GuidePedia

0


O επικεφαλής των αμερικανικών στρατευμάτων, στρατηγός Mark Milley, προειδοποίησε ότι ουκρανική αντεπίθεση δεν πετυχαίνει, είναι δύσκολη και αιματηρή
Τρεις μήνες κόλαση, αυτό είναι το αποτέλεσμα της αντεπίθεσης των Ουκρανών που απέτυχαν σε όλο το μέτωπο των 1.500 χιλιομέτρων…
Στο Robotyne στα νότια εξαντλήθηκαν οι εφεδρείες των Ουκρανικών στρατευμάτων, στα βόρεια στην περιοχή του Kupyansk οι ρώσοι προελαύνουν… στην μόνη περιοχή που σημείωσαν κάποια κέρδη τακτικά αλλά όχι στρατηγικά είναι δυτικά στο Bakhmut αλλά δεν απειλούν το Bakhmut αλλά χωριά δυτικά και νότια του Bakhmut…
O Zelensky απέκλεισε για μια ακόμη φορά την παράδοση εδαφών στους ρώσους…
Η πραγματικότητα είναι ότι ο ρωσικός στρατός ελέγχει πλήρως την κατάσταση, ο Ουκρανικός στρατός, τα απομεινάρια ότι απέμειναν… προσπαθούν με κινήσεις εντυπώσεων να προσελκύσουν το διεθνές ενδιαφέρον αλλά… η αντεπίθεση… δεν κολλάει μόνο στον χειμώνα που έρχεται αλλά και στην ανικανότητα των Ουκρανικών δυνάμεων και στην αναποτελεσματικότητα των δυτικών όπλων…
O επικεφαλής των αμερικανικών στρατευμάτων, στρατηγός Mark Milley, προειδοποίησε ότι ουκρανική αντεπίθεση δεν πετυχαίνει, είναι δύσκολη και αιματηρή
Ο Johnson πρώην στέλεχος της CΙΑ, υποστηρίζει ότι Ρωσία εξαντλεί τον ουκρανικό στρατό για να τον συντρίψει με σαρωτική αντεπίθεση.

Ουκρανία: Εκτός κυβέρνησης όλοι οι αναπληρωτές υπουργοί Άμυνας – Ανάμεσα τους και η Hanna Maliar

Εκτός κυβέρνησης τέθηκαν όλοι οι αναπληρωτές υπουργοί Άμυνας στην Ουκρανία, ανάμεσα τους και η Hanna Maliar.
Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, η αποχώρηση της Maliar αποδίδεται στην τοποθέτηση της για την ανακατάληψη της Andriivka από τις ουκρανικές δυνάμεις, κάτι που αργότερα η ίδια παραδέχθηκε, πως ήταν λάθος.
Στις 14 Σεπτεμβρίου η Maliar υποστήριξε πως η δήλωση της ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν την Andriivka ήταν επικοινωνιακό λάθος.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργικού συμβουλίου Taras Melnichuk, παρελθόν αποτελούν οι αναπληρωτές υπουργοί Vladimir Gavrilov, Vitaly Deinega, Anna Malιar, Rostislav Teodozievich, Denis Sharapov και Andrey Shevchenko.
Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα η Maliar είχε αναφέρει πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν ανακαταλάβει περίπου δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα γύρω από το Bakhmut την περασμένη εβδομάδα, τονίζοντας πως ο ουκρανικός στρατός έχει απελευθερώσει 51 τετραγωνικά χιλιόμετρα κοντά στο Bakhmut από την έναρξη της αντεπίθεσης.
Σύμφωνα με τη Maliar, η Ουκρανία έχει ανακαταλάβει πάνω από 260 τετραγωνικά χιλιόμετρα από την έναρξη της αντεπίθεσης στις αρχές Ιουνίου.

Τι λένε οι Ουκρανοί

Πάντως, η ουκρανική εφημερίδα Ukrainska Pravda υποστηρίζει επικαλούμενη ανώνυμες πηγές από την κυβέρνηση, πως και οι έξι αναπληρωτές υπουργοί Άμυνας υπέβαλλαν οικειοθελώς τις παραιτήσεις τους κατόπιν αιτήματος του νέου υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας, Rustem Umerov.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το ποιοι θα είναι οι αντικαταστάτες τους, ενώ γίνεται λόγος για πλήρη αναδιοργάνωση του υπουργείου Άμυνας.

Ρωσικό πλήγμα σε Storm Shadow και πυρομαχικά διασποράς

Μαζικό πλήγμα σε χώρους αποθήκευσης πυραύλων Stοrm Shadow καθώς και σε πυρομαχικά διασποράς των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων επέφεραν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
«Απόψε, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν ομαδικό πλήγμα με υψηλής ακρίβειας όπλα, καθώς και με drones, σε χώρους αποθήκευσης πυραύλων cruise Storm Shadow, πυρομαχικών με απεμπλουτισμένο ουράνιο, καθώς και σε κέντρα ραδιοαναγνώρισης και εκπαίδευσης ομάδων δολιοφθοράς των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο στόχος επιτεύχθηκε.
Όλα τα αντικείμενα χτυπήθηκαν» ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Zelensky (Ουκρανός Πρόεδρος): Η Ουκρανία δεν θα παραδώσει εδάφη στην Ρωσία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky δήλωσε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν θα τερματιστεί δίνοντας εδάφη στην Ρωσία...
«Όχι. Αυτό είναι το έδαφός μας», είπε ο αρχηγός του κράτους σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS, απαντώντας στο ερώτημα εάν ήταν έτοιμος να παραχωρήσει μέρος της επικράτειας για χάρη της ειρήνης.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον Zelensky, η ουκρανική αντεπίθεση θα συνεχιστεί μετά το τέλος των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών. «Χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε.
Ξεχάστε τον καιρό και τα παρόμοια» τόνισε ο Zelensky.
Τον Αύγουστο 2023, το κοινοβούλιο Verkhovna Rada ενέκρινε ψήφισμα που απέκλειε κάθε εδαφική παραχώρηση για τον τερματισμό της σύγκρουσης.
Στις 15 Αυγούστου, ο διευθυντής του προσωπικού γραφείου του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Stian Jenssen είπε στη σουηδική εφημερίδα Verdens Gang ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ εάν συμφωνήσει να παραχωρήσει εδάφη στην Ρωσία.
Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι οι δυτικές χώρες ενδέχεται να μειώσουν απότομα την οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη εάν δεν επιτευχθούν σημαντικά αποτελέσματα στο πεδίο της μάχης μέχρι το τέλος του φθινοπώρου.
Ισχυρίζονται επίσης ότι ο Zelensky συχνά δεν άκουγε τις συμβουλές των δυτικών στρατιωτικών συμβούλων και αυτό στοίχισε στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χάνοντας την Μαριούπολη, το Bakhmut και άλλες κατοικημένες περιοχές.

Musk για αντεπίθεση Ουκρανών: Πολλοί νεκροί, λίγα εδάφη

Κριτική στην ουκρανική αντεπίθεση άσκησε ο ιδρυτής της SpaceX, Elon Musk σχολιάζοντας τοποθέτηση του Αμερικάνου επιχειρηματία David Sacks στο Χ (twitter).
Σε αναρτήσεις του ο Sacks αναφέρει πως η ουκρανική αντεπίθεση που είναι σε εξέλιξη από τον Ιούνιο, δεν πέτυχε κανέναν από τους στόχους της.
Μάλιστα στην τελευταία του ανάρτηση, ο Sacks δημοσίευσε έναν χάρτη της Ουκρανίας που δείχνει τα εδάφη που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι στο πλαίσιο της εισβολής τους, αναφέροντας πως «τα εδαφικά κέρδη της Ουκρανίας από την πολυαναμενόμενη αντεπίθεση της είναι τόσο ασήμαντα που μόλις και μετά βίας φαίνονται στον χάρτη».
Στην ανάρτηση αυτή παρενέβη ο Musk, σημειώνοντας πως «τόσο πολλοί θάνατοι για ένα τόσο μικρό τμήμα εδάφους».
Σημειώνεται πως ο Musk ελέγχεται από το Κογκρέσο για την απόφαση του το 2022 να αρνηθεί στις ουκρανικές αρχές να ενεργοποιήσει το δορυφορικό σύστημα Starlink προκειμένου οι στρατιωτικές τους δυνάμεις να εξαπολύσουν επίθεση στην Κριμαία, αναφέροντας πως το σύστημα αυτό δεν έχει αναπτυχθεί για στρατιωτικούς σκοπούς.

Από αντεπίθεση, σε άμυνα οι Ουκρανοί – Έχασαν το 1/5 των δυτικών όπλων

Για μια πλήρως αποτυχημένη αντεπίθεση που έχει ως συνέπεια να φέρνει τους Ουκρανούς σε θέσεις άμυνας λόγω πλήρης απώλειας κάθε επιθετικού δυναμικού κάνει λόγο ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Mykola Azarov.
«Η αποτυχημένη αντεπίθεση επέφερε ένα απτό πλήγμα στον Zelensky.
Και όλα αυτά γιατί το καθεστώς του Κιέβου αύξησε υπερβολικά τις προσδοκίες τόσο των δικών του ανθρώπων όσο και των δυτικών συμμάχων του.
Τώρα η Bankova, το γραφείο του προέδρου Zelensky, απαιτεί από το Γενικό Επιτελείο να επιδείξει άμεσα επιτυχίες στο μέτωπο, προκειμένου να έχει να αναφέρει κάτι στους δυτικούς εταίρους που όπλισαν τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πριν από την αντεπίθεση» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook o Azarov.

Xάσαμε το ένα πέμπτο των δυτικών όπλων

Όπως λέει ο Azarov, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα να επιδείξει η Ουκρανία στους εταίρους της.
Σύμφωνα με τον Azarov, αν και οι Ουκρανοί στρατιώτες έχουν ήδη χρησιμοποιήσει πάνω από το 50% των όπλων που τους έχει προμηθεύσει η Δύση, έχουν ήδη χάσει τουλάχιστον το ένα πέμπτο αυτών.
«Τώρα οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας περνούν από επιθετικές σε αμυντικές ενέργειες, και αυτό είναι ένα ανησυχητικό σήμα που υποδεικνύει πλήρη απώλεια επιθετικού δυναμικού» υποστηρίζει ο Azarov.
Εν τω μεταξύ, στη Δύση αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι η Ουκρανία δεν είχε κανένα σχέδιο και ότι το Κίεβο απλά σύρθηκε «από τη μύτη» από τους εταίρους της.
Μάλιστα ο Azarov εκτιμά ότι η απροθυμία, με την οποία οι εταίροι παρέχουν οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία, θα ενισχυθεί το επόμενο διάστημα.

John Kirby (Συμβούλιο Ασφαλείας ΗΠΑ): Η υποστήριξη για την Ουκρανία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ «παραμένει πολύ ισχυρή»

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ είναι έτοιμο να συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη στην Ουκρανία, υποστήριξε ο διευθυντής Στρατηγικών Επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, John Kirby.
Μιλώντας σε συνέντευξη στην Daily Telegraph, ο John Kirby δήλωσε τη βεβαιότητά του ότι η υποστήριξη προς την Ουκρανία στο Κογκρέσο «παραμένει πολύ ισχυρή».
Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, μόνο μια «μικρή ομάδα πολύ δεξιών Ρεπουμπλικάνων» συνεχίζει να αντιστέκεται στην πρόσθετη υποστήριξη στην Ουκρανία.
«Έχουμε δει έναν αυξανόμενο αριθμό ιδιαίτερα Ρεπουμπλικάνων της Βουλής να επικρίνουν τις μελλοντικές δαπάνες και την υποστήριξη για την Ουκρανία.
Αλλά θα σας πω μερικά πράγματα.
Πρώτα από όλα, η υποστήριξη από το Καπιτώλιο παραμένει πολύ, πολύ ισχυρή, είναι διακομματική».
Πρόφσφατα η The Hill ανέφερε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι των ΗΠΑ εκφράζουν όλο και περισσότερο τις αμφιβολίες τους σχετικά με την έγκριση του αιτήματος της κυβέρνησης για πρόσθετη χρηματοδότηση στην Ουκρανία.

Leonid Slutsky (Ρώσος Βουλευτής): Ο πόλεμος θα είχε αποφευχθεί εάν το ΝΑΤΟ αποδεχόταν τις ρωσικές προτάσεις ασφάλειας

Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, εάν το ΝΑΤΟ αποδεχόταν τις ρωσικές προτάσεις ασφάλειας
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Leonid Slutsky πρόεδρος της διεθνούς επιτροπής της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, ο Jens Stoltenberg δεν θέλει ειρήνη στην Ουκρανία
«Σε συνέντευξή του στην Funke, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg είπε κυριολεκτικά ότι μόλις ο Zelensky και η Ουκρανία σταματήσουν να πολεμούν, η Ουκρανία θα πάψει να υπάρχει, αλλά αν η Ρωσία παραδώσει τα όπλα, θα υπάρξει ειρήνη.
Ο Jens Stoltenberg, φυσικά, προτιμά να σιωπά για ένα ακόμη «αν» με υποτακτική διάθεση: αν η συμμαχία δεν είχε απορρίψει τις προτάσεις της Ρωσίας στη σφαίρα της αδιαίρετης ασφάλειας τον Δεκέμβριο του 2021 και είχε σταματήσει να χρησιμοποιεί την Ουκρανία και ένα αντιρωσικό προπύργιο, η σύγκρουση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί».
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Slutsky, ο Jens Stoltenberg δεν θέλει ειρήνη στην Ουκρανία, πρέπει να εφαρμόσει τις εντολές της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών ως μέρος της πολιτικής πίεσης της Ρωσίας και δικαιολόγησης των επενδύσεων της Δύσης στην Ουκρανία.

Παραδοχή Milley (αρχιστράτηγος ΗΠΑ): Η ουκρανική αντεπίθεση δεν πετυχαίνει, είναι δύσκολη και αιματηρή

Η αντεπίθεση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα επιτρέψει την πλήρη εκδίωξη των ρωσικών δυνάμεων, δήλωσε ο επικεφαλής του Μικτού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Mark Milley, σε συνέντευξή του στο CNN.
«Η επίθεση, αν και σημαντική, έχει επιχειρησιακούς και τακτικούς στόχους που είναι περιορισμένοι.
Ακόμη και αν επιτευχθούν πλήρως, δεν θα χτυπήσουν εντελώς τους Ρώσους, που είναι ο ευρύτερος στρατηγικός στόχος του Zelensky.
Ο Αμερικανός αρχηγός του στρατού αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα πόσο χρόνο μπορεί να χρειαστεί το Κίεβο για να επιτύχει τους στόχους του, σημειώνοντας πάντως πως η σύρραξη θα διαρκέσει «αρκετά».
Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε ο Mark Milleyτην αντεπίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ως «μακρά, δύσκολη και αιματηρή».

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top