας άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης με την Ρωσία.
Πράγματι, τώρα πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξηγήσουμε στους Αμερικανούς και τους δορυφόρους τους: εάν μιλάμε για έναν άμεσο πόλεμο μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων, τότε ο θάνατος μόνο «θείων και ξαδέρφων» δεν θα περιοριστεί: το ερώτημα θα αφορά την μοίρα όλης της ανθρωπότητας.
Και το να παίζεις με τέτοιες απειλές, να τις εντείνεις, να ελπίζεις ότι όλα θα περιοριστούν στον προεκλογικό αγώνα είναι πολύ ριψοκίνδυνο για όλους.
Ο Biden, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την εξουσία με οποιοδήποτε μέσο, μπορεί να μην παρατηρήσει καν (ειδικά στην τρέχουσα ψυχική του κατάσταση) πότε περνά το σημείο χωρίς επιστροφή.
Θα ήταν καλύτερα αν η Ουάσιγκτον συνειδητοποιούσε τον κίνδυνο αυτού του παιχνιδιού πριν, όχι μετά.

H Ρωσία είναι κομβικό έθνος του κόσμου

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και τα ειδησεογραφικά μέσα της απεικονίζουν τις διεθνείς σχέσεις όχι ως επικεντρωμένες στον ΟΗΕ αλλά ως αμερικανοκεντρικές, αλλά, αυτή τη στιγμή, οι διεθνείς σχέσεις είναι στην πραγματικότητα με επίκεντρο τη Ρωσία.
Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Πρόεδρος των ΗΠΑ Obama έδωσε την πιο ξεκάθαρη (αν και προσεκτικά) έκφραση αυτού του αμερικανοκεντρικού κόσμου πάνω από όλα τα άλλα έθνη - ανώτατα σε ολόκληρο τον πλανήτη - όταν είπε στους μελλοντικούς στρατιωτικούς ηγέτες της Αμερικής, 28 Μαΐου 2014:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι και παραμένουν το ένα απαραίτητο έθνος.
Αυτό ισχύει για τον αιώνα που πέρασε και θα ισχύει για τον αιώνα που έρχεται.
Η επιθετικότητα της Ρωσίας προς τα πρώην σοβιετικά κράτη νευριάζει τις πρωτεύουσες στην Ευρώπη, ενώ η οικονομική άνοδος και η στρατιωτική εμβέλεια της Κίνας ανησυχούν τους γείτονές της.
Από τη Βραζιλία μέχρι την Ινδία, οι ανερχόμενες μεσαίες τάξεις μας ανταγωνίζονται και οι κυβερνήσεις αναζητούν μεγαλύτερο λόγο στα παγκόσμια φόρουμ. …
Θα είναι καθήκον της γενιάς σας να ανταποκριθεί σε αυτόν τον νέο κόσμο»

Ο Obama έλεγε στους μελλοντικούς στρατιωτικούς ηγέτες της Αμερικής ότι μόνο η Αμερική είναι «απαραίτητο έθνος».
Οι στρατιωτικοί ξέρουν τι σημαίνει αυτός ο όρος - σημαίνει τι πληρώνονται για να κάνουν (να καταστρέψουν τα άλλα έθνη) και ο Obama εκεί ισχυρίστηκε ξεκάθαρα ότι η Ρωσία είναι ο κύριος εχθρός της Αμερικής (ίσως μαζί με την Κίνα).

Φυσικά, ο Obama το έλεγε αυτό στο πλαίσιο ότι το αιματηρό πραξικόπημα του Φεβρουαρίου 2014 κατά της Ουκρανίας — το οποίο μετέτρεψε την Ουκρανία από ουδέτερη σε πλέον λυσσαλέα αντιρωσική και έτσι ξεκινώντας το 2014 ο πόλεμος στην Ουκρανία στον οποίο η Ρωσία απάντησε τελικά στρατιωτικά έως τις 24 Φεβρουαρίου 2022 — αντίθετα ήταν μια «δημοκρατική επανάσταση» σε αυτή τη χώρα, την οποία το στρατιωτικό ακροατήριο του Obama θα έπρεπε στη συνέχεια να πολεμήσει για να διατηρήσει.)

Υπό αυτή την άποψη, την οποία εξέφρασε ο Obama, ο ΟΗΕ, τον οποίο ο Πρόεδρος Truman είχε διαμορφώσει ως ένα απλό φόρουμ ομιλίας και όχι μια δημοκρατική ομοσπονδία όλων των κυβερνήσεων στηρίζεται στο ότι η διεθνής τάξη είναι βασισμένη σε κανόνες των ΗΠΑ (της οποίας οι "κανόνες" θα προέλθουν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ) αντικαθιστώντας τους διεθνείς νόμους του ΟΗΕ.

H Αμερική και οι σύμμαχοί της είναι σαφώς φθίνουσες δυνάμεις» και τεκμηρίωσα ότι όσον αφορά το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε ισοτιμία αγοραστικής δύναμης (που έχει γίνει ο τυπικός τρόπος σύγκρισης των εθνικών οικονομιών), ο κόσμος κατά την περίοδο 1990-2022 αυξήθηκε 5,58 φορές, η Ρωσία 5,33 φορές, οι ΗΠΑ 4,24 φορές, η ΕΕ 3,90 φορές και η Κίνα 21,83 φορές.
Ο λόγος για τις χαμηλότερες επιδόσεις της Ρωσίας κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου ήταν ότι στη δεκαετία του 1990 (τα πρώτα δέκα χρόνια της περιόδου) οι ΗΠΑ έλεγχαν τη Ρωσία και το Οικονομικό Τμήμα του Harvard εισήχθη για να «συμβουλεύσει» την κυβέρνηση του Γέλτσιν σχετικά με το πώς να μετατραπεί σε καπιταλιστική οικονομία

Ο Putin ανήλθε στην εξουσία όταν ο Γέλτσιν παραιτήθηκε την πρώτη μέρα της νέας χιλιετίας, πήρε τον έλεγχο από τους δισεκατομμυριούχους και τους εταίρους τους στις ΗΠΑ, και η οικονομία της Ρωσίας άρχισε να απογειώνεται σαν πύραυλος μέσα σε τρία χρόνια και συνεχίζει να το κάνει από τότε - προς όφελος της Ρωσίας.

Τι συνέβη τα τελευταία 25 χρόνια

Η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε 6,4 φορές («x6,4») σε αυτά τα 25 χρόνια, της Ρωσίας αναπτύχθηκε 5,9 φορές σε αυτά τα 25 χρόνια, της Ινδίας αναπτύχθηκε 2,96 φορές σε αυτά τα 25 χρόνια, των ΗΠΑ αυξήθηκε 1,36 φορές σε αυτά τα 25 χρόνια, της ΕΕ αυξήθηκε 1,40 φορές κατά τη διάρκεια αυτών 25 χρόνων, η Ιαπωνία αυξήθηκε 1,17 φορές και η Νότια Κορέα αυξήθηκε 2,37 φορές μέσα σε 25 χρόνια.

Η απόδοση όλου του κόσμου τα 25 αυτά χρόνια:

25έτη=22/7=x3,14

Άρα: x3,14 φορές είναι η παγκόσμια μέση απόδοση την τελευταία 25ετία.
Με άλλα λόγια: ενώ η Ινδία είχε ελαφρώς χειρότερη επίδοση από τον παγκόσμιο μέσο όρο, οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, είχαν σημαντικά χειρότερη επίδοση από τον παγκόσμιο μέσο όρο κατά τη διάρκεια αυτών των 25 ετών.
Έτσι, ενώ ο Putin ήταν στην εξουσία στη Ρωσία (2000-2023), η οικονομία της αποδίδει σχεδόν το ίδιο καλά με την Κίνα.
Το καθεστώς των ΗΠΑ και οι σύμμαχοί του θέλουν να απαλλαγούν από τον Putin και τον Xi, επειδή η Ρωσία και η Κίνα υπό την παρούσα ηγεσία έχουν ξεπεράσει τις ΗΠΑ και τις αποικίες τους («σύμμαχους») — και οι ηγέτες των ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θέλουν να κάνουν στη Ρωσία και στην Κίνα ότι έχουν ήδη κάνει στο Ιράκ, τη Συρία, την Ουκρανία και τη Λιβύη, και αυτό που προσπαθούν να κάνουν στο Ιράν και τη Βενεζουέλα: να τους αναλάβουν και να τους καταστρέψει προς όφελος των δισεκατομμυριούχων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους
(Τελικά: ο πόλεμος είναι κερδοφόρος για τους δισεκατομμυριούχους.)

Στις 11 Δεκεμβρίου 2023, ο Αλέξανδρος Μερκούρης, ως δημόσιος σχολιαστής των διεθνών σχέσεων, τόνισε αστειευόμενος ο «Απομονωμένος Putin» με σκοπό να γελοιοποιήσει τη «Independent» εφημερίδα της Βρετανίας σε άρθρο της στις 5 Δεκεμβρίου.
«Ο απομονωμένος Putin επισκέπτεται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία καθώς ο υπόλοιπος κόσμος συζητά για τη δράση για το κλίμα στο Cop28.
Το πρακτορείο δημοσίων σχέσεων του ΝΑΤΟ Ατλαντικό Συμβούλιο είχε τίτλο στις 30 Μαρτίου 2023, «η Ρωσία αντιμετωπίζει μακρά οικονομική παρακμή καθώς ο απομονωμένος Putin στρέφεται προς την Κίνα»
Έτσι, η εφημερίδα «Independent» δεν επινόησε τη φράση «Απομονωμένος Putin».

Ακριβώς όπως τα «ειδησεογραφικά» μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ και των συμμάχων κρύβουν από το κοινό ότι η «δημοκρατική επανάσταση» του Μαϊντάν του Φεβρουαρίου 2014 στην Ουκρανία ήταν στην πραγματικότητα το πραξικόπημα του Obama και ξεκίνησε τον πόλεμο της Ουκρανίας, κρύβουν επίσης ότι από το 1980, η οικονομική ανάπτυξη της Αμερικής υστερεί σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο και ότι από το 2015, η Κίνα είχε τη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και ότι η Ρωσία αναπτύσσεται σχεδόν τόσο γρήγορα όσο και η Κίνα.
Αυτή είναι μεγάλη αλήθεια που πρέπει να κρύβεται από το κοινό σε μια «δημοκρατία».

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top