GuidePedia

0
ΠΡΟΟΔΟ στο θέμα της έντασης στο Αιγαίο αλλά και στο αίτημα για μονοήμερες επισκέψεις τούρκων τουριστών σε ελληνικά νησιά χωρίς θεωρήσεις διαβατηρίων αναμένει ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έδωσε συνέντευξη στον Μεχμέτ Αλί Μπιράντ πριν από την επίσκεψη του τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Ο Πρωθυπουργός είπε στη συνέντευξή του ότι η πρόταση της Ελλάδας για την υφαλοκρηπίδα είναι να οδηγηθεί το θέμα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. «Αρχίσαμε διερευνητικές επαφές. Οι δύο πρώτες συναντήσεις έγιναν σε θετικό κλίμα. Αν φτάσουμε σε συμβιβασμό, θα μειωθεί η ένταση στο Αιγαίο», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου. Για τις επισκέψεις τούρκων τουριστών στα ελληνικά νησιά είπε ότι υπάρχει δυσκολία με την Ε.Ε.

«Αλλά θα εξηγήσω στους ευρωπαίους συνομιλητές μας ότι χρειαζόμαστε περισσότερους τουρίστες και ότι πρέπει να απλοποιηθούν οι διαδικασίες.

Πιστεύω ότι μπορώ να τους πείσω για μονοήμερες επισκέψεις χωρίς βίζα», είπε ο Πρωθυπουργός.

Για τον τούρκο ομόλογό του ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι «ο Ερντογάν δεν μεταφέρει σαν βάρος στην πλάτη του τις ιστορίες τρόμου που δημιουργήθηκαν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Πιστεύω ότι είναι γενναίος στην εξωτερική πολιτική και αυτό είναι αναγκαίο για την πρόοδο».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top