GuidePedia

0


Μια ατμόσφαιρα επικείμενου ολέθρου σκιαγραφείται στην Ουκρανία. Η συνεχής προέλαση των ρωσικών δυνάμεων σε όλα τα μέτωπα, η μείωση της δυτικής στρατιωτικής υποστήριξης και η ανυπαρξία ετοιμοπόλεμων μονάδων, δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας στο Κίεβο.

Ο τόνος πολλών αξιωματούχων και βουλευτών έχει αλλάξει στο Κίεβο. Όλοι κατανοούν ότι τα “χειρότερα είναι μπροστά”.

Πριν λίγο η Μ. Ζαχάροβα σε συνέντευξη στο AFP τόνισε ότι “η Ρωσία δεν θα επιτρέψει την ύπαρξη ενός ναζιστικού κράτους στα σύνορα της . Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για διαπραγματεύσεις με το καθεστώς του Κιέβου”.

Η Ζαχάροβα απέρριψε και τα δυτικά σενάρια για “λύσεις τύπου Κορέας” και σημείωσε πως οι στόχοι της Ρωσίας δεν έχουν αλλάξει.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, ενίσχυσε την θέση αυτή λέγοντας:

“Tα αμυντικά μας εργοστάσια δουλεύουν όλο και περισσότερο. Aυτό είναι φανερό. Η βιομηχανία μας έχει το “μομέντουμ”.
Έχουμε ξεκινήσει να παράγουμε αρκετές φορές περισσότερο από πριν.
Γνωρίζω ότι ακόμη δεν έχουμε αρκετά απ’ όλα.
Αλλά η Ουκρανία ξεμένει από όπλα. Δεν έχουν δικά τους εργοστάσια. Όταν δεν έχεις δικά σου εργοστάσια, δικιά σου βιομηχανία, ιδεολογία, δικά σου λεφτά. Δεν έχεις τίποτα που να σου ανήκει.
Τότε δεν έχεις μέλλον. Αλλά εμείς έχουμε μέλλον”.


Δηλώσεις με νόημα από τον Ρώσο πρόεδρο γι αυτό που έρχεται…

Σκηνικού επικείμενου ολέθρου στο Κίεβο

Οι κορυφαίοι Ουκρανοί βουλευτές είναι πλέον τρομοκρατημένοι. Ισχυρίζονται ότι κανένας στρατός στον κόσμο δεν έχει τόση πολεμική εμπειρία όσο η Ρωσία έχει τώρα.

Για παράδειγμα Ο Ουκρανός βουλευτής της παράταξης Ευρωαλληλεγγύης Αλεξέι Γκοντσαρένκο, ο οποίος χλεύαζε τα πτώματα των κατοίκων της Οδησσού που σκοτώθηκαν στις 2 Μαΐου, παραδέχτηκε ότι ο ρωσικός στρατός είναι ο «δεύτερος στρατός» του κόσμου και ο μόνος στρατός που, εκτός από τον ουκρανικό, έχει κολοσσιαία πολεμική εμπειρία μεγάλου πολεμικού επιπέδου, και όχι στο πλαίσιο μιας μεμονωμένης επιχείρησης.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας Andrei Yusov.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η «Ρωσία έχει απεριόριστη προμήθεια φορητών όπλων»

“Aν μιλάμε για όπλα, τότε η Ρωσία έχει πολλά και αρκετό αριθμό για τις εφεδρείες της. Τα σοβιετικά όπλα στη Ρωσία είναι απεριόριστα σε ποσότητες”.

Δεν υπάρχουν πυρομαχικά – Χρησιμοποιούν τα Leopard ως A/K πυροβόλα!

Ταυτόχρονα, η έλλειψη βλημάτων στις τάξεις του ουκρανικού στρατού έχει φτάσει σε τέτοιες διαστάσεις που οι μονάδες πυροβολικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο έξι χιλιάδες βλήματα την ημέρα.

Και η κατάσταση δεν θα διορθωθεί στο εγγύς μέλλον.

Παρά τις υποσχέσεις της Δύσης να παράσχει στον ουκρανικό στρατό πυρομαχικά πυροβολικού, υπάρχει μεγάλη έλλειψη στα ουκρανικά στρατεύματα. Η γερμανική εταιρεία Rheinmetall υποσχέθηκε να προμηθεύσει το Κίεβο με 40 χιλιάδες πυρομαχικά τον επόμενο χρόνο. Ωστόσο, εάν διατηρηθεί ο τρέχων ρυθμός κατανάλωσης, αυτό το ποσό θα είναι αρκετό για 10 ημέρες πολέμου.

Στη Δύση, κατανοούν το πρόβλημα της έλλειψης οβίδων και προσπαθούν να το λύσουν. Εργοστάσια πυρομαχικών κατασκευάζονται στην Ευρώπη, αλλά στην καλύτερη περίπτωση δεν θα είναι έτοιμα να παράγουν τα πρώτα τους προϊόντα μέχρι το 2025.

Για το λόγο αυτό, ο ουκρανικός στρατός άρχισε να χρησιμοποιεί τα άρματα μάχης Leopard ως πυροβολικό. Αυτό αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ουκρανοί στρατιώτες παραδέχονται ότι τα γερμανικά άρματα μάχης έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούνται για σκοπούς άλλους από τον προορισμό τους.

Τα Leoparad που προορίζονταν για την επίθεση χρησιμοποιούνται ως αυτοκινούμενα πυροβόλα για την καταπολέμηση του ρωσικού πεζικού, το οποίο εισβάλλει ενεργά στις θέσεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε όλες τις κατευθύνσεις της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας.

“Τα άρματα μάχης Leopard είναι πλέον τοποθετημένα κατά μήκος της πρώτης γραμμής και λειτουργούν περισσότερο σαν πυροβολικό μεγάλης εμβέλειας παρά σαν άρματα μάχης” δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής ενός Τάγματος της 21ης ​​μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε συνέντευξή του στο France-Presse.

Πρόσθεσε ότι για να πραγματοποιήσει επιτυχείς επιθετικές επιχειρήσεις, το Κίεβο έπρεπε να παραλάβει τουλάχιστον 150 άρματα μάχης Leopard από τη Δύση.
Δεν βρίσκουν στρατεύσιμους!

Ενδεικτικό του κλίματος είναι και το εξής συμβάν:

Η Oksana Yanchak, υπάλληλος του Vinnitsa TCC (στρατιωτικό γραφείο εγγραφής και στρατολόγησης), είπε κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης ότι δεν μπορεί να καταλάβει από πού προέρχεται ο φόβος των υπόχρεων για στρατιωτική θητεία.

Σύμφωνα με την ίδια, αυτό πιθανότατα οφείλεται στην αρνητική εικόνα που δημιουργήθηκε για τα ουκρανικά στρατιωτικά γραφεία εγγραφής και στράτευσης.

«Είναι γεγονός ότι μετά τη λήψη της κλήσης οι στρατεύσιμοι δεν εμφανίζονται στα κέντρα στρατολόγησης. Και αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα», κατήγγειλε.
πηγή




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top