GuidePedia

0
Γκάζι ζητάει ο πρωθυπουργός στην εκτέλεση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, φρένο πατάνε στο υπουργείο Οικονομικών.
Το αποτέλεσμα το βλέπουμε στα έσοδα των ΔΟΥ. Η κατάσταση είναι επιεικώς απαράδεκτη όταν μόνο 3 στις 67 πέτυχαν το στόχο, ενώ 23 απαξίωσαν ακόμα και να στείλουν τα στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών, γράφοντας ουσιαστικά οι διευθυντές τους τις υπουργικές εντολές στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Είναι πράγματι πρωτοφανές, ιδίως όταν η εκτέλεση του προϋπολογισμού και κατ’ επέκταση η αποφυγή των υψηλών spreads, της χρεοκοπίας και άλλων μεγάλων περιπετειών βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στα έσοδα.
Αλλά δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά τα πράγματα όταν η ηγεσία του υπουργείου παρότι σε όλους τους τόνους κάνει λόγο για διάλυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, αφήνει ακόμα τους ίδιους διευθυντές στις ΔΟΥ. Ενας διαλυμένος μηχανισμός πάλι καλά που έφερε αυτά τα αποτελέσμα, γιατί θα μπορούσαν να είναι χειρότερα. Οπότε μαύρο φίδι (βλέπε κερδοσκόποι) που μας έφαγε.
Αλλά και στο άμεσο μέλλον η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί θεαματικά αφού οι ίδιοι άνθρωποι καλούνται να πετύχουν εκεί που απέτυχαν.
Βλέπετε μέχρι νεωτέρας αλλαγές δεν προβλέπονται παρότι η κατάσταση είναι έκτακτη.
Για να γίνουν αλλαγές η νομότυπη οδός προβλέπει έκδοση προεδρικού διατάγματος για τα υπηρεσιακά συμβούλια από τον κ. Ραγκούση, προκήρυξη θέσεων, προθεσμία για υποβολή αιτήσεων, επιλογή του προσωπικού και τοποθέτηση. Δηλαδή καλό Φθινόπωρο και βλέπουμε. Και μέχρι να κατατοπιστούν, οι νέοι διευθυντές, να οργανωθούν τελειώνει ο χρόνος.
Μετά από αυτό εκείνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι αφού η κυβέρνηση δεν βάζει γρήγορα χέρι στο μηχανισμό ο... Θεός (έστω της Ελλάδας) να βάλει το χέρι του να πάνε όλα καλά. Αμην...

Δημοσίευση σχολίου

 
Top