GuidePedia

0
Με στυλ "Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς" , άγνωστοι τοποθέτησαν και πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό απέναντι από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού στην λεωφόρο Γρηγ.Λαμπράκη. Ισχυρή έκρηξη ακούστηκε σε όλη την Αθήνα. Τραυματίας γυναίκα.

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί πιθανόν σε κάδο απορριμάτων κοντά στον μαντρότοιχο των παλαιών γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και εξερράγη λίγο μετά τις 10 το βράδυ, προκαλώντας εκκωφαντικό θόρυβο που ακούστηκε σε απόσταση χιλιομέτρων.

Από την ισχυρή έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε τζάμια πολυκατοικιών και καταστημάτων σε μεγάλη απόσταση από το σημείο της έκρηξης.

Από τζάμια, τραυματίστηκε ελαφρά μία γυναίκα, που έμενε στον 1ο όροφο πολυκατοικίας στην λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη 195.

Αγνωστος είχε τηλεφωνήσει στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER και την εφημερίδα Ελευθεροτυπία και είχε προειδοποιήσει ότι σε 27 λεπτά θα γίνει έκρηξη στο συγκεκριμένο σημείο.

Μάλιστα είχε αναφέρει ότι η έκρηξη θα είναι πολύ ισχυρή και ζήτησε να εκκενωθούν τα σπίτια γύρω από τις φυλακές, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται για φάρσα.

Αυτή την ώρα, η περιοχή έχει αποκλειστεί, η κίνηση των αυτοκινήτων στην λεωφόρο Γρηγ.Λαμπράκη έχει διακοπεί και γίνονται έρευνες.

Η όλη μεθοδολογία θυμίζει την οργάνωση "Συνομωσίες Πυρήνων της Φωτιάς" η οποία καθοδηγείτο από τον Επαναστατικό Αγώνα.

Οι αρχές εκτιμούν ότι η επίθεση είχε συμβολικό χαρακτήρα και επελέγη το συγκεκριμένο σημείο εξαιτίας της φυλάκισης της Παναγιώτας Ρούπα, συζύγου του Νίκου Μαζιώτη.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών του Τμηματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, κάνουν λόγο για τουλάχιστον 10 κιλά εκρηκτικής ύλης.

Είναι η δεύτερη φορά που τοποθετείται βόμβα στο συγκεκριμένο σημείο. Στις 11 Ιουνίου 2006 η οργάνωση "Επαναστατικές Ταξιαρχίες" είχαν αναλάβει την ευθύνη τοποθέτησης εμπρηστικού μηχανισμού αποτελούμενου από γκαζάκια.

Η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για παρόμοιες επιθέσεις, πριν το 2006, στην ΔΟΥ Περιστερίου, στο κατάστημα McDonalds στον Χολαργό και στο αστυνομικό τμήμα Κολωνού.

Το κτίριο έξω από το οποίο είχε τοποθετηθεί η βόμβα είναι άδειο, καθώς οι γυναικείες φυλακές δεν λειτουργούν.
NEWSTIME

Δημοσίευση σχολίου

 
Top