GuidePedia

0


Η αντίστροφη μέτρηση για την σύγκλιση της Συνόδου Κορυφής έχει ξεκινήσει, ωστόσο, τα τελευταία μηνύματα, που φτάνουν στην Αθήνα, επιμένουν ότι προς το παρόν, λύση για το πρόβλημα του χρέους και την αντιμετώπιση του, δεν έχει βρεθεί. Ούτε καν ένα ελάχιστο modus vivendi, πάνω στο οποίο θα μπορούσαν να "πατήσουν" οι ηγέτες των χωρών - μελών της Ευρωζώνης, για να ξεκινήσουν τη συζήτηση την Πέμπτη το μεσημέρι.
Η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), δια του προέδρου της, κ.Ζαν Κλωντ Τρισέ, έχει διαμηνύσει ότι δεν θα δεχθεί ομόλογα χώρας - μέλους να τελούν σε κατάσταση μερικής ή ολικής χρεωκοπίας. Οπερ σημαίνει ότι "κόβει τις γέφυρες" για πιθανή συμμετοχή και των ιδιωτών (τραπεζών κι ασφαλιστικών εταιριών και ταμείων) στο εγχείρημα της διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.
Υπ αυτούς τους όρους, όμως, σοβαρή συζήτηση για λύση στο γρίφο, δεν μπορεί να γίνει. Και με αυτό το λογικό συμπέρασμα, συμφωνούν και στις Βρυξέλλες, οι οποίες από την πλευρά τους αναζητούν έναν κάποιο συμβιβασμό. Ωστόσο, και η Γερμανία αποκλείει κάθε λύση, χωρίς τη συμμετοχή των ιδιωτών κι όλα δείχνουν ότι το σκοινί τεντώνεται επικίνδυνα.
Η κ.Αγκελα Μέρκελ απειλεί ότι αν έως και την Τετάρτη το βράδυ δεν έχει βρεθεί κάποιος συμβιβασμός, δεν θα πάει στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη Σύνοδο, γεγονός το οποίο προκαλεί συναγερμό. Μερικό, όμως, γιατί το τελευταίο διάστημα οι Γερμανοί απειλούν, χωρίς, όμως να ...πραγματοποιούν. Και βεβαίως, πολύ βαριά πέφτει η σκιά και του τελευταίου δημοσιεύματος του Σπίγκελ, το οποίο υποστηρίζει ότι ο Χέλμουτ Κολ "καταγγέλει" την κ.Μέρκελ πως επιχειρεί αν διαλύσει το οικοδόμημα της ενιαίας Ευρώπης, που ο ίδιος συνεβαλε τα μέγιστα για να δημιουργηθεί.. Και η κ.Μέρκελ είναι "παιδί" του κ.Κολ.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top