GuidePedia

0
Την επίδειξη ισχύος συνεχίζουν οι τρομοκρατικές οργανώσεις.
Λίγες ώρες μετά την έκρηξη στον Κορυδαλλό, εξερράγη ισχυρός μηχανισμός στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι και στις δύο περιπτώσεις προηγήθηκαν τηλεφωνήματα στα ίδια μέσα και με περίπου το ίδιο μήνυμα: "Δεν είναι φάρσα, έχουμε βάλει βόμβα".


Στην Θεσσαλονίκη η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο υπόγειο των δικαστηρίων, με αποτέλεσμα ένας άνδρας, ο συντηρητής του κτιρίου να τραυματιστεί ελαφρά από θραύσματα κρυστάλλων. Μάλιστα οι αστυνομικοί ερευνούν έως και αυτή την ώρα για δεύτερο μηχανισμό.
 
Οι δράστες προειδοποίησαν στις 12:56 και έδωσαν διορία 33 λεπτών. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικοί στα δικαστήρια και ταυτόχρονα έσπευσαν νέες δυνάμεις για να βοηθήσουν στην εκκένωση.

Ώρα μια και με τα δικαστήρια γεμάτα οι αστυνομικοί χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν μεγάφωνα για να ειδοποιήσουν τον κόσμο.

Ευτυχώς σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες είχαν προσδιορίσει το χώρο στον οποίο είχαν τοποθετήσει τη βόμβα και έτσι οι αστυνομικοί έσπευσαν αμέσως να απομακρύνουν τον κόσμο πρώτα απ' το υπόγειο πάρκινγκ και το ημιυπόγειο.

Οι δράστες όπως είπαν τοποθέτησαν το μηχανισμό στις ανδρικές τουαλέτες, πλάι στις σκάλες και τα ασανσέρ του κτιρίου. Ουσιαστικά όλοι όσοι βρίσκονταν στα δικαστήρια χρειάστηκε να περάσουν από δίπλα για να βγουν από το κτίριο.


Δημοσίευση σχολίου

 
Top