GuidePedia

0
του Γαβριήλ Χαρίτου-
Όπως μετέδωσε πριν λίγο το ισραηλινό κρατικό ραδιόφωνο, ματαιώθηκε απόψε η σχεδιαζόμενη ισραηλινή νηοπομπή διαμαρτυρίας που διοργανωνόταν από ισραηλινούς πολίτες, με επικεφαλής τον 63χρονο συνταξιούχο Pinhas Har Zahav, επιχειρηματίες και δεκάδες εθελοντές, με σκοπό να καταδικασθεί η τουρκική κατοχή του βορείου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Χθες είχε ανακοινωθεί από τους διοργανωτές ότι η νηοπομπή διαμαρτυρίας θα ξεκινούσε από τις ισραηλινές ακτές την ερχόμενη Κυριακή 20 Ιουνίου με προορισμό τις ακτές της κατεχόμενης Καρπασίας.

Από το ισραηλινό ραδιόφωνο μεταδόθηκε ότι η ματαίωση της νηοπομπής αυτής οφείλεται σε παρέμβαση του ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών και άλλων συναρμοδίων υπηρεσιών ασφαλείας, καθότι κρίθηκε ότι η πραγματοποίησή της θα επιδείνωνε ακόμα περισσότερο τις ήδη τεταμένες ισραηλινοτουρκικές σχέσεις.

Εκτιμάται ότι η παρέμβαση της ισραηλινής κυβέρνησης προκλήθηκε και από το γεγονός ότι ήδη από σήμερα διεξάγεται έκτακτη στρατιωτική άσκηση του κατοχικού στρατού ξηράς και του ναυτικού στην κατεχόμενη Κύπρο

Δημοσίευση σχολίου

 
Top