GuidePedia

1
Μέχρι και χίλιοι αγνοούμενοι μπορεί να παραμείνουν για πάντα αγνοούμενοι εάν η Τουρκία συνεχίσει να μη συμμετέχει ενεργά στο θέμα της διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων, Νίκο Θεοδοσίου.
Σε δηλώσεις του μετά την επίδοση υπομνήματος της οργάνωσης στις Πρεσβείες της Ρωσίας και των ΗΠΑ στη Λευκωσία, ο κ. Θεοδοσίου ανέφερε ότι με το υπόμνημα ζητείται από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών να στηρίξουν το έργο των συγγενών των αγνοουμένων. Παρόμοιο υπόμνημα αποστάληκε στις Πρεσβείες των Κρατών Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αγίας Έδρας.
Πρόσθεσε ότι «η Τουρκία παραμένει αμέτοχη στο έργο της Διερευνητικής Επιτροπής (Αγνοουμένων), παρόλο που το ΕΔΑΔ την υποχρεώνει να δώσει όλες τις πληροφορίες τις οποίες κατέχει για το θέμα των αγνοουμένων. Δυστυχώς μέχρι στιγμής, επισήμανε, η Τουρκία παραμένει αδιάλλακτη.
Τόνισε ακόμα ότι χωρίς τις πληροφορίες από την Τουρκία υπάρχει πιθανότητα μέχρι και χίλιοι αγνοούμενοι να παραμείνουν για πάντα αγνοούμενοι.

Δημοσίευση σχολίου

  1. Μα είναι γνωστό ότι κανείς και ποτέ δεν κατηγορεί την Τουρκία... ούτε για γενοκτονίες, ούτε για κατάφορη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ούτε για βάναυση συμπεριφορά απέναντι σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ούτε φυσικά για αγνοούμενους στρατιώτες σε έναν πόλεμο που αμφισβητείται ακόμη και η ύπαρξή του! Την ίδια στιγμή, άλλες χώρες με την υποψία παραπτώματος ή αθέτησης όρων υφίστανται την εισβολή του ΝΑΤΟ. Ο ίδιος όρος βλέπετε που κινητοποιεί μηχανισμούς προστασίας, ή απονομής δικαιοσύνης έχει διαφορετική βαρύτητα και σημασία για τον καθένα και η Τουρκία, έως σήμερα τουλάχιστον, απολαμβάνει μόνο προνόμια χωρίς να τηρεί καμία υποχρέωση...
    Και κάποια στιγμή, όταν θα πάψει να είναι πλέον το χαϊδεμένο παιδί του ΝΑΤΟ, θα πρέπει να λογοδοτήσει εφ όλης της ύλης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Top