GuidePedia

0
Συνέντευξη εφ'όλης της ύλης παραχώρησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στην εκπομπή "Πρόσωπο με Πρόσωπο" του ALTER το βράδυ της Δευτέρας και πέρα από την υπεράσπιση του έως τώρα κυβερνητικού έργου, τρία είναι τα σημεία που θα κρατούσαμε: Κατ'αρχήν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απέφυγε να απαντήσει με σαφήνεια αν το ΠΑΣΟΚ θα προωθήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία κι αντ'αυτού ξεκαθάρισε πως "οι εξεταστικές δε γίνονται για να εξετάσουν πολιτικές" αλλά για να ερευνήσουν τυχόν παράνομες πράξεις και πως μια εξεταστική επιτροπή θα μπορούσε μόνο να εξετάσει τυχόν παραποιήσεις των στοιχείων της οικονομίας των προηγούμενων ετών.
Ωστόσο και γι'αυτή την περίπτωση παρέπεμψε στη Βουλή μιας και θεσμικά μια τέτοια απόφαση δεν υπόκειται στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης.
Στη συνέχεια, καλούμενος να δικαιολογήσει τις διαφωνίες που παρατηρούνται μεταξύ των μελών της κυβέρνησης κι ιδιαίτερα μεταξύ του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και της Λούκας Κατσέλη, ο κος Πάγκαλος εξήγησε το φαινόμενο της ακρίβειας αποδίδοντάς το εξίσου στον έλεγχο της αγοράς και την αύξηση των φόρων, κρατώντας απολύτως ίσες αποστάσεις από τους δύο υπουργούς. "Τον ανταγωνισμό τον έχει η κα Κατσέλη, τη διαχείριση των τιμών των υπηρεσιών που παρέχει το δημόσιο την έχει ο κος Παπακωνσταντίνου κι ιδιαίτερα του ΦΠΑ. Είναι λογικό ο καθένας να βλέπει την πλευρά του" είπε ο αντιπρόεδρος προκαλώντας τη διαφωνία των παριστάμενων δημοσιογράφων.
Καθόλου διαλλακτικός δεν εμφανίστηκε όμως στο φλέγον θέμα των νοσοκομείων. Μίλησε με σκληρά λόγια για τους προμηθευτές και τους γιατρους που όλα τα προηγούμενα χρόνια κέρδιζαν σε βάρος του δημοσίου και διεμήνυσε πως αποκλείεται το κράτος να τους εξοφλήσει το σύνολο των ποσών που αξιώνουν γιατί "δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί αυτού του είδους η ληστεία" όπως είπε. Απηύθυνε μάλιστα προειδοποίηση προς όσους διεκδικούν χρήματα δυσκολεύοντας τη λειτουργία του ΕΣΥ: "Θέλω να προειδοποιήσω αυτούς τους ανθρώπους να μην επιμείνουν γιατί το κράτος θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει, κι έχει μέσα το κράτος, για να πατάξει αυτούς που δε σεβάστηκαν τον όρκο τους και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού". Δυστυχώς ο κος Πάγκαλος δεν εξήγησε, αλλά ούτε και ρωτήθηκε σχετικά, γιατί ένας έντιμος προμηθευτής των δημόσιων νοσοκομείων θα πάρει λιγότερα χρήματα από αυτά που δικαιούται και γιατί το κράτος αντί να απειλεί από τα τηλεοπτικά πλατώ δε στέλνει σιωπηλά στη Δικαιοσύνη όλους όσους πλούτισαν και πλουτίζουν εις βάρος του.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top