GuidePedia

0
Ποινή φυλάκισης 1 έτους και 8 μηνών επέβαλε το τουρκικό Πρωτοδικείο Πριγκηποννήσων κατά του Μητροπολίτη Μοσχονησίων, Απόστολου Δανιηλίδη, και του μέλους της κοινότητας Πριγκήπου, Βασίλη Πορίδη, λόγω παράνομης οικοδόμησης εκκλησίας στη Χάλκη της Προποντίδας, αναφέρει σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα "Σαμπάχ".
Πρόκειται για τον ναό της Μεταμορφώσεως, ο οποίος πριν από σχεδόν τρία χρόνια κατεδαφίστηκε από τις τουρκικές αρχές, όταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο προέβη σε εργασίες επισκευής του. Σύμφωνα με τον τότε υπεύθυνο της δασικής υπηρεσίας ο ναός βρίσκεται σε περιοχή που έχει κηρυχθεί εθνικός δρυμός και άρα απαγορευόταν η οικοδόμηση.

Πριν από 3 χρόνια το Οικουμενικό Πατριαρχείο προσπάθησε να επισκευάσει την εκκλησία της Μεταμορφώσεως. Η υπηρεσία Δασών όμως των Πριγκηποννήσων κηρύσσοντας "δασική περιοχή" το χώρο που βρισκόταν ο ναός, στις 13 Νοεμβρίου 2007 διέταξε την κατεδάφιση του κτιρίου και εναντίον των εργολάβων, που είχαν αναλάβει -κατ' εντολή του Πατριαρχείου- την αναστήλωση του ναού, ασκήθηκε δίωξη.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top