GuidePedia

0
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Σύμφωνα με αποκλειστικές μου πληροφορίες και λαμβάνοντας υπόψη την κατάρρευση των σχέσεων ΙΣΡΑΗΛ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ, το πρώτο έχει έρθει σε επαφή με πλειάδα χωρών για στρατιωτική συνεργασία και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, αφού στο εξής δεν θα έχει στη διάθεση του αεροδρόμια-λιμάνια-εναέριο χώρο της ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
Οι ίδιες πηγές μου αναφέρουν ότι η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, η ΡΟΥΜΑΝΙΑ, η ΚΥΠΡΟΣ, η ΟΥΓΓΑΡΙΑ και η ΜΑΛΤΑ είναι τα κράτη που έχει ήδη εδώ και αρκετό καιρό κάνει επαφές το ΙΣΡΑΗΛ(σε ορισμένα μάλιστα έχει πραγματοποιήσει και εκπαιδευτικές ασκήσεις).Ειδικά η ΚΥΠΡΟΣ αποκτά για το ΙΣΡΑΗΛ τεράστια οικονομική και τουριστική σπουδαιότητα, ενώ δεν αποκλείεται και η διάθεση εναερίου και θαλασσίου χώρου για ασκήσεις. Την ΒΑΛΕΤΑ επισκέπτεται ο ΥΠΕΞ ΛΙΜΠΕΡΜΑΝ επιδιώκοντας μια αναβάθμιση των επαφών με πολλές προεκτάσεις… Η ΣΟΦΙΑ και το ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ έχουν ήδη εμφανιστεί με φιλοισραηλινές θέσεις (ειδικά ο Βούλγαρος ΥΠΕΞ), και εκεί θα ασκείται αρκετές φορές τον χρόνο η Ισραηλινή Αεροπορία. Επιπλέον ο ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ έχει στενή επικοινωνία με το Βούλγαρο ομόλογο του ΜΠΟΡΙΣΩΦ τον οποίο έχει προειδοποιήσει πρόσφατα για τον ύποπτο Τουρκικό ρόλο στις περιοχές της χώρας του που υπάρχουν υπολογίσιμοι Τουρκόφωνοι πληθυσμοί. Επιπλέον ενδυναμώνονται οι διμερείς σχέσεις σε επίπεδο Μυστικών Υπηρεσιών(με ΣΟΦΙΑ-ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ) λέγεται ότι κάποιες βάσεις που προσφέρουν οι δυο χώρες στην Αμερικανική TASK FORCE EAST/USEUCOM θα διατεθούν και στους Ισραηλινούς.

Το ΙΣΡΑΗΛ έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια πολλές και σημαντικές επαφές με αρκετά κράτη σε ευρύτερους γεωγραφικούς χώρους όπως με ΑΙΘΙΟΠΙΑ-ΚΕΝΥΑ-ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ-ΓΕΩΡΓΙΑ-ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ-ΣΕΥΧΕΛΛΕΣ-κλπ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top