GuidePedia

0
Γράφει ο Μάνος Τσαγκαράκης
Ο Καντάφι βάλλεται πανταχόθεν μαζί με όλη του την οικογένεια... Ο Μουμπάρακ απειλείται με κρεμάλα. Ο Μπασάρ αλ Άσαντ δεν πρέπει να αισθάνεται καθόλου καλά,
το Μαρόκο δονείται ακόμη από την έκρηξη που σκότωσε 14 άνθρώπους, η Τυνησία αναζητά ακόμη τον πρώην πρόεδρο Ζίν ελ Αμπιντίν Μπεν Αλι που έφυγε νύκτωρ με ενάμισι τόνο... χρυσού, ο στρατός της Αλγερίας βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής λόγω δυνητικών απειλών εναντίον των πετρελαϊκών της κοιτασμάτων!
Και μέσα σε όλα αυτά, ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον κόσμο χάνει τη ζωή του στο Πακιστάν, από επιχείρηση της CIA που επί 13 ολόκληρα χρόνια αδυνατούσε να τον... εντοπίσει! Αμφιβάλλει, άραγε, κάποιος ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν να ξεφορτωθούν τις «μαριονέτες» τους και να αλλάξουν τον χάρτη;
Ξαφνικά, άραγε, «ανακάλυψε» η Δύση ότι όλοι οι προαναφερόμενοι ήταν... δικτάτορες; Όχι, βέβαια! «Εκλεκτοί» ήταν όλοι με εξαίρεση, ίσως, τον Άσαντ, που πάντως το καθεστώς του δεν ακολουθεί και κατά πόδας αυτό του πατέρα του Χαφέζ. Οι ραγδαίες αλλαγές στην βόρεια Αφρική και την Μέση Ανατολή «μυρίζουν» παρέμβαση των ΗΠΑ... Αλλά, με ποιο σκοπό;
Η επέμβαση στο Αφγανιστάν ήταν απλώς μια πρόφαση για τον έλεγχο του παγκόσμιου εμπορίου οπίου! Οι δυο πόλεμοι στο Ιράκ και η θυσία του Σαντάμ Χουσεΐν είχαν στόχο των έλεγχο των πετρελαϊκών κοιτασμάτων.
Στην Συρία, που όπου να 'ναι θα γίνει ο νέος θύλακας «επανάστασης», εκτός από τα διυλιστήρια πετρελαίου ο σκοπός είναι η δημιουργία ενός ισχυρού «προστάτη» για το Ισραήλ! Γι' αυτό, δεν αποκλείεται να ακολουθήσει νέο ξέσπασμα και στον γειτονικό (και μαρτυρικό) Λίβανο!
Ποιος θα είναι, άραγε, ο επόμενος στόχος; Μήπως η Τουρκία που κατάφερε να χαλάσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ και να κάνει τους Αμερικανούς να γκρινιάζουν, ενώ και οι Ρώσοι «ξίνισαν» τα μούτρα τους όταν ανακοινώθηκε το σχέδιο για την δημιουργία του νέου Βόσπορου;
Όποιος δεν βλέπει ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν να αλλάξουν τα καθεστώτα στην ευρύτερη περιοχή για να θέσουν τις βάσεις για την «Παγκόσμια Νέα Τάξη» που οραματίζονται, απλώς εθελοτυφλεί.
Μέρος του σχεδίου είναι η οικονομική κατάρρευση των χωρών της Μεσογείου και σύμμαχος των κυρίαρχων του πλανήτη είναι ο πλούσιος ευρωπαϊκός Βορράς.
Η «επόμενη μέρα» θα διαμορφωθεί όπως έχουν προγραμματίσει οι σκοτεινοί εγκέφαλοι της NSA και της CIA.
Το ερώτημα είναι, ποια θα είναι τα ανταλλάγματα που θα δοθούν στους σκληροπυρηνικούς μουσουλμάνους για να αποδεχτούν την νέα τάξη πραγμάτων. Δεν θα είναι, φυσικά, η «παγκόσμια ειρήνη», αυτό είναι... μύθος! Άλλωστε, ο μέχρι πρότινος διευθυντής της CIA Λίον Πανέτα και νύν υπουργός Αμύνης, προανήγγειλε τι θα ακολουθήσει τον θάνατο του Οζάμα μπιν Λάντεν:
"Αν και ο μπιν Λάντεν είναι νεκρός, η Αλ Κάιντα δεν είναι. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι τρομοκράτες θα αποπειραθούν να εκδικηθούν γι' αυτόν και οφείλουμε--και θα το κάνουμε--να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση και να εξακολουθήσουμε να δείχνουμε αποφασιστικότητα"!
Κάπου, κάποτε (πολύ σύντομα, πάντως), κάποιος νέος «εχθρός» θα ξεμυτίσει για να αντικαταστήσει τον δήθεν «τρομοκράτη» που χρεώθηκε κάθε είδους επίθεση με νεκρούς σε όλο τον πλανήτη. Τον άνθρωπο που, λίγα χρόνια πριν χαρακτηριστεί «υπ' αριθμόν 1 καταζητούμενος», είχε δουλέψει αποτελεσματικά για την CIA στο Αφγανιστάν!
Ένα πτώμα που... «μυρίζει»
Η κατά τους Πακιστανούς πλαστή φωτογραφία του νεκρού μπιν Λάντεν, αποτελεί σοβαρό στοιχείο που δείχνει ότι ο θάνατος του (πρέπει να) αμφισβητείται, παρά το γεγονός ότι τον παραδέχθηκαν –με περίσσια ευκολία, είναι η αλήθεια- ανώτατα στελέχη της Αλ Κάιντα. Δεν θα έχουν διαβάσει, φαίνεται, τον... Ελ Σιντ και επομένως αγνοούν ότι ακόμη και ο νεκρός αρχηγός μπορεί να είναι χρήσιμος!
Οι Αμερικανοί δια του προέδρου τους βιάστηκαν να επιβεβαιώσουν την είδηση, αλλά και να μην αφήσουν την παραμικρή αμφιβολία για την γνησιότητά της:

"Το τεστ DNA έδειξε με απόλυτη επιβεβαίωση ότι ο δολοφονηθείς στην επιδρομή στο Πακιστάν ήταν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν" ανακοίνωσε κάποιος (;)Αμερικανός αξιωματούχος, μιλώντας υπό καθεστώς... ανωνυμίας!

Πώς στην ευχή του θεού έγινε αυτό το τεστ, δεν ρώτησε κανείς από τους δημοσιογράφους που επικαλέστηκαν την «ανώνυμη πηγή»! Δηλαδή, πήγαν Αμερικανοί και πήραν γενετικό υλικό από τον νεκρό μπιν Λάντεν; Ή, μήπως, οι σύντροφοί του θεώρησαν... υποχρέωση να εξυπηρετήσουν τον Μπαράκ Ομπάμα; Έλεος, πια!

Κανείς δεν θα μάθει ποτέ αν ο Οζάμα μπιν Λάντεν σκοτώθηκε πράγματι στο Πακιστάν, ή πίνει... margarita σε κάποιο τροπικό νησί με εντελώς νέο look!
Η σπουδή με την οποία έγινε η τελετή ταφής, δεν αρμόζει σε κάποιον ηγέτη, έστω κι αν η μουσουλμανική θρησκεία επιβάλλει να πλυθεί το σώμα από άνδρες μουσουλμάνους και να ταφεί το συντομότερο δυνατόν, συνήθως τις πρώτες 24 ώρες μετά τον θάνατο. Η σορός ντύνεται με λευκό σάβανο και είτε ενταφιάζεται, είτε ποντίζεται στην θάλασσα.

Αυτό υποτίθεται ότι έγινε στην περίπτωση του μπιν Λάντεν. Η σορός του –λένε τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία- μεταφέρθηκε στο Αφγανιστάν και ποντίστηκε στην θάλασσα. Η πληροφορία δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση των New York Times και μεταδόθηκε από τα δίκτυα CNN και MSNBC. Μα, καλά, κανένας δεν μπήκε στον κόσμο να ρίξει μια ματιά στον χάρτη; Το Αφγανιστάν δεν έχει... θάλασσα!
Αντιγράφω από την Wikipedia:
«Το Αφγανιστάν, επίσημα Ισλαμική Δημοκρατία του είναι μία χώρα στην νότια κεντρική Ασία. Συνορεύει βόρεια με το Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν και Τατζικιστάν επί συνολικού μήκους συνόρων 1.680 χλμ., βορειοανατολικά με την αυτόνομη περιοχή Σινκιάγκ Ουιγκούρ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με μήκος συνόρων 80 χλμ., καθώς και με την περιοχή Τζαμού Κασμίρ που διεκδικεί το Πακιστάν με μήκος συνόρων 320 χλμ., ανατολικά και νότια με το Πακιστάν με συνολικό μήκος συνόρων 1810 χλμ. και δυτικά με το Ιράν, με μήκος συνόρων 820 χλμ.»!

Ωστόσο, ο γνωστός- άγνωστος Αμερικανός αξιωματούχος έσπευσε πάλι να σβήσει και την παραμικρή αμφιβολία:
"Δίνουμε τη διαβεβαίωση ότι το σώμα του έτυχε της μεταχείρισης που ορίζει η μουσουλμανική παράδοση. Είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα"!
Ναι, εντάξει... Μας πείσατε! Και πιο πολύ, μας έπεισε το –επίσης... ανώνυμο- μέλος της Αλ Κάιντα της Υεμένης:

«Η είδηση αυτή αποτελεί καταστροφή για όλους μας. Αρχικά, δεν πιστέψαμε την πληροφορία, αλλά ήλθαμε σε επαφή με τους αδελφούς μας στο Πακιστάν, οι οποίοι μάς το επιβεβαίωσαν» δήλωσε τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Χωρίς να εξηγεί γιατί πίστεψαν τόσο εύκολα την πληροφορία, έδωσε την πληροφορία για το τι πρόκειται να ακολουθήσει:
«Τα στελέχη της Aqpa, η οποία δημιουργήθηκε με την ένωση ομάδων της Αλ Κάιντα της Σαουδικής Αραβίας και της Υεμένης, θα συναντηθούν στη νότια Υεμένη για να εκδώσουν ανακοίνωση για το μέλλον της Τζιχάντ κατά την προσεχή περίοδο».

Πάει και η Τζιχάντ! Μας τέλειωσε μαζί με τον μπιν Λάντεν... Κι όπου να 'ναι, περιμένετε τις ανακοινώσεις για την δημιουργία... Παλαιστινιακού κράτους! Έτσι, για να καμφθούν και οι τελευταίες αντιστάσεις στην αμερικανική κυριαρχία. Κάπως έτσι, η «Παγκόσμια Νέα Τάξη» θα εφαρμοστεί και στον αραβικό κόσμο, που θα πει και «ευχαριστώ» για όσα –λίγα- πάρει. Γιατί «ο αγώνας τώρα δικαιώνεται»!
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top