GuidePedia

0


Ένα ολόκληρο σύστημα συσκότισης, τρομοκράτησης και καθεστωτισμού, έχει εξαπολύσει νέα επίθεση στο κράτος δικαίου με προφανή στόχο να συγκαλυφθεί το μείζον σκάνδαλο των υποκλοπών, που συνεχίζει να διασύρει τη χώρα διεθνώς. Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει η απόφαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, διάδοχο του Ντογιάκου, Γεωργίας Αδειλίνη να αφαιρέσει την υπόθεση από τους εισαγγελείς Πρωτοδικών και να διαβιβαστούν οι δικογραφίες στον Άρειο Πάγο.

Κόμματα αντέδρασαν, αλλά κανείς δεν φαίνεται να ανησυχεί. Πραγματικός καταπέλτης ήταν για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήτος Ράμμος στην επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος τόνισε ότι επί 18 μήνες η ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει κάνει τίποτα, δεν έχει διώξει κανέναν για τις υποκλοπές, αλλά διώκει μέλη της ΑΔΑΕ, που έκαναν το καθήκον τους. Ο πρωταγωνιστής του σκανδάλου κατά της Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σιωπά , προφανώς ξέρει τα πάντα και κινεί τα νήματα πίσω από τις κουρτίνες . Ταυτόχρονα, ένα ολόκληρο σύστημα, ΜΜΕ, βουλευτές της ΝΔ, μεγάλο μέρος του νομικού κόσμου στέκονται στο πλευρό των πολιτικών ενόχων. Όλοι μαζί αγωνίζονται για να μην καταλογιστούν ποτέ ευθύνες. Η Ελληνική Δημοκρατία σε μια από τις πιο σκοτεινές στιγμές της ιστορίας της.

Κληθείς να σχολιάσει τα τελευταία δημοσιεύματα ότι πταισματοδίκης καλεί σε απολογία την Κατερίνα Παπανικολάου, πρώην μέλος της ολομέλειας της ΑΔΑΕ, τον καθηγητή του Παν. Πειραιά Στέφανο Γκρίτζαλη και ακόμα δύο στελέχη της ΑΔΑΕ ως υπόπτους για την τέλεση του αδικήματος της διαρροής ευαίσθητων κρατικών μυστικών προς το θύμα των υποκλοπών Θανάση Κουκάκη, ο Χρήστος Ράμμος μίλησε για σοκ:
«Ήταν μεγάλο σοκ για μένα η δίωξη δύο εξαιρετικών συνεργατών μου Κατερίνα Παπανικολάου και Στέφανο Γκρίτζαλη. Έχω συνεργαστεί μαζί τους χρόνια και μπορώ να εγγυηθώ για τον επαγγελματισμό τους προς το καθήκον τους. Παρόλο που δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες για τους λόγους που έχουν διωχθεί, είμαι πλήρως πεπεισμένος ότι η εισαγγελία θα φανεί ότι θα διαψευστεί σύντομα. Λυπάμαι ότι κάποιοι από τους καλύτερους αξιωματούχους της Ελλάδας υφίσταται όλα αυτά».

Να σημειωθεί ότι το πολυπλόκαμο παρακράτος δεν είχε εμπιστοσύνη σε κανέναν. Έτσι, έγινε γνωστό ότι με το γνωστό Predator, παρακολουθούνταν και η εισαγγελέας της ΕΥΠ που υπέγραφε κατά χιλιάδες τις εντολές παρακολούθησης, αυτή δηλαδή που σε μια έκρηξη πατριδοκαπηλείας είχε δηλώσει στη βουλή ότι θα παρακολουθούσε ακόμη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Ράμμος θύμισε επίσης την αλλαγή του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση και είχε προφανή στόχο να εμποδιστεί η ενημέρωση των θυμάτων παρακολουθήσεων σχεδόν επ' αόριστον και αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον Ισίδωρο Ντογιάκο και τις απειλές που εξαπέλυσε για τα μέλη της ΑΔΑΕ, πρόσθεσε:

«Όταν στο πλαίσιο έρευνας ήρθαμε σε επαφή με πάροχο τηλεπικοινωνιών, αυτός ζήτησε επιβεβαίωση από τον Άρειο Πάγο για τη δυνατότητα για να παράσχει σχετικά στοιχεία, υπό το νέο νομικό πλαίσιο. Ο εισαγγελέας του ΑΠ εξέδωσε μη δεσμευτική γνωμοδότηση -και κατά τη γνώμη μου εσφαλμένη νομικά- ότι η ΑΔΑΕ δεν έχει πλέον την δυνατότητα να πραγματοποιεί έρευνες είτε αυτοβούλως είτε μετά από αίτημα πολίτη, σε σχέση με την πιθανή παραβίαση του απόρρητου των επικοινωνιών τους για λόγους εθνικής ασφάλειας. Η γνωμοδότηση συνοδευόταν από απειλές ότι αν η ΑΔΑΕ δεν συμμορφωνόταν με τη γνωμοδότηση, πιθανώς θα υφίσταντο δίωξη με κατηγορίες όπως η κατασκοπεία μέλη της διοίκησης και του προσωπικού της. Παρά ταύτα, οι έρευνες της ΑΔΑΕ είναι νόμιμες με βάση το νόμο 3115/2003, που δεν τροποποιήθηκε καθόλου από τον νόμο του 2022, στον οποίο βασίστηκε η γνωμοδότηση. Δήλωσα δημοσίως ότι αυτή η γνωμοδότηση αντίκειται στην συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία της ΑΔΑΕ».

Ο Χρήστος Ράμμος, μίλησε και για τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι αλλαγές των προσώπων στην ΑΔΑΕ και τη δημοσίευση νύχτα της απόφασης στο ΦΕΚ.

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ επισήμανε και την προσπάθεια κυβερνητικής παρέμβασης στο έργο των Ανεξάρτητων Αρχών, σημειώνοντας ότι τους προηγούμενους μήνες «η ΑΔΑΕ επίσης ηγήθηκε των ερευνών, μαζί με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Και οι δύο Αρχές δέχθηκαν αυξανόμενες πιέσεις ενώ προχωρούσαν τις έρευνές τους. Τα τελευταία γεγονότα στο τέλος Σεπτεμβρίου μπορούν σίγουρα να εντείνουν τις ανησυχίες για τον σεβασμό των κανόνων λειτουργίας της ΑΔΑΕ».

Και κατέληξε: «Η ΑΔΑΕ έχει λίγα μέσα, μικρό προϋπολογισμό, αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες στο έργο του ελέγχου της νομιμότητας τηλεπικοινωνιών που τίθενται υπό εισαγγελική εντολή».
Σημειωτέον ότι πολλά μέλη του σημερινού και του προηγούμενου υπουργικού συμβουλίου παρακολουθούνταν. Και όμως κανείς τους δεν έχει αντιδράσει διεκδικώντας την προστασία της τιμής και της αξιοπρέπειάς του.
Η υπόθεση μετά και την κατάθεση Ράμμου παίρνει και νέες διαστάσεις καθώς η ευρωβουλεύτρια Σόφι Ντι Βελτ ζήτησε την παρέμβαση του Επιτρόπου Δικαιοσύνης. Το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει την κυβέρνηση. Να δούμε πως θα εξελιχθεί το θέμα, που κλονίζει τους θεσμούς της δημοκρατίας, αλλά όχι και την κυβέρνηση. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία η μη παραίτηση της κυβέρνησης και πρώτα του πρωθυπουργού. Προφανές είναι πως κάτι σάπιο υπάρχει στη χώρα….

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

 
Top