GuidePedia

0
Μήνυμα Λοβέρδου στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και επίθεση σε Τσίπρα
Την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και την κατάθεσή του στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
«Η προσωπικότητά μου δομήθηκε δημοκρατικά, σέβομαι τους βουλευτές του κόμματος που ανήκω, δε δέχομαι μύγα στο σπαθί μου για τη δημοκρατικότητά μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «όλοι μπορούν να πουν τη γνώμη τους, αλλά να αναλάβουν τις ευθύνες τους και μαζί με τη διαφορετική άποψη να καταθέτουν προτάσεις. Αλλιώς ισχύει το στρίβειν δια της δημαγωγίας».

Ο υπουργός Εργασίας επιτέθηκε – χωρίς να τον κατονομάσει – στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «ο πολιτικός που είπε να αναπτύξει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας το ΠΔ θα πρέπει να ξαναδεί τις γνώσεις του γύρω από τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα. Δεν επιτρέπεται αναπομπή, δεν μπορεί να είσαι πολιτικός αρχηγός και να μην ξέρεις τα βασικά».

Το θέμα μεταφέρθηκε και στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δομημένα ομόλογα, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Ανδρέα Λυκουρέτζο, να λέει πως «το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που ενέπλεξε το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας όταν εκβίασε για εκλογές το καλοκαίρι.»

Από το ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε πως το κόμμα του δε δέχεται μαθήματα πολιτειακής τάξης από αυτούς που διαλύουν εργασιακές κατακτήσεις ενός αιώνα, ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην κρύβεται πίσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Νωρίτερα, τη δυσαρέσκειά τους με διατάξεις του ΠΔ δεν έκρυψαν από το ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Παπουτσής όσο και ο Παναγιώτης Κουρουκλής, ενώ επικριτική ήταν και η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top