GuidePedia

0



Αυτόπτες μάρτυρες στο Al Qahera News: Αιγυπτιακά στρατιωτικά αεροσκάφη πετούσαν πάνω από τη Nuweiba και την Taba από τα ξημερώματα μέχρι τώρα-Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε «εναέρια απειλή» στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, στοχοποιώντας το κίνημα των Χούτι της Υεμένης που υποστηρίζεται από το Ιράν, το οποίο είναι γνωστό ότι χρησιμοποιεί drones

Δύο πόλεις της Αιγύπτου στην Ερυθρά Θάλασσα την Παρασκευή επλήγησαν,όπως δήλωσαν πηγές και αξιωματούχοι, τραυματίζοντας έξι ανθρώπους και δείχνουν πλέον ορατό τον κίνδυνο περιφερειακής διάχυσης από τη σύγκρουση Ισραήλ-Γάζας.
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε «εναέρια απειλή» στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, στοχοποιώντας το κίνημα των Χούτι της Υεμένης που υποστηρίζεται από το Ιράν, το οποίο είναι γνωστό ότι χρησιμοποιεί drones.

Ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού στρατού, Συνταγματάρχης Gharib Abdel-Hafez, δήλωσε ότι ένα «αγνώστου ταυτότητας drone» συνετρίβη σε κτίριο δίπλα σε νοσοκομείο τραυματίζοντας τους έξι στην Τάμπα, στα σύνορα με το Ισραήλ, τις πρώτες πρωινές ώρες.

Κατέπεσε άγνωστο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα σε νοσοκομείο στην Τάμπα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Στρατού της Αιγύπτου-Υεμένη και ISIS πιθανοί υπόλογοι.

Ο εκπρόσωπος των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων ανέφερε σε έκτακτη ανακοίνωση ότι ένα μη αναγνωρισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέπεσε κοντά σε κτίριο δίπλα σε νοσοκομείο στην Τάμπα στο Νότιο Σινά το πρωί της Παρασκευής.

Το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα ελαφρά τραύματα σε έξι άτομα τα οποία νοσηλεύτηκαν και εξήλθαν από το νοσοκομείο. Οι αρμόδιες αρχές διενεργούν έρευνα για το περιστατικό, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου αναζητά την προέλευση του drone και τονίζει ότι η χώρα «θα επιχειρήσει να απαντήσει».

Το κανάλι Al-Nahar Al-Khebeeriya επικαλέστηκε τον ανώτερο αξιωματούχο που είπε ότι μόλις εντοπιστεί η πηγή του πυραύλου, υπάρχουν όλες οι επιλογές για την αντιμετώπισή του, προσθέτοντας ότι η Αίγυπτος διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει την κατάλληλη στιγμή.

Ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη νωρίτερα το βράδυ της Κυριακής, όταν ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος του αιγυπτιακού στρατού επιβεβαίωσε σε δήλωση ότι ορισμένα μέλη ενός πύργου ελέγχου των συνόρων της Αιγύπτου τραυματίστηκαν κατά λάθος από θραύσματα ισραηλινού τανκ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αλ Σίσι, επιθεώρησε στρατιωτικά αεροπλάνα, τανκς και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό στη Χερσόνησο του Σινά, σε απόσταση περίπου 215 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Αιγύπτου με τη Λωρίδα της Γάζας. Όπως δήλωσε μάλιστα στο στράτευμα, η στρατιωτική άσκηση είχε στόχο να υπενθυμίσει τον πόλεμο του 1973 κατά του Ισραήλ.

Η επιθεώρηση έγινε εν μέσω διαμάχης που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό για το κατά πόσο είναι ασφαλής η χερσόνησος του Σινά, λόγω του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς.

Ο ρόλος του στρατού είναι να διασφαλίζει τα αιγυπτιακά σύνορα και ως εκ τούτου, υπό το φως και των γεγονότων, θα πρέπει «να χρησιμοποιούμε τις δυνατότητές μας με σύνεση», ενώ προέταξε την ανάγκη διπλωματικής λύσης για το Παλαιστινιακό.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα του έχει παίξει ρόλο στην αποκλιμάκωση της κρίσης και στην εξεύρεση διπλωματικής λύσης, έχοντας εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις για να δοθεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και για την απελευθέρωση των ομήρων, ενώ ζητά εκεχειρία. Προειδοποίηση απηύθυνε στους Ισραηλινούς, θέλοντας να αποτρέψει τον εκτοπισμό των ανθρώπων στην Αίγυπτο.

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top