GuidePedia

0

Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Εάν εμπλακεί στον πόλεμο το Ιράν… θα ξεσπάσει Αρμαγεδδών, Τρίτος Παγκόσμιος - John Mearsheimer (University of Chicago): Η Ουκρανία να ετοιμαστεί, οι ρώσοι θα καταλάβουν και άλλα εδάφη…

Οι Ρώσοι έχουν την πλήρη πρωτοβουλία κινήσεων στα 1.200 χιλιόμετρα του μετώπου στην Ουκρανία…
Ο κατεστραμμένος Ουκρανικός στρατός αμύνεται πλέον, η αντεπίθεση κατέρρευσε, ενώ οι ρώσοι συνεχίζουν την προέλαση σε Kupyansk, Avdiivka και Zaporizhia…
Πλησιάζουν στην περικύκλωση της πόλης Avdiivka οι ρώσοι με κόστος αφού είχαν απώλειες σε τεθωρακισμένα και στρατιώτες…
Οι αμερικανοί προβλέπουν ότι η Ουκρανία τελικά θα χάσει και άλλα εδάφη στην Ανατολική και Νότια χώρα και θα συρθεί σε αναγκαστική ανακωχή.
Ο αμερικανός Συνταγματάρχης Douglas McGregor ανησυχεί πιστεύει ότι εάν μπει στο παιχνίδι της Μέσης Ανατολής το Ιράν… θα ξεσπάσει ο Αρμαγεδδών, o τρίτος παγκόσμιος πόλεμος…
Το πιο σημαντικό τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην ΕΕ μπλοκάρουν την χρηματοδότηση της Ουκρανίας… ο Zelensky θα έχει πρόβλημα σύντομα…

Εν τω μεταξύ έκπληξη αποτελεί η είδηση ότι το πρώτο Τάγμα πρώην Ουκρανών στρατιωτών, συμπορεύεται με τους ρώσους και θα πολεμήσει τους Ουκρανούς στην πρώτη γραμμή του μετώπου…
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Δύση έχει χορηγήσει από τον Φεβρουάριο 2022 έως σήμερα 225 δισεκ. δολάρια σε κάθε είδους βοήθεια προς την Ουκρανία.

Στάχτη 6 Leopard σε 24 ώρες στη Zaporizhia – Τα διαλύουν ρωσικά Solntsepek και drones... καταστράφηκαν 31 πολεμικά αεροπλάνα των Ουκρανών σε 1 μήνα

Τουλάχιστον 4 άρματα μάχης Leopard έγιναν στάχτη από τα ρωσικά συστήματα Solntsepek και drones σε μάχες στην κατεύθυνση του Orekhovsk, στην επαρχία της Zaporizhia.
«Στην επίθεση μεταξύ του Rabotinο και Verbovoye υπήρχαν περίπου 10 μονάδες βαρέως εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Επρόκειτο για τανκ και οχήματα μάχης πεζικού.
Τουλάχιστον έξι από αυτά ήταν Leopard.
Οι δικοί μας δούλεψαν πάνω τους με το Solntsepek - βαρύ σύστημα φλογοβόλων - και drones.
Τουλάχιστον τέσσερα άρματα μάχης Leopard καταστράφηκαν σε αυτήν την περιοχή», είπε ο επικεφαλής του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία» Vladimir Rogov.
Όπως είπε ο Rogov, μάχες πυροβολικού καταγράφονται στην περιοχή του Orekhovsk, με τους Ουκρανούς να επιτίθενται με συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων και να κάνουν χρήση οβίδων με κεφαλές διασποράς.
Σημειώνεται πως χθες το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως οι Ουκρανοί έχασαν 2 ακόμα Leopard στην Zaporizhia.
Συνεπώς μέσα σε 24 ώρες οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν χάσει 6 άρματα μάχης Leopard, μόνο στην περιοχή της Zaporizhia.
Επίσης με βάση τα επίσημα στοιχεία του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας καταστράφηκαν 31 Ουκρανικά πολεμικά αεροπλάνα σε 1 μήνα... σοκ και δέος...

Πολωνός στρατηγός ομολογεί: Οι Ουκρανοί τελείωσαν… - Δεν υπάρχουν αρκετοί να πολεμήσουν

Στην παραδοχή ότι οι Ουκρανοί τελείωσαν… καθώς πλέον δεν διαθέτουν επαρκή αριθμό στρατιωτών προχωρά ο Πολωνός στρατηγός Waldemar Skrzypczak.
Όπως αναφέρει, ο ουκρανικός στρατός βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς έχει υποστεί κολοσσιαίες απώλειες και βιώνει έλλειψη ετοιμοπόλεμων στρατιωτών
«Απλώς δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στην Ουκρανία που είναι ικανοί να πολεμήσουν» λέει ο στρατηγός Skrzypczak, τον οποίο επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας Rzeczpospolita.
Ο Skshipchak τόνισε ότι οι μονάδες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν εξαντληθεί από την αντεπίθεση, τη στιγμή που η ικανότητα του Κιέβου να αντικαταστήσει το στρατιωτικό δυναμικό του, είναι περιορισμένη.
«Όλα αυτά, θα μπορούσαν να δώσουν στον ρωσικό στρατό το πλεονέκτημα σε μια πιθανή χειμερινή επίθεση» ανέφερε ο Πολωνός στρατηγός.

Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Εάν εμπλακεί στον πόλεμο το Ιράν… θα ξεσπάσει Αρμαγεδδών, Τρίτος Παγκόσμιος

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν θεωρητικά να ξεκινήσουν έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο χτυπώντας το Ιράν, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, αμερικανός συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Ο πόλεμος ΗΠΑ με το Ιράν πιθανότατα θα οδηγήσει σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».
Κατά τη γνώμη του Douglas McGregor, εάν η Αίγυπτος παρασυρθεί στην τρέχουσα ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, θα εμπλακούν πολλά άλλα κράτη.
«Όλοι θα πέσουν μέσα.
Θα είναι πολύ δύσκολο να αποφευχθεί ο Αρμαγεδδών σε αυτό το στάδιο», προέβλεψε ο Douglas McGregor.
Ο McGregor είναι πεπεισμένος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν αρκετούς πόρους για να συντηρήσουν μια σύγκρουση αυτού του μεγέθους, ανεξαρτήτως της προπαγάνδας.

Medvedev (Συμβούλιο Ασφαλείας Ρωσίας): Η Δύση κουράστηκε με την Ουκρανία, το Ισραήλ θα εισβάλλει

Η Δύση έχει κουραστεί με την Ουκρανία, για αυτό και άρχισε να υποστηρίζει με τόσο ενθουσιασμό το Ισραήλ υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, ο οποίος δηλώνει βέβαιος πως ο ισραηλινός στρατός θα εισβάλλει στη Λωρίδα της Γάζας.
«Η Δύση έχει κουραστεί πολύ από την Ουκρανία.
Και με ενθουσιασμό υποστήριξε το Ισραήλ.
Ακόμη και ο νέος Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Michael Jackson (συγγνώμη, ο Mike Johson, αλλά ποιος νοιάζεται) όρισε ως πρώτη του προτεραιότητα να βοηθήσει το Τελ Αβίβ» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Telegram ο Medvedev, ο οποίος εμφανίζεται βέβαιος για την εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα και για την έναρξη ενός νέου πολυετούς κύκλου βίας.
«Το Ισραήλ αναβάλλει συνεχώς την χερσαία του επίθεση στη Γάζα.
Κυρίως υπό την πίεση των ΗΠΑ και τον φόβο της παγκόσμιας οργής.
Αλλά μην αυταπατάστε.
Η επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί, και θα υπάρξουν οι πιο σοβαρές και αιματηρές συνέπειες.
Η μηχανή της αμοιβαίας βίας θα λειτουργεί για χρόνια» τονίζει ο Medvedev.

John Mearsheimer (University of Chicago): Η Ουκρανία να ετοιμαστεί, οι ρώσοι θα καταλάβουν και άλλα εδάφη…

Η Ρωσία θα ελέγχει περισσότερα εδάφη και θα καταλάβει σημαντικό τμήμα της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας και καθηγητής στο University of Chicago John Mearsheimer.
«Νομίζω ότι οι Ρώσοι θα καταλήξουν να καταλαμβάνουν περισσότερα εδάφη από αυτά που ελέγχουν επί του παρόντος.
Οι Ρώσοι θα πάρουν ένα σημαντικό μέρος της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας» τόνισε ο John Mearsheimer.
Σύμφωνα με τον John Mearsheimer, έχοντας χάσει τα εδάφη της, η Ουκρανία θα μετατραπεί σε ένα «δυσλειτουργικό» κράτος.
Η Ουκρανία θα οδηγηθεί σε μια δυσμενή συμφωνία ειρήνης.
Ο John Mearsheimer εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αφού η Ουκρανία χάσει τα εδάφη της και θα μετατραπεί σε ένα αποτυχημένο κράτος, η σύγκρουση θα παγώσει.

Jack Watling (Βρετανός Στρατιωτικός): Τελικά οι ρώσοι τα βλέπουν όλα και τις κινήσεις του ΝΑΤΟ…

Η Ρωσία έχει την τεχνολογία για να παρακολουθεί τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Βρετανός στρατιωτικός ειδικός Jack Watling σε συνέντευξή του στο Yle.
«Οι στρατοί μας έχουν συνηθίσει σε μεγάλο βαθμό να βασίζονται στο καμουφλάζ.
Αλλά στο σημερινό πεδίο μάχης, δεν μπορείς να κρυφτείς.
Η Ρωσία έχει τεχνολογία που του επιτρέπει να βλέπει ότι κάνουμε, πρέπει να μάθουμε να ενεργούμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι σε θέση να ερμηνεύσει σωστά αυτό που συμβαίνει», λέει ο Jack Watling.
Σύμφωνα με τον Jack Watling, η σύγκρουση στην Ουκρανία πρέπει να διδάξει στα μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας τα βασικά στοιχεία του σύγχρονου πολέμου χρησιμοποιώντας επιτήρηση και καθοδήγηση υψηλής τεχνολογίας.
Επειδή η Ρωσία διαθέτει τόσο προηγμένα συστήματα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν μπόρεσαν να προστατεύσουν τους καλύτερους αξιωματικούς τους, οι οποίοι διαδραματίζουν βασικό ρόλο στο πεδίο της μάχης, σημείωσε ο Watling.
Το ΝΑΤΟ πρέπει να σκεφτεί πώς θα διατηρήσει έμπειρο στρατιωτικό προσωπικό σε μια πιθανή ένοπλη σύγκρουση του 21ου αιώνα…

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top