GuidePedia

0


Δεν λειτουργεί ανταγωνισμός στην Ελλάδα ενώ ολιγοπώλια και συμφωνία τιμών μαστίζουν την ελληνική αγορά από το 1981 και μετά ας το παραδεχθούν όλοι οι πολιτικοί-Επιστροφή των Ελλήνων στην γη διότι ετοιμάζουν σχέδιο ελέγχου των πολιτών μέσω της Ατζέντας 2030

Δεν υπάρχει προηγούμενο στο ράλι τιμών σε φρούτα και λαχανικά, αλλά και στα υπόλοιπα είδη στο Σούπερ Μάρκετ, δια τον απλούστατο λόγο ότι λίγες εταιρείες ελέγχουν το 80% της ελληνικής αγοράς.

Αυτές κανονίζουν τις τιμές, που είναι ίδιες πάντα βέβαια προς τα πάνω κερδοσκοπώντας ασύστολα έναντι του ρημαγμένου Έλληνα καταναλωτή, που δεν βρίσκει πουθενά ανταγωνισμό εταιρειών και τιμών, αλλά συμφωνίες “ κάτω από το τραπέζι”.

Ενδεικτικά  αναφέρεται ότι:

“Εκτινάχθηκαν στα ύψη οι τιμές φρούτων και λαχανικών μέσα σε έναν χρόνο, καθώς έχουν αυξηθεί από 85 έως και 115%, ενώ μέχρι και στις λαϊκές αγορές οι καταναλωτές φεύγουν με λίγες σακούλες και ελαφριές σακούλες.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Άγγελος Δερετζής, σε συνέντευξή του στο Open μιλά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί και γιατί έχουν ακριβύνει τόσο πολύ τα βασικά αγαθά που παράγονται στη χώρα μας.

«Παρόλο που οι λαϊκές αγορές είναι το καταφύγιο του καταναλωτή, εδώ και δύο χρόνια φωνάζουμε για την ακρίβεια ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί στο χωράφι. Έχουν ανέβει όλα, ειδικά για τον παραγωγό. Το κόστος παραγωγής, η ενέργεια, τα πετρέλαια, τα διόδια, τα φυτοφάρμακα, τα λιπάσματα, έχουν πάει στο Θεό, έχουν τριπλασιαστεί. Θαύματα δεν γίνονται. Εάν η κυβέρνηση δεν βοηθήσει τον πρωτογενή τομέα ώστε να παίρνουν τα εφόδιά τους πιο φθηνά, να τα επιδοτήσει, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι και συνεχώς θα βλέπουμε τις τιμές να ανεβαίνουν.

Οι περισσότεροι παραγωγοί τα παρατάνε, ένα 20-25%, έχουν φύγει από τη δουλειά γιατί δεν τα βγάζουν πέρα, δεν ψωνίζει και ο κόσμος, δεν πουλάμε τις ποσότητες που πουλούσαμε.

Μάλιστα, καλλιεργούν και τα μισά στρέμματα οι παραγωγοί. Δεν έχουν τα λεφτά να βάλουμε τα διπλάσια στρέμματα που βάζανε και αυτό σημαίνει πως μειώνεται και η παραγωγή», τόνισε ο ίδιος.

Ακολουθούν σχέδιο προκαθορισμένο με εξόντωση της ελληνικής παραγωγικής ισχύς ξεκινώντας με τις βιοτεχνίες από το 1990 και τώρα έφτασαν στους αγρότες

Πρόσφατα συζητήθηκε με αφορμή την κλιματική αλλαγή και η περιβόητη Ατζέντα 2030, με αναφορά των πεπραγμένων που έγιναν σε ειδική συνεδρίαση του ΟΗΕ.

Πρόκειται για ένα σχέδιο που έχει ξεσηκώσει θύελλα σε πολλές χώρες του κόσμου, για το πραγματικό περιεχόμενο του, το οποίο αφορά ουσιαστικά 6 δις πολίτες του πλανήτη.

Το σχέδιο σύμφωνα με ιστοσελίδα της ΕΕ, "έχει 169 συνοδευτικούς μετρήσιμους στόχους τους, ιδίως υπό το πρίσμα του νέου επιδεινούμενου γεωπολιτικού τοπίου, στο οποίο εντάσσονται, μεταξύ άλλων, ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και οι συνεχιζόμενες κρίσεις στους τομείς του κλίματος, της βιοποικιλότητας, της υγείας, του χρέους και της επισιτιστικής ασφάλειας.

Η Ατζέντα 2030 θα ωφελήσει όλες τις χώρες, τις περιφέρειες, τους λαούς και τα τμήματα της κοινωνίας, με επικέντρωση σε ζητήματα ισότητας και απαγόρευσης των διακρίσεων και αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτίων αυτών των ζητημάτων, με ιδιαίτερη προσοχή στους πλέον περιθωριοποιημένους και ευάλωτους ανθρώπους, και ότι θα πρέπει να ενισχύσει την πολιτιστική βιωσιμότητα και τα δικαιώματα των αυτόχθονων πληθυσμών και οικονομικά.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο ούτε στην ΕΕ, ούτε στην χώρα μας, και όλα βασίζονται σε οργανωμένο σχέδιο που έχει όνομα και προοπτική, και αυτό είναι σίγουρο. Το κυριότερο σε όλα αυτά είναι η πλήρης συμμόρφωση κρατών και εθνών με τις κοινωνικές και πολιτικές ατζέντες των παγκόσμιων ελίτ έως το 2030.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top