GuidePedia

0

Η Τουρκία, αναλαμβάνει να μεταφέρει στη Συρία «τη δική της εμπειρία στο πεδίο των οικονομικών και πολιτικών μεταρρυθμίσεων». Όπως μεταδίδει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Αναντολού και το Reuters, «η τουρκική αντιπροσωπεία θα μοιραστεί με τους Σύριους αξιωματούχους, τη δικιά της εμπειρία και κάλεσε τις δυνάμεις ασφαλείας του καθεστώτος Ασάντ, να επιδείξουν τη μεγαλύτερη δυνατή ευαισθησία κατά τις επαφές! με τους πολίτες».
Αστείο σας φαίνεται; Και όμως, δεν είναι. Διότι, οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι ιδιαίτερα θερμές τα τελευταία χρόνια, με την Τουρκία να διαδραματίζει ρόλο, μεταξύ των ΗΠΑ, της Συρίας, του φίλου της Ιράν και με τους ΧεΖμπολάχ στο Νότιο Λίβανο.
Εκεί που παραξενεύει η όλη πρωτοβουλία, είναι στη σύνθεση της τουρκικής αντιπροσωπείας. Επικεφαλής είναι, ο Χακάν Φατάν, επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, της περίφημης ΜΙΤ, συνοδευόμενος από τον επικεφαλή του Κρατικού Ιδρύματος Στρατηγικού Σχεδιασμού!
Όλα αυτά μας θυμίζουν λίγο τα γεγονότα της Τυνησίας. Με την Γαλλίδα τότε υπουργό Εξωτερικών Μισέλ Αλιό-Μαρί, να δηλώνει ότι το πρόβλημα των εξεγέρσεων και των ταραχών, οφείλεται στην έλλειψη σχεδιασμού, επαγγελματισμού και κατάλληλου οπλισμού καταστολής, επιστημονικού τύπου.
Τι απέγινε εκεί; Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών, απεπέμφθη από την κυβέρνηση, το καθεστώς του Μπεν Αλί ανετράπη, και η δημοτικότητα του Νικολά Σαρκοζί, έπεσε στο ναδίρ.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top