GuidePedia

0
 
Την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες απέτρεψαν επίθεση τρομοκρατών εναντίον της βάσης του Ιντσιρλίκ στη Νοτιοανατολική Τουρκία...
Η κρατική ασφάλεια της Τουρκίας και η υπηρεσία πληροφοριών MIT διέθεταν πληροφορίες ότι δύο άτομα συριακής καταγωγής τα οποία συμμετείχαν σε πυρήνα της Αλ Κάιντα, σχεδίαζαν επίθεση εναντίον της προαναφερθείσας αεροπορικής βάσης.

Όπως έγραψε η εφημερίδα «Ζαμάν», την επίθεση θα την πραγματοποιούσαν με ρουκέτες τύπου BM-1 για να καταστρέψουν αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη που σταθμεύουν στη βάση.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι στόχος του πυρήνα της Αλ Κάιντα ήταν επίσης εβραϊκές συναγωγές και αστυνομικά τμήματα σε όλη την Τουρκία. Οι αστυνομικές αρχές φέρονται να έχουν αυξήσει τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας στους δυο αυτούς στόχους.

Ωστόσο, όσο εύσχημο κι αν ακούγεται το δημοσίευμα, απαιτεί την τήρηση κάποιων αποστάσεων, αφού θα μπορούσε να αποτελεί και εφεύρημα με σκοπό να υπενθυμίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δύση γενικότερα, τη στρατηγική σημασία της Τουρκία, καθώς επίσης και να «ανανεώσει» την δυτική πεποίθηση ότι η χώρα αποτελεί προπύργιο εναντίον του ισλαμικού φονταμενταλισμού, στα σύνορα του δυτικού κόσμου.

Να μας συγχωρήσουν οι φίλοι Τούρκοι, αλλά τόσα που έχουν δει τα μάτια μας και άλλα τόσα έχουν ακούσει τα αυτιά μας για τη δράση των μυστικών υπηρεσιών της χώρας τους (πολλά τα έχουν αποκαλύψει οι ίδιες οι τουρκικές εφημερίδες), ώστε παραμένουμε αθεράπευτα καχύποπτοι!

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top