GuidePedia

0


Το ένα από τα δυο τζιπ του στρατού της Λιβύης έπρεπε να ήταν μπροστά από το λεωφορείο ως προπομπός συνοδείας φάλαγγας σε άγνωστη περιοχή-Συλλυπητήρια του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ανατολικής Λιβύης, Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ για τους Έλληνες νεκρούς ενώ ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες

Το τραγικό δυστύχημα στην Λιβύη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 5 μελών της ελληνικής αποστολής έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα διερευνώνται, και το επόμενο διάστημα θα μάθουμε αλλά και θα ακούσουμε πολλά περισσότερα, αληθή και ψευδή φυσικά.

Ο Διευθυντής του Γραφείου του Γενικού Διοικητή, Αντιστράτηγος Khairy Al-Tamimi, πραγματοποίησε χθες επείγουσα επίσκεψη στην ελληνική στρατιωτική ομάδα διάσωσης που ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο όταν κατευθυνόταν στην πόλη Derna για να παράσχει βοήθεια σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Ο ίδιος έδωσε τα συλλυπητήρια του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτά, για τα θύματα, ευχόμενος ταχεία ανάρρωση.

Προς το παρόν, ο Λίβυος δημοσιογράφος Mohammed Elgrj, στον προσωπικό του λογαριασμό στο τουίτερ ανέφερε τα εξής για το δυστύχημα ανάμεσα σε ένα φορτηγάκι και στο λεωφορείο με την ελληνική αποστολή:

“Το ατύχημα αφορούσε σύγκρουση ( του Λεωφορείου των Ελλήνων ) με αυτοκίνητο που μετέφερε μια οικογένεια με ταχύτητα 80 km/h, (αφού το όχημα αυτό) αντιμετώπισε πρόβλημα με ένα από τα ελαστικά του και μια άλλη δυσλειτουργία", χωρίς να την κατονομάζει και για αυτό μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτά τα φορτηγάκια στην Λιβύη λόγω των μεγάλων αποστάσεων είναι τροποποιημένα με έξτρα δεξαμενές καυσίμου, με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία.

Ο Λίβυος ανέφερε χαρακτηριστικά: "σχετικά με το ατύχημα της τουρκικής ομάδας διάσωσης. Τα νέα δεν είναι ακριβή. ήταν στην πραγματικότητα η ελληνική ομάδα που ενεπλάκη στο ατύχημα. Ήμουν σε επαφή με τον Ramy Al-Mansouri, τον υπεύθυνο υποδοχής των ομάδων διάσωσης στο αεροδρόμιο Benina, και ιδού η δήλωσή του:

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που λάβαμε από την ομάδα διερεύνησης του ατυχήματος, υπάρχουν θύματα από την ελληνική ομάδα.

Το ατύχημα αφορούσε σύγκρουση με αυτοκίνητο που μετέφερε μια οικογένεια με ταχύτητα 80 km/h αφού αντιμετώπισε πρόβλημα με ένα από τα ελαστικά του και μια άλλη δυσλειτουργία".

Ο αριθμός των θυμάτων από την ελληνική ομάδα είναι 5, εκ των οποίων 4 γυναίκες, επιπλέον των θανάτων της οικογένειας από τη σύγκρουση. Έχει επισυναφθεί ένα βίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως σχετικά με το περιστατικό”.

Η μόνη ερώτηση-απορία που βγαίνει από το βίντεο που δημοσίευσαν οι Λίβυοι είναι αν ο δρόμος που εμφανίζεται το ελληνικό λεωφορείο είναι κατάλληλος για ταχύτητες 80 χλμ.

Οι δηλώσεις, αναρτήσεις λιβυκών ΜΜΕ, και τοπικών δημοσιογράφων δεν αποτελούν πανάκεια ή απόλυτα εξακριβωμένες πηγές, αλλά αναφέρονται στην προσπάθεια αναζήτησης των ακριβών αιτιών της τραγωδίας που έπληξε τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η κατάσταση σε αυτήν την χώρα είναι πραγματικά πολύ άσχημη, ειδικά μετά τις πλημμύρες στην Ντέρνα, αφού πληροφορίες κάνουν λόγο για 20.000 νεκρούς και κατεστραμμένο το ήδη προβληματικό δίκτυο της περιοχής.

Υπενθυμίζουμε ότι , μετά τα τραγικά νέα του τροχαίου που ενεπλάκησαν και τα 19 μέλη της ελληνικής αποστολής για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, από το ΓΕΕΘΑ δόθηκε εντολή σε ένα C-130 να απογειωθεί από την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα για τη Λιβύη. Το ελληνικό μεταγωγικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Λιβύη ώρα 22:48 το βράδυ της Κυριακής.

πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top