GuidePedia

0

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήταν παρών και παρακολούθησε την περσινή άσκηση "ΕΦΕΣΟΣ 2009" (Efes 2009 Tatbikatı), στην οποία οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εφάρμοσαν σχέδια για την εξασφάλιση αεροπορικής υπεροχής και θαλάσσιου ελέγχου στο Αιγαίο, την απομόνωση και τον καταστροφικό βομβαριδισμό του νησιού-στόχου και εν συνεχεία τη διεξαγωγή αποβατικής και αεραποβατικής επιχείρησης, με σκοπό την κατάληψη ελληνικού νησιού.


Στη διάρκεια της εν λόγω άσκησης, ο Ταγίπ Ερντογάν, παρουσία του συνόλου της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, ενημερώθηκε για όλες τις πτυχές κατάληψης ελληνικού νησιού, ενημέρωση που καταγράφηκε από το αρμόδιο τηλεοπτικό συνεργείο της Στρατιάς Αιγαίου.
Εμείς παραθέτουμε πλάνα από την εν λόγω άσκηση, η φετινή έκδοση της οποίας (Efes 2010 Tatbikatı) σημειωτέον βρίσκεται σε εξέλιξη και η τελευταία της φάση ολοκληρώνεται σήμερα, ακριβώς την ώρα που ο Ερντογάν συναντάται με τους Έλληνες επισήμους.
Εμείς απλά αναρωτιώμαστε αν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που απειλείται απροκάλυπτα και δέχεται να μπει σε διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων με την απειλούσα χώρα, χωρίς να εξασφαλίσει το προφανές, δηλαδή την άρση της απειλής.
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του!

ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top