GuidePedia

0
 
Εν μέσω αντιδράσεων από μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου, η ηγεσία του Πενταγώνου ανακοίνωσε ότι αποσύρονται τα μαχητικά αεροσκάφη της USAF από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη, ελπίζοντας πως θα αναλάβει το ρόλο τους το ΝΑΤΟ. Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Robert Gates και ο Αρχηγός του Μικτού Επιτελείου Ναυάρχος Mike Mullen ανακοίνωσαν ότι από αύριο
σταματούν οι πτήσεις των μαχητικών και βομβαρδιστικών αεροσκαφών της USAF και πως πλέον η συνδρομή των ΗΠΑ περιορίζεται σε αποστολές εναέριου ανεφοδιασμού, αναγνώρισης και έρευνας & διάσωσης. Διευκρινίστηκε ωστόσο ότι η USAF θα βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας, σε περίπτωση που η κατάσταση χειροτερέψει σε βαθμό που οι υπόλοιπες δυνάμεις της Συμμαχίας θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα.
Οι δυο  άνδρες ανακοίνωσαν επίσης πως οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να αναλάβουν το ρόλο του εξοπλισμού και της εκπαίδευσης των Λίβυων ανταρτών, αφήνοντας να εννοηθεί πως τον ρόλο αυτό θα πρέπει να τον αναλάβουν άλλες χώρες και μάλιστα αραβικές. «Η άποψή μου είναι πως αν θα πρέπει να βοηθηθεί η αντιπολίτευση, αυτό θα πρέπει να γίνει από άλλους και όχι από εμάς», δήλωσε ο Gates.


Δημοσίευση σχολίου

 
Top