GuidePedia

0
Δυσαρεστημένος με τον πρόεδρο Χριστόφια εμφανίζεται ο υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους πολιτικής ευθυξίας.

Η πολύνεκρη τραγωδία στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, οδήγησε τον υπουργό Εξωτερικών, Μ. Κυπριανού και υποβάλει την παραίτησή του στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, για λόγους πολιτικής ευθυξίας.

Δυσαρεστημένος με τον πρόεδρο Χριστόφια εμφανίζεται ο υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους πολιτικής ευθυξίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, ο υπουργός Εξωτερικών απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο Χριστόφια, με την οποία ζητά να τον απαλλάξει των καθηκόντων του για λόγους πολιτικής ευθιξίας.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κυπριανού ανακοίνωσε την απόφασή του και στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, με θέμα τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.
Κυπριακά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στην εν εξελίξει συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι παραιτείται για λόγους ευθυξίας και όχι γιατί αποδέχεται ότι έχει οποιαδήποτε ευθύνη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Εξωτερικών, του οποίου ηγείται ο κ. Κυπριανού, είχε την ευθύνη χειρισμού των 98 εμπορευματοκιβωτίων που είχαν κατασχεθεί από συριακό πλοίο και τα οποία προκάλεσαν με την έκρηξή τους την πολύνεκρη τραγωδία στη βάση Μάρι.
"Σε σύσκεψη που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο με την συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Κυπριανού είχε προτείνει να σταλούν δείγματα της πυρίτιδας σε διάφορα χημεία για εξέταση και να διευκρινιστεί κατά πόσον θα μπορούσε το υλικό να εκποιηθεί. Η πρόταση του κ. Κυπριανού είχε γίνει παρά την σαφή προειδοποίηση εμπειρογνωμόνων της Ε.Φ ότι το φορτίο ήταν επικίνδυνο", αναφέρει η εφημερίδα "Πολίτης" και ο ραδιοφωνικός σταθμός 107,6 της Κύπρου
Δεν έχει ωστόσο γίνει γνωστό εάν ο Πρόεδρος αποδέχθηκε την παραίτηση, ούτε και το περιεχόμενο της επιστολής.

Δυσαρεστημένος
Από δημοσιογραφικές πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η ιστοσελίδα IKypros, αναφέρεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών φαίνεται δυσαρεστημένος από την αντίδραση του Προέδρου Χριστόφια στην 'προσπάθεια να φορτωθούν στον ίδιο ευθύνες για την παραμονή του φορτίου των εκρηκτικών στη ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης".

Η συνεδρίαση της επιτροπής συνεχίζεται με γύρω στους 200 διαμαρτυρόμενους να βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή μεταξύ αυτών και συγγενείς θυμάτων, με συνθήματα όπως: "Χριστόφια παραιτήσου, εγκληματίες ανίκανοι ερασιτέχνες", "S300, Χρηματιστήριο, Ηλιος Κυπριακές Αερογραμμές, Παπασάββας, Μολέσκης, Ζύγι 11/7/2011: Πότε επιτέλους θα πληρώσει κάποιος;" και "Θα τα καλύψουν όλα ως συνήθως όπως τη δολοφονία του υπολοχαγού Χαραλάμπους Χαράλαμπου στις 5/11 2009 από ελαττωματικές χειροβομβίδες".

Στην περιοχή έχει συγκεντρωθεί αστυνομική δύναμη.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top