GuidePedia

0

Τη θέση ότι, στόχος των χθεσινών επεισοδίων βίας στο χώρο του ποδοσφαίρου, με πρωταγωνιστές Σέρβους χούλιγκαν, ήταν να δεχθεί πλήγμα η πορεία της Σερβίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), διατύπωσε, με σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Σλόμπονταν Χόμεν.
«Προφανώς, κάποιος θέλει να δείξει ότι η Σερβία δεν είναι ούτε έτοιμη ούτε αρκετά ώριμη για να πάει στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο Σέρβος υπουργός, μιλώντας στο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Β92 του Βελιγραδίου.

Χθες, Σέρβοι χούλιγκαν προκάλεσαν σοβαρά επεισόδια στη Γένοβα, στην ποδοσφαιρική συνάντηση της Ιταλίας με τη Σερβία για τον 3ο όμιλο των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012. Ηδη, πριν από τον αγώνα, έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους, όταν επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους, ενώ μετέφεραν το κλίμα αυτό κι εντός γηπέδου, όπου επικράτησε χάος, με αποτέλεσμα οπαδοί να συγκρούονται με αστυνομικούς και ο αγώνας να διακοπεί.
Το "κόκκινο πανί" για τους χούλιγκαν ήταν ο τερματοφύλακας της Σερβίας, Βλάντιμιρ Στοΐκοβιτς. Μια μερίδα οπαδών του Ερυθρού Αστέρα πνέει μένεα κατά του Στοΐκοβιτς, πρώην τερματοφύλακα της ομάδας, επειδή "τόλμησε", όπως λένε, να πάρει μεταγραφή στην Παρτιζάν, τον "αιώνιο εχθρό" της ομάδας τους.
Ο Σέρβος υπουργός Δικαιοσύνης συνέδεσε τα χθεσινά επεισόδια βίας στη Γένοβα με τα επεισόδια που ξέσπασαν πριν από μερικές ημέρες στους δρόμους του Βελιγραδίου κατά τη διάρκεια της Πορείας Υπερηφάνειας- Belgrade Pride και στα οποία συμμετείχαν και οπαδοί ποδοσφαιρικών αγώνων.
«Το μήνυμα αφορά την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας […] μετά τα δύο αυτά περιστατικά, μπορώ να πω ότι αυτοί οι χούλιγκαν αποτελούν τμήμα οργανωμένων ομάδων, με οικονομική υποστήριξη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χόμεν. Ο ίδιος είπε ακόμη πως «τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν συνδέονται άμεσα με την κατάσταση, αλλά τη χρησιμοποιούν».
Σημειώνεται ότι, τα κόμματα της ακροδεξιάς, στη Σερβία, καταφέρθηκαν με έντονο τρόπο εναντίον του προέδρου της χώρας, Μπόρις Τάντιτς, για το γεγονός ότι, έδωσε άδεια για τη διεξαγωγή της Πορείας Υπερηφάνειας, υποστηρίζοντας πως αυτό ήταν που προκάλεσε τη βία.
Σύμφωνα με το Σέρβο υπουργό, η σερβική κυβέρνηση «περισσότερο από κάθε άλλη στο παρελθόν» έχει την πολιτική βούληση να θέσει εκτός νόμου τις εξτρεμιστικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων χούλιγκαν.
Στο μεταξύ, όπως μεταδίδουν τα σερβικά μέσα ενημέρωσης, η Εισαγγελία του Βελιγραδίου είχε προχωρήσει, έως σήμερα το πρωί, σε 60 προσαγωγές υπόπτων για τα επεισόδια της πορείας, την περασμένη Κυριακή, ενώ στη Γένοβα, οι συλλήψεις για τα χθεσινά επεισόδια, στον ποδοσφαιρικό αγώνα, έφτασαν τις 50.
TVXS.GR

Δημοσίευση σχολίου

 
Top