GuidePedia

0


Με το σοκ που προκαλεί στην ελληνική κοινωνία η απώλεια της ζωής πέντε Ελλήνων στη Λιβύη, ασχολείται σήμερα το σύνολο των μέσων Ενημέρωσης. Αυτό που εντυπωσιάζει όμως, είναι ότι ακόμα και αυτή την ώρα, οι αρμόδιοι δείχνουν να μη γνωρίζουν με απόλυτη ακρίβεια τι έχει συμβεί, αφήνοντας, διά της ατόπου, όλα τα σενάρια ανοικτά, παρόλο που το κυρίαρχο εξ αυτών παραμένει το “αυτοκινητιστικό δυστύχημα”. Παρόμοια στάση τήρησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Οι πληροφορίες μιλάνε για ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Αυτό δεν μπορούμε εμείς να το πούμε με βεβαιότητα, τι συνέβη ή δεν συνέβη, ούτε μπορώ να σας το πω εγώ πριν γίνει η σχετική έρευνα, πριν δοθούν οι επίσημες απαντήσεις από το υπουργείο Άμυνας. Εγώ μπορώ να σας πω ότι θα γίνει άμεσα η διερεύνηση των αιτίων … και βέβαια του οδηγού, τι συνέβη, ποια είναι η ευθύνη που οι άνθρωποι αυτοί δεν γύρισαν στην πατρίδα μας μετά από αυτή την ανθρωπιστική βοήθεια στην οποία συνέτρεξαν», σύμφωνα με τα λόγια που χρησιμοποίησε.

Ο λόγος αυτός οδηγεί στην εμπλοκή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) στην υπόθεση, με το “Πρώτο Θέμα” να αναφέρει ότι κλιμάκιο στελεχών μεταβαίνει στη Λιβύη για να διερευνήσει και να αποφανθεί επί των πραγματικών περιστατικών. Επί της ουσίας όμως, εάν υπάρχει οποιαδήποτε άλλη εκδοχή, μεταξύ των οποίων έχουν αναφερθεί η αποστολή αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο, ή κάποια νάρκη, που μετακινήθηκε εξαιτίας της θεομηνίας “Ντάνιελ” που προκάλεσε τέτοιες καταστροφές και θανάτους στη Λιβύη, που κάνει τις αντίστοιχες ελληνικές να ωχριούν…



Σε μεγαλύτερη ανάλυση.
54
Απάντηση
Κοινοποίηση

Την ίδια στιγμή, νέα βίντεο που δημοσιεύονται στα κοινωνικά δίκτυα από την κατεύθυνση που ερχόταν το μοιραίο αυτοκίνητο το οποίο-για οποιονδήποτε λόγο- κατέληξε πάνω στο λεωφορείο που μετέφερε την ελληνική αποστολή, αποκαλύπτουν μια φρικτή κατάσταση, μια κόλαση πυρός, από την οποία θα ήταν εξ ορισμού πολύ δύσκολο να γλιτώσει οποιοσδήποτε. Ωστόσο, το αυτοκίνητο δεν χτυπάει το λεωφορείο από την πλευρά των εισόδων σε αυτό.



Σίγουρα η ταχύτητα εξέλιξης των γεγονότων σε συνδυασμό με την πρόσκρουση με το σοκ και τους τραυματισμούς που αυτή αναπόφευκτα προκαλεί, καθιστά δυσχερείς τις ορθολογικές κινήσεις απεγκλωβισμού, το οποίο μπορεί να δικαιολογεί τις απώλειες. Βέβαια, ειδικά ένα από το βίντεο στο οποίο παραπέμπουμε στη συνέχεια, δεν προκύπτει κάποια ιδιαίτερη στροφή, ενώ τα 80 χιλιόμετρα ανά ώρα με τα οποία ταξίδευε το αυτοκίνητο που εμβόλισε το λεωφορείο, δεν δείχνει να επαρκεί για να χαθεί από αυτή την αιτία ο έλεγχος του αυτοκινήτου.

Όλοι αναμένουν την ολοκλήρωση της διερεύνησης από τις λιβυκές αρχές, σε συνδυασμό με το τι θα κατορθώσει να πληροφορηθεί το κλιμάκιο της ΕΥΠ. Ωστόσο, πολλές ενδείξεις κατατείνουν στο ότι μεγάλα προβλήματα δημιούργησαν οι χειρισμοί πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς διακρίνεται μια… “ελαφρότητα” στις παραδοχές που υιοθετήθηκαν, επί των οποίων δομήθηκε το σχέδιο που εκπόνησε το ΓΕΕΘΑ και ενέκρινε το ΥΠΕΘΑ, καθώς και η υποτίμηση των νέων δεδομένων που εισήγαγε στην εξίσωση η αιφνιδιαστική αλλαγή στο αεροδρόμιο προσγείωσης.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top