GuidePedia

0


Ο Ερντογάν επιδιώκει μέσω παγκόσμιας προβολής του τουρκικού συλλαλητηρίου, να συνεγείρει τους απανταχού μουσουλμάνους κατά της "μισητής Δύσης" , που κύριοι εκφραστές της είναι ΗΠΑ-Ισραήλ-Μ.Βρετανία-Γαλλία-ΕΕ

Τα εγκλήματα της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς κατά αθώων Ισραηλινών πολιτών με επακόλουθο την κήρυξη πολέμου από το Ισραήλ εναντίον της, συνετέλεσαν "να πέσουν οι μάσκες" τελείως, αποκαλύπτοντας σε όλη του την έκταση το αντι-αμερικανικό-αντι-ισραηλινό και γενικότερα αντιδυτικό μένος που υπάρχει στην Τουρκία.

Κεφαλή βέβαια σε όλα αυτά είναι ο ίδιος ο Ερντογάν ο οποίος ως γνωστόν παρείχε τα τελευταία χρόνια στέγη -στρατιωτική-οικονομική βοήθεια σε ηγετικά στελέχη της Χαμάς, ο οποίος έφτασε στο σημείο όχι μόνο να μην την καταδικάσει για τις τρομοκρατικές ενέργειές της σε Ισραηλινό έδαφος, αλλά να την χαρακτηρίσει και ως "απελευθερωτική οργάνωση", από τρομοκρατική που είναι Διεθνώς αναγνωρισμένη από ΗΠΑ-ΕΕ, προκαλώντας εντονότατες δικαιολογημένες αντιδράσεις στη Δύση, με γερουσιαστές των ΗΠΑ να επιθυμούν την εκδίωξή της από το ΝΑΤΟ.

Αμετανόητος όπως πάντα και βαθύς Ισλαμιστής ταυτόχρονα ο Ερντογάν πρωτοστατεί σε κινήσεις ξεσηκωμού εντός και εκτός Τουρκίας, των απανταχού μουσουλμάνων κατά ΗΠΑ-Ισραήλ
Το καθεστώς Ερντογάν διοργανώνει τεράστιο συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη

Σύμφωνα με Ερντογανικό ΜΜΕ, "ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Μεγάλου συλλαλητηρίου για την Παλαιστίνη", όπου αναφέρρονται:

Στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης το Σάββατο 28 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί «Συλλαλητήριο για τη Μεγάλη Παλαιστίνη» για να αντιδράσει στις σφαγές που πραγματοποιεί το Σιωνιστικό Ισραήλ στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου.

Οι παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες Yusuf İslam και Maher Zain θα ανέβουν στη σκηνή στη συγκέντρωση όπου θα μιλήσει ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πολιτικοί, κυβερνητικοί εκπρόσωποι και αρχηγοί πολιτικών κομμάτων από πολλές διαφορετικές χώρες θα παραστούν στη συγκέντρωση.

Στο συλλαλητήριο θα παρευρεθούν εκτός από καλλιτέχνες, εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων και πολλά ονόματα από τα ΜΜΕ, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Μεγάλο ενδιαφέρον για το Μεγάλο συλλαλητήριο υπέρ της Παλαιστίνης αναμένεται να δείξουν τοπικοί και ξένοι οργανισμοί ΜΜΕ.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του MHP Devlet Bahçeli, ο πρόεδρος του BBP Mustafa Destici, ο πρόεδρος του YRP Fatih Erbakan, ο πρόεδρος του HUDA-PAR Zekeriya Yapıcıoğlu και ο πρόεδρος του DSP Önder Aksakal θα παραστούν επίσης στη συγκέντρωση.

Στο συλλαλητήριο προσκλήθηκαν και αρχηγοί ξένων κρατών

Προσκλήσεις στάλθηκαν σε επίπεδο αρχηγού κράτους στον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, καθώς και στη Λιβύη, τον Λίβανο και την Ιορδανία.

Εκατομμύρια πολίτες από όλη τη χώρα αναμένεται να παρευρεθούν στη συγκέντρωση, όπου δεν θα χρησιμοποιούνται σημαίες και σημαιοφόροι του κόμματος.

Εν τω μεταξύ, οι IHH, Sadaka Tasi και TÜGVA κάλεσαν για προσκλήσεις για τη συγκέντρωση στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εγκύκλιος εστάλη τέλος από το MHP σε κομματικές οργανώσεις για συμμετοχή στο «Μεγάλο Συλλαλητήριο Παλαιστίνης» που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη το Σαββατοκύριακο.

"Λάβρο" τέλος είναι τουρκικό ΜΜΕ κατά ΗΠΑ, Μ. Βρετανία- Γαλλία και Ιαπωνίας, αποκαλώντας τους ¨βρώμικη συμμαχία" γιατί μπλόκαραν απόφαση για κήρυξη «ανθρωπιστικής εκεχειρίας» στη Γάζα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΣΑΗΕ) .
Που το πάει ο Ερντογάν;

Ο φιλοπόλεμος αντιδυτικός Ερντογάν, βλέπει το συλλαλητήριο υπέρ της Παλαιστίνης ως μέσο ανάδειξής του ως ηγέτη και προστάτη των απανταχού μουσουλμάνων.

Με το κάλεσμα των ηγετών της Σαουδικής Αραβίας και Αιγύπτου στο συλλαλητήριο ο Τούρκος Πρόεδρος επιδιώκει:

1. Την συσπείρωση πίσω του των δύο ηγέτιδων χωρών του Αραβικού κόσμου, με τον ίδιο να πρωτοστατεί σε ρόλο οδηγού. Κοινώς θέλει να δείξει ότι η Σαουδική Αραβία ως ιερότερη χώρα των μουσουλμάνων λόγω Μέκκας και η Αίγυπτος ως η πολυπληθέστερη Αραβική χώρα με καταλυτικό ρόλο διαχρονικά και επιρροή στο Παλαιστινιακό τον αναγνωρίζουν ως τον υπέρτατο-ανώτατο ηγέτη.

2. Σε περίπτωση που αυτοί δεν θελήσουν παρευρεθούν στο τουρκικό συλλαλητήριο,το πιθανότερο κατά την εκτίμησή μας, θα είναι αναγκασμένοι να στείλουν κάποια επιστολή ή μήνυμα αλληλεγγύης προκειμένου να μην εκτεθούν , χαρακητησρισμένοι ως αδιάφοροι από τον Ερντογάν για το Παλαιστινιακό πρόβλημα.

3. Είναι πολύ πιθανό έως σίγουρο κατά την εκτίμησή μας, να υπάρξουν προβοκατόρικα συνθήματα υπέρ της τρομοκρατικής Χαμάς στο συλλαλητήριο που θα την εμφανίζουν ως απελευθερωτική οργάνωση, με σκοπό να εκτεθούν οι ηγέτες Σαουδικής Αραβίας και Αιγύπτου, οι οποίοι είναι πολέμιοι των "Αδελφών Μουσουλμάνων", που στηρίζουν τόσο η Τουρκία όσο και η Χαμάς.

4. Τέλος επιδιώκει μέσω παγκόσμιας προβολής του συλλαλητηρίου, να συνεγείρει τους απανταχού μουσουλμάνους κατά της "μισητής Δύσης" , που κύριοι εκφραστές της είναι ΗΠΑ-Ισραήλ-Μ.Βρετανία-Γαλλία.

Κατόπιν των παραπάνω αναμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποιό θα είναι το μέλλον της Τουρκίας σε σχέση με ΝΑΤΟ-ΕΕ μετά τον τερματισμό του πολέμου Χαμάς-Ισραήλ.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top