GuidePedia

0

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας ανακοίνωσε η κυβέρνηση! Για πάμε να τα δούμε…

Χρύσανθος Τσαλτίδης
«Το πράσινο φως για την εγκατάσταση και λειτουργία κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στα γήπεδα της χώρας άναψε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ενώ ήρε τις επιφυλάξεις της και για το μέτρο της ηλεκτρονικής έκδοσης ονομαστικών εισιτηρίων που προβλέπει ο νόμος «Ορφανού» (3372/2005) για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα. Εκτός λοιπόν συγκλονιστικού απροόπτου, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η εγκατάσταση των 496 καμερών, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Με αφορμή πάντως τις τελευταίες εξελίξεις, ο κ. Ορφανός επεσήμανε ότι «η Αρχή εκτίμησε τον κίνδυνο από την εξάπλωση της βίας στους αγωνιστικούς χώρους». Σύμφωνα με όσα προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο, 176 κάμερες πλήρους περιστροφής θα εγκατασταθούν εντός των αγωνιστικών χώρων, 40 πλήρους κάλυψης στα πέταλα και συνολικά 280 στην περίμετρο των γηπέδων. Επιπλέον, προβλέπεται η δημιουργία και λειτουργία κέντρου ελέγχου σε καθένα από τα 22 γήπεδα και κλειστά γήπεδα μπάσκετ».

Η αλήθεια φυσικά είναι πώς αρμόδιος Υπουργός είναι ο κ. Βρούτσης και ο κ. Ορφανός ήταν Υπουργός πριν από 16 χρόνια που γράφτηκε το ρεπορτάζ (από την Καθημερινή το αλίευσα). Βλέπετε καμία διαφορά; Είναι για γέλια ή για κλάματα; Ίδια ρεπορτάζ και για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Μήπως δεν εφαρμόζεται; ΑΜΚΑ, ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΛΑ! Για ποια…νέα μέτρα μιλάμε;

Διαβάζω δηλώσεις επί δηλώσεων για τις κάμερες και το σύστημα που δεν πρέπει να ελέγχεται από τις ΠΑΕ. Σας έχω νέα και είναι άσχημα που λέει ο φίλος μου ο Ζάχος. Οι κάμερες ελέγχονται αποκλειστικά από την Ελληνική Αστυνομία και οι ΠΑΕ δεν έχουν (τουλάχιστον νόμιμα) καμία απολύτως πρόσβαση στον χώρο του κλειστού κυκλώματος. Ποιος αλήθεια είναι υπεύθυνος για την συντήρησή τους; Μόνο η Αστυνομία πρέπει να έχει κλειδί και οι υπεύθυνοι ασφαλείας. Γιατί τότε οι κάμερες άλλες φορές…δουλεύουν και άλλες όχι; Δεν ξέρω αν μπορούν να μας απαντήσουν οι διευθυντές της Αστυνομίας, υψηλόβαθμα στελέχη, ακόμα και σε επίπεδο…στρατηγών που συνέχισαν την καριέρα τους μετά το σώμα, σε ρόλο συμβούλων σε ΠΑΕ. Ακόμα και σήμερα αν κάνετε μία βόλτα θα τους δείτε και θα τους θαυμάσετε! Πάντα σε συγκεκριμένες ομάδες και φυσικά πάντα με πλούσια κοινωνική δράση και δωρεές από φαξ και υπολογιστές στα αστυνομικά τμήματα μέχρι…μοτοσυκλέτες και περιπολικά!

Μάθαμε επίσης ότι οι Υπουργοί κ.κ. Οικονόμου, Βρούτσης θα επισκεφτούν την εισαγγελία του Αρείου Πάγου και θα ζητήσουν να διερευνηθεί η ύπαρξη εγκληματικών οργανώσεων στον οπαδικό χώρο και να υπάρξει η τυχόν αναβάθμιση των κατηγοριών.

Δύο νεκροί από την οικογένεια του Άρη μάλλον δεν ήταν αρκετοί για να διερευνηθεί νωρίτερα και παρά τις ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ τόσο του Τόσκο όσο και του Άλκη.

Συγκεκριμένα, σε τηλεοπτική εκπομπή του Alpha ο κ. Παρηγόρης, νομικός της οικογένειας του Τόσκο είπε: «Το λέω μετά λόγου γνώσεως… Έχουμε εγκληματική οργάνωση! Η οποία προσχεδιάζει και εκτελεί ως τάγμα εφόδου αυτές τις επιθέσεις. Δεν έχει σχέση με ομάδες. Είναι μια ακραία οπαδική βία η οποία ουσιαστικά εκτονώνει εγκληματικά ένστικτα κάποιων διαταραγμένων και μη. Και σε αυτό πρέπει να σκύψουμε όλοι. Πρόκειται για μια εγκληματική οργάνωση».

Ο Αλέξης Κούγιας νομικός της οικογένειας του Αλκη Καμπανού

«Τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην ανθρωποκτονία του Άλκη και στις άλλες δυο απόπειρες, δεν ήταν όπλα που χρησιμοποιήθηκαν συγκυριακά. Αυτά τα έπαιρναν για να κάνουν τις διάφορες επιχειρήσεις και έχουν κάνει και άλλες πριν, οι οποίες δεν είχαν αυτό το αποτέλεσμα. Όταν λοιπόν υπάρχει αυτή η ένωση προσώπων και υπάρχει και εξοπλισμός για να χρησιμοποιείται σε αυτές τις επιχειρήσεις, τότε είναι η έννοια της εγκληματικής οργανώσεως».

Τι έκανε, λοιπόν, η Πολιτεία; Τι έκανε η κυβέρνηση; Διερεύνησε αυτές τις επώνυμες καταγγελίες από δύο έγκριτους νομικούς και μάλιστα του ενός που θεωρείται ίσως ο κορυφαίος για τέτοιες υποθέσεις στην Ελλάδα;

Θυμίζω ο Τόσκο σκοτώθηκε έξω από το Μέγαρο Μουσικής, ο Άλκης έξω από σχολείο στην οδό που πλέον φέρει το όνομά του. Ο Μιχάλης σκοτώθηκε μετά από τις συμπλοκές με τους Κροάτες που έφτασαν οδικώς από την χώρα τους στην Αθήνα χωρίς κανένας να τους ενοχλήσει. Μάλλον δεν θα δούλευαν οι…κάμερες για καμιά 500ριοα χιλιόμετρα.

Ο Νάσος χτυπήθηκε από αυτοκίνητο, ενώ τον κυνηγούσαν στην Αγ. Δημητρίου. Ο Φιλόπουλος σκοτώθηκε σε ένα δρόμο της Αθήνας. Ο αστυνομικός που χαροπαλεύει χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα έξω από γήπεδο βόλει. Και η κυβέρνηση…κλείνει τα γήπεδα ποδοσφαίρου στα οποία πηγαίνουμε όλοι οι υπόλοιποι που δεν σκοτωνόμαστε έξω από τα γήπεδα!

Τιμωρεί τον Άρη και τον ΠΑΟΚ που είναι οι 2 ομάδες που πλήττονται περισσότερο από κάθε άλλον (με τα περισσότερα και σημαντικότερα ντέρμπι) γιατί υπήρξαν επεισόδια σε 3 παιχνίδια του Ολυμπιακού. Την ίδια στιγμή προφανέστατα ορισμένοι από αυτού που συμμετείχαν στα επεισόδια στον Βόλο ή στου Ρέντη μπορούν να παρακολουθήσουν στο στάδιο…Ειρήνης και Φιλίας (το τρολάρισμα πάει σύννεφο) 2 φορές την εβδομάδα τα ματσάκια σε ευρωλίγκα και Α1! Τα παιδιά μου όμως για τα οποία έχω διαρκείας και όλοι οι κάτοχοι διαρκείας που το καλοκαίρι θυσίασαν κάτι άλλο για να στηρίξουν την ομάδα τους, θα χάσουν τα μισά παιχνίδια και κυρίως τα μεγάλα παιχνίδια με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ (κύπελλο) και ΟΣΦΠ.

Οι ομάδες που ελέγχονται από τις αρμόδιες επιτροπές και αν καθυστερήσουν μία μέρα…κόβονται από την αδειοδότηση, θα έχουν μία χασούρα κοντά στο 1.5 εκ ευρώ. Μήπως είναι άσχετοι;

Μήπως είναι ανίκανοι; Πολλοί το αναρωτιούνται. Όχι είναι ξεκάθαρο ότι και απολύτως σχετικοί είναι και απολύτως ικανοί. Απλά αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο ευεργετούν. Άλλες φορές με μία νομοθετική ρύθμιση που χαρίζει 33 εκ ευρω συν 40 με ένα…τσάι. Άλλες φορές με μία νομοθετική ρύθμιση που χτίζουν και χαρίζουν γήπεδα με…μπόνους και το ρεύμα, άλλες φορές με εκχώρηση για 99 χρόνια άλλου κρατικού γηπέδου, άλλες φορές με άλλη νομοθετική ρύθμιση για την πολυιδιοκτησία, άλλες φορές με αλλαγές των νόμων για να μην πέσουν οι εκλεκτοί, άλλες φορές με κρατικές εκτάσεις να χαρίζονται με… απόφαση του αρμόδιου υπουργού κτλ κτλ κτλ. Και αφού τους ευνοήσω με κάθε μέσο και τρόπο τους έχω και συνομιλητές μου για όλα τα θέματα. Μπορώ να κάνω διαφορετικά όταν ελέγχουν ως ιδιοκτήτες σχεδόν το 70%(ίσως και παραπάνω) των μέσων ενημέρωσης;

Τώρα η…νομοθετική ρύθμιση έχει τον χαρακτήρα μέτρων. Τι σημασία έχει που είναι τα ίδια με πριν από 18 χρόνια; (το 2005 ο νόμος Ορφανού). Με αυτή την…ρύθμιση τσουβαλιάζουμε τους πάντες, δεν τιμωρούμε τους πραγματικούς ενόχους, ΔΕΝ ΕΞΑΘΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ που συνεχίζουν το έργο τους εκτός γηπέδων, όσο εγώ κόβω την πρόσβαση σε όσους πάνε στο γήπεδο για διασκέδαση, για να δουν ποδόσφαιρο και μόνο.

Πλέον είναι ξεκάθαρο. Και ξέρουν και μπορούν (ακριβώς επειδή ξέρουν τα πάντα) και ξεκάθαρα δεν θέλουν να βάλουν ένα τέλος γιατί θα πρέπει να συγκρουστούν με αυτούς που (ΔΕΝ) πρέπει! Καληνύχτα και καλή τύχη…

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top